torsdag 3 maj 2018

120.000kr i utdelningar sedan bloggens start!

Jag kan precis se att jag inkasserat 120.000kr i utdelningar sedan jag startade bloggen. Det är riktigt mycket pengar när man tänker på det, tillräckligt för att jag skulle kunna leva på det fullt ut i ett helt år. Att man sen lägger in i tanken att det är pengar som jag inte behövt arbeta för gör det smått magiskt, definitivt en motivationshöjare som gör att jag kommer fortsätta i många år framöver. Utdelningar är grymt!
Jag har tidigare i livet köpt fonder och även om det i princip är samma sak och minst lika bra som aktier så går det inte att bortse från den löjligt goa känslan man får när det trillar in en utdelning på kontot. Min sparmotivation har ökat markant sedan jag började köpa utdelningsaktier, hur löjligt det än är. Jag kommer ihåg de första 20 kronorna man fick i utdelning och känslan var som sagt magiskt, det kändes som man hade kommit på något grymt, typ som man uppfunnit en sak som tillverkar pengar. Egentligen köpte man bara en del i ett företag som gav en rätt till en del av vinsten, utan inblandat arbete.Min portfölj har sedan jag började spara sett väldigt annorlunda ut genom åren. Allt från en klump med likvider, till olika fonder och aktier. Det den har utvecklats till är inte bara en massa aktieinnehav utan även min biljett till friheten. Alla delar i min ekonomi kommer på olika sätt leda till en arbetsfri och fri vardag framöver och den gör det tyngsta jobbet själv i dagsläget.

När köpte ni er första aktie?

22 kommentarer:

 1. Mina första aktier köpte jag i Maj 2016. Har inte ångrat mig en dag efter det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Pappa betalar,

   Jag förstår det, grattis! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare.
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Roligt med alla utdelningar, och en kraftig summa var det också. Även jag firar på min sida: 250 000:- har portföljen landat på, och jag har nått hälften av mitt riktiga mål.

  Jag har några utdelningar kvar på säsongen, det skall bli fint!

  Keep It Up!

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja VÄL,

   Grymt jobbat, grattis! Det är en bra summa du skrapat ihop och snöbollen rullar ju bra därifrån! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Ständigt kul med utdelningar. Min första aktie var SSAB. Analysen jag gjorde då 1997 var rätt enkel. Såg fabriken från fönstret

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja myntaren,

   Haha, ja varför överanalysera? :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Grattis! Min första aktie var i Handelsbanken och samma dag köpte jag aktier i Kinnevik och Axfood. Ja, hur underbart som helst med passiv inkomst!
  Ha det gott!
  Mvh, Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anneli,

   Tack! :) Grymma val du gjort och ja, utdelningar är underbart! Detsamma! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Stort grattis först och främst! Riktigt bra jobbat!

  Min första aktie var Rezidor. Den köpte jag 2008 eller 2009, analysen var att jag trodde att när ekonomin skulle bli bättre igen så skulle fler bo på hotell. Sålde efter något år med helt okej resultat. Har hänt mycket sedan dess och har nu en stor och bred portfölj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja MrX,

   Tackar! :) Kul att du fick en bra start och fortsatte! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 6. Min första aktie var Fermenta, de ni!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Mårten,

   Den har jag sämre koll på, får googla lite och läsa på! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Min med. Efter att de hade kraschat. Fick dem i julklapp, de var väl värda ca 10 öre styck (vet ni ungdomar vad "öre" är? ;-)
   Så gammal är jag.

   Spargrisen

   Radera
 7. Köpte första aktien 2016-06-15, det var H&M faktiskt :) Såldes något år senare med lite vinst (tack och lov)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Snålgrisen,

   Tur att du lyckades ta dig ur med vinst från H&M, många som gjort tvärtom där tyvärr.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 8. Mina första aktier köpte jag 2003 och det var Ericsson till dåvarande priset 5,70 kr/st. Affären var på drygt 10 000 kr och gjordes upp på bankkontoret. Sålde fyra år senare för drygt 50 000 kr. Min bästa affär. Sen gjorde jag ett obegripligt uppehåll med aktier fram till maj 2015. Sen dess har jag varit hooked!

  SvaraRadera
 9. Tja Aktieoutsidern,

  Härlig affär! Jag köpte faktiskt också Ericsson i samband med deras nyemission där efter 2000 nångång och här för mig snittpriset blev kring 4-5kr och sålde på knappt 20 kort tid efter. Blev också att jag tog pengarna och höll mig borta efter det, var iofs väldigt ung då.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 10. 2013 köpte ja första aktierna, 7 mindre poster i finska företag,
  har idag ännu 5 av posterna kvar, 2 sålde jag då avkastningen och företagens framtid blev sämre.
  Ångrar ändast att jag inte började tidigare!
  Portföljens värde idag ca 120000€, hoppas ännu kunna skarpa ihop lite mera före pensionen.

  SvaraRadera
 11. Jag heter Alberta Gallegos. Utan respekt för dig och dina förklaringar måste jag göra detta vittnesbörd känt för alla. Jag har varit i andra stavhjul utan att se något resultat. Jag ville bara att jag kom till dig tidigare, jag fick bäst av dig. Min ex make var borta i ett år och jag gick överallt och andra stavhjul för hjälp men inget resultat tills min vän presenterade mig för Dr Isikolo Efter att kärleksspell var klar fick jag äntligen ett samtal från honom. Hans stavar fungerade underverk och min mannen är tillbaka med full av kärlek. Det var som ett mirakel! Han kom plötsligt tillbaka med blommor och sa att jag skulle förlåta honom, jag var verkligen flabbergastad och chockad när min man knäböjde sig och förlåt mig för förlåtelse och jag accepterade honom tillbaka. Jag är verkligen kortfattad av ord och glad, du är en Gud skickas till mig och hela min familj. Och nu är jag en glad kvinna igen. Tack så mycket Dr Isikolo För alla som letar efter en riktig stavningskastare, kontakta Dr Isikolo On isikolosolutionhome@gmail.com eller kontakta honom Whatsapp +2348133261196

  SvaraRadera
 12. HI alla jag heter Filip Leon, Dr Isikolo har fått mig att tro att man fortfarande kan stiga igen även när de faller. Dr Isikolo hjälper mig att ta tillbaka min ex fru med mitt barn efter 8 månaders brutet förhållande och nu är jag och min familj nu lyckligtvis tillsammans igen. allt tack gå till honom på grund av den kraftfulla kärleksspell Dr Porosky kastade för mig. Dr Porosky är en välkänd kärlekstrollare över hela världen. han är väldigt viktig i samhället eftersom han har befogenhet att återställa brutna förhållanden och ta tillbaka ex lover alla inom 2 dagars utrymme. Om du behöver hans hjälp kan du kontakta honom på hans email: isikolosolutionhome@gmail.com eller WhatsApp Number: +2348133261196

  han kan hjälpa dig att kasta sorter av stava med bra resultat

  (1) Om du vill ha din ex tillbaka.
  (2) om du alltid har dåliga drömmar
  (3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
  (4) Du vill att kvinnor / män ska springa efter dig.
  (5) Om du vill ha ett barn.
  (6) Du vill vara rik.
  (7) Du vill knyta din man / fru för att vara
  din för alltid.
  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (9) Hur du har blivit scammed och du vill återställa du förlorade pengar.
  (10) om du vill stoppa din skilsmässa.
  (11) om du vill skilja din man
  (12) om du vill ha dina önskemål.
  (13) Graviditet stava för att bli gravid baby
  (14) Garantera att du vinner de oroliga domstolsförhållandena och skilsmässa oavsett hur vilket stadium
  (15) Avbryt ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.
  (16) Om du vill bota din hiv
  du kan kontakta honom på hans email: isikolosolutionhome@gmail.com eller WhatsApp nummer: +2348133261196

  SvaraRadera