torsdag 3 maj 2018

120.000kr i utdelningar sedan bloggens start!

Jag kan precis se att jag inkasserat 120.000kr i utdelningar sedan jag startade bloggen. Det är riktigt mycket pengar när man tänker på det, tillräckligt för att jag skulle kunna leva på det fullt ut i ett helt år. Att man sen lägger in i tanken att det är pengar som jag inte behövt arbeta för gör det smått magiskt, definitivt en motivationshöjare som gör att jag kommer fortsätta i många år framöver. Utdelningar är grymt!




Jag har tidigare i livet köpt fonder och även om det i princip är samma sak och minst lika bra som aktier så går det inte att bortse från den löjligt goa känslan man får när det trillar in en utdelning på kontot. Min sparmotivation har ökat markant sedan jag började köpa utdelningsaktier, hur löjligt det än är. Jag kommer ihåg de första 20 kronorna man fick i utdelning och känslan var som sagt magiskt, det kändes som man hade kommit på något grymt, typ som man uppfunnit en sak som tillverkar pengar. Egentligen köpte man bara en del i ett företag som gav en rätt till en del av vinsten, utan inblandat arbete.



Min portfölj har sedan jag började spara sett väldigt annorlunda ut genom åren. Allt från en klump med likvider, till olika fonder och aktier. Det den har utvecklats till är inte bara en massa aktieinnehav utan även min biljett till friheten. Alla delar i min ekonomi kommer på olika sätt leda till en arbetsfri och fri vardag framöver och den gör det tyngsta jobbet själv i dagsläget.

När köpte ni er första aktie?

30 kommentarer:

  1. Mina första aktier köpte jag i Maj 2016. Har inte ångrat mig en dag efter det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja Pappa betalar,

      Jag förstår det, grattis! :)

      Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

      Radera
    2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
      1) kärleksspell
      2) Lost Love Spells
      3) Skilsmässa Spells
      4) Äktenskapsstavar
      5) Bindande stavar
      6) Breakup Spells
      7) Förvisa en tidigare älskare.
      8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
      9) vill tillfredsställa din älskare
      Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
      genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

      Radera
  2. Roligt med alla utdelningar, och en kraftig summa var det också. Även jag firar på min sida: 250 000:- har portföljen landat på, och jag har nått hälften av mitt riktiga mål.

    Jag har några utdelningar kvar på säsongen, det skall bli fint!

    Keep It Up!

    Mvh VÄL

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja VÄL,

      Grymt jobbat, grattis! Det är en bra summa du skrapat ihop och snöbollen rullar ju bra därifrån! :)

      Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

      Radera
  3. Ständigt kul med utdelningar. Min första aktie var SSAB. Analysen jag gjorde då 1997 var rätt enkel. Såg fabriken från fönstret

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja myntaren,

      Haha, ja varför överanalysera? :)

      Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

      Radera
  4. Grattis! Min första aktie var i Handelsbanken och samma dag köpte jag aktier i Kinnevik och Axfood. Ja, hur underbart som helst med passiv inkomst!
    Ha det gott!
    Mvh, Anneli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja Anneli,

      Tack! :) Grymma val du gjort och ja, utdelningar är underbart! Detsamma! :)

      Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

      Radera
  5. Stort grattis först och främst! Riktigt bra jobbat!

    Min första aktie var Rezidor. Den köpte jag 2008 eller 2009, analysen var att jag trodde att när ekonomin skulle bli bättre igen så skulle fler bo på hotell. Sålde efter något år med helt okej resultat. Har hänt mycket sedan dess och har nu en stor och bred portfölj!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja MrX,

      Tackar! :) Kul att du fick en bra start och fortsatte! :)

      Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

      Radera
  6. Min första aktie var Fermenta, de ni!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja Mårten,

      Den har jag sämre koll på, får googla lite och läsa på! :)

      Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

      Radera
    2. Min med. Efter att de hade kraschat. Fick dem i julklapp, de var väl värda ca 10 öre styck (vet ni ungdomar vad "öre" är? ;-)
      Så gammal är jag.

      Spargrisen

      Radera
  7. Köpte första aktien 2016-06-15, det var H&M faktiskt :) Såldes något år senare med lite vinst (tack och lov)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja Snålgrisen,

      Tur att du lyckades ta dig ur med vinst från H&M, många som gjort tvärtom där tyvärr.

      Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

      Radera
  8. Mina första aktier köpte jag 2003 och det var Ericsson till dåvarande priset 5,70 kr/st. Affären var på drygt 10 000 kr och gjordes upp på bankkontoret. Sålde fyra år senare för drygt 50 000 kr. Min bästa affär. Sen gjorde jag ett obegripligt uppehåll med aktier fram till maj 2015. Sen dess har jag varit hooked!

    SvaraRadera
  9. Tja Aktieoutsidern,

    Härlig affär! Jag köpte faktiskt också Ericsson i samband med deras nyemission där efter 2000 nångång och här för mig snittpriset blev kring 4-5kr och sålde på knappt 20 kort tid efter. Blev också att jag tog pengarna och höll mig borta efter det, var iofs väldigt ung då.

    Mvh / Frihetsmaskinen

    SvaraRadera
  10. 2013 köpte ja första aktierna, 7 mindre poster i finska företag,
    har idag ännu 5 av posterna kvar, 2 sålde jag då avkastningen och företagens framtid blev sämre.
    Ångrar ändast att jag inte började tidigare!
    Portföljens värde idag ca 120000€, hoppas ännu kunna skarpa ihop lite mera före pensionen.

    SvaraRadera
  11. Jag heter Alberta Gallegos. Utan respekt för dig och dina förklaringar måste jag göra detta vittnesbörd känt för alla. Jag har varit i andra stavhjul utan att se något resultat. Jag ville bara att jag kom till dig tidigare, jag fick bäst av dig. Min ex make var borta i ett år och jag gick överallt och andra stavhjul för hjälp men inget resultat tills min vän presenterade mig för Dr Isikolo Efter att kärleksspell var klar fick jag äntligen ett samtal från honom. Hans stavar fungerade underverk och min mannen är tillbaka med full av kärlek. Det var som ett mirakel! Han kom plötsligt tillbaka med blommor och sa att jag skulle förlåta honom, jag var verkligen flabbergastad och chockad när min man knäböjde sig och förlåt mig för förlåtelse och jag accepterade honom tillbaka. Jag är verkligen kortfattad av ord och glad, du är en Gud skickas till mig och hela min familj. Och nu är jag en glad kvinna igen. Tack så mycket Dr Isikolo För alla som letar efter en riktig stavningskastare, kontakta Dr Isikolo On isikolosolutionhome@gmail.com eller kontakta honom Whatsapp +2348133261196

    SvaraRadera
  12. HI alla jag heter Filip Leon, Dr Isikolo har fått mig att tro att man fortfarande kan stiga igen även när de faller. Dr Isikolo hjälper mig att ta tillbaka min ex fru med mitt barn efter 8 månaders brutet förhållande och nu är jag och min familj nu lyckligtvis tillsammans igen. allt tack gå till honom på grund av den kraftfulla kärleksspell Dr Porosky kastade för mig. Dr Porosky är en välkänd kärlekstrollare över hela världen. han är väldigt viktig i samhället eftersom han har befogenhet att återställa brutna förhållanden och ta tillbaka ex lover alla inom 2 dagars utrymme. Om du behöver hans hjälp kan du kontakta honom på hans email: isikolosolutionhome@gmail.com eller WhatsApp Number: +2348133261196

    han kan hjälpa dig att kasta sorter av stava med bra resultat

    (1) Om du vill ha din ex tillbaka.
    (2) om du alltid har dåliga drömmar
    (3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
    (4) Du vill att kvinnor / män ska springa efter dig.
    (5) Om du vill ha ett barn.
    (6) Du vill vara rik.
    (7) Du vill knyta din man / fru för att vara
    din för alltid.
    (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
    (9) Hur du har blivit scammed och du vill återställa du förlorade pengar.
    (10) om du vill stoppa din skilsmässa.
    (11) om du vill skilja din man
    (12) om du vill ha dina önskemål.
    (13) Graviditet stava för att bli gravid baby
    (14) Garantera att du vinner de oroliga domstolsförhållandena och skilsmässa oavsett hur vilket stadium
    (15) Avbryt ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.
    (16) Om du vill bota din hiv
    du kan kontakta honom på hans email: isikolosolutionhome@gmail.com eller WhatsApp nummer: +2348133261196

    SvaraRadera
  13. Kärlekspell som fungerar väldigt snabbt: Kolla på Dr Isikolo hemsida nu: www.drisikolosolutionhome.webnode.com

    Min man bröt upp med mig för 5 månader sedan, och tvingade mig att skriva under skilsmässa papper, och jag var helt hjärtbruten. Och jag kunde inte komma tillbaka i någon form emotionellt. Jag tackar gud för den här häpnadsväckande och strålande stavningskastern som kom till min räddning. Wow! Denna stavningskastare har hjälpt mig så mycket. Dr Isikolo garanterade mig en brådskande 24 timmars stavgjutning, som jag accepterade den. Chockerande! den här månaden den 4 december 2017 ringde min man tillbaka med massor av ursäkter efter 48 timmar som han försäkrade mig, och han gjorde allt som var möjligt för att dra tillbaka skilsmässapapirerna som tidigare var igång med kraften i denna mirakelspell. Min ex-man kom tillbaka till mig och han var ångerfull för det hela han har gjort Och nu är mitt liv balanserat och jag är glad igen. Tack så mycket så mycket, Herre för dina kraftfulla stavar. uttryck är inte tillräckliga för att säga tack. Email Dr Isikolo nu för brådskande kärleksspell.
    isikolosolutionhome@gmail.com
    WhatsApp eller ring honom +2348133261196

    SvaraRadera
  14. jag heter Sandra Oliveros med namn. Hälsningar till alla som läser detta vittnesbörd. Jag har avslagits av min man efter tre (3) års äktenskap bara för att en annan kvinna hade en stavning på honom och han lämnade mig och barnet lidit. en dag när jag läste igenom webben såg jag ett inlägg om hur den här stavningen heter Dr Isikolo på denna adress isikolosolutionhome@gmail.com, har hjälp en kvinna att återvända till sin man och jag gav honom ett svar på sin adress och Han berättade för mig att en kvinna hade stava på min man och han berättade för mig att han kommer att hjälpa mig och efter 3 dagar att jag ska få min man tillbaka. Jag trodde på honom och idag är jag glad att låta er alla veta att den här stavaren har makt att få älskare tillbaka. för jag är nu nöjd med min man. Tack för att du hjälper mig Dr Isikolo kontakta honom på e-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller honom på Whatsapp +2348133261196

    SvaraRadera
  15. Det viktigaste i denna värld är familj och kärlek, levande liv utan min man var en riktig röra för mig och mina barn. Jag är så glad att ta min ex tillbaka med hjälp av Dr.Oduduwa. Min största överraskning var att 3dagen efter att doktorn förberedde min kärleksspell, min man som övergav mig, min man tog bort mitt nummer från hans telefon, inga samtal och inga textmeddelanden från honom i mer än 14 månader plötsligt oväntat ringde mig och jag är så glad att vi har kommit för att bli igen genom doktor Oduduwa hjälp och hjälp. Jag är så glad att vara med min man i kärlek mer än någonsin tidigare. Dr Oduduwa är en stor kärlekskärlek, du kan kontakta oduduwa om du behöver hans assistent för att luncha en kärleksåtergivelse, för jag vet att han kan hjälpa dig också, Magic love stava för att ta tillbaka ex, Magic Love stava för att sluta skilsmässa och magisk förtrollning för att vinna domstolsfall och Magic Spell för att föda barn som egen.
    kontakta Oduduwa Spell Caster via hans personliga email: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
    Tel: +13019658857

    SvaraRadera
  16. Min ex-pojkvän lämnade mig och min dotter sedan 6 veckor sedan efter, jag försökte nästan allt för att återställa mitt förhållande och jag blev besviken. Ingen jobbade, en vecka senare såg jag Dr. Isikolo hemsida och efter att jag kontaktade Dr. Isikolo för hjälp förändras allt automatiskt, min sorg blev glädje, leendet var över hela mitt ansikte, allt hände mycket snabbt och resultatet var effektivt. Dr Isikolo är den enda stavningskastaren som jag hade framgång med, min pojkvän ringde mig och sa att hon ville att vi skulle komma tillbaka och vill också gifta mig med mig. Hon kom tillbaka till mig och bad mig att acceptera ryggen och det hände på grund av hjälp av Dr Isikolo. Jag är så glad att jag har min flickvän tillbaka. Kontakta Dr. Isikolo nu för en brådskande och snabb kärleksspell för att vinna ditt förhållande tillbaka. isikolosolutionhome@gmail.com whatsapp +2348133261196

    SvaraRadera
  17. Tack för ditt mirakel Doctor Isikolo Denna artikel är tillägnad Dr. Isikolo. Jag har varit gift med min fru i 6 år och nyligen bröt hon upp med mig och det skadade mig djupt när hon berättade för mig att lämna henne ensam och att hon inte älskar mig längre när jag alltid var trogen och ärlig mot henne. Jag försökte alla sätt att få henne tillbaka att köpa henne vad hon vill som jag alltid gjorde och hon lämnade mig fortfarande hjärtat trasigt och hon har till och med en ny pojkvän som förstörde mig ännu mer tills min vän från gymnasiet ledde mig till denna äkta stavning Dr. Isikolo. Den här mannen förändrade mitt liv helt. Jag följde allt han sa att jag skulle göra och min fru kom tillbaka och bad om mig. Jag blev bedövad allt hände precis som han berättade för mig. Jag hade tro på allt han berättade för mig och allt var sant. Han var också där varje ögonblick tills jag fick min lycka tillbaka och han ger också stava som botar impotens, bareness, sjukdomar som HIV / AID, Herpes, Cancer E.T.C. Du kan kontakta honom via e-post på isikolosolutionhome@gmail.com whatsapp eller viber +2348133261196.

    SvaraRadera
  18. Detta är mitt vittnesbörd om det fria arbetet av Dr. Isikolo som hjälper mig .... Jag är Sofija Emerik. Och jag är ledsen för att sätta det här på nätet men jag kommer att behöva av den här världens toppstavningskrock som tog tillbaka min man som lämnade mig under de senaste 3 åren, jag träffade så småningom den här mannen på en bloggplats som skickades av en av kunden för hjälp , jag förklarade allt för honom och han berättade för mig om en stavningskastare som han hade hört talas om och han gav mig en e-postadress för att skriva till stavningskastern för att berätta för mina problem. På bara 2 dagar var min man tillbaka till mig. Jag vill bara säga tack till den här sanningsenliga och uppriktiga stavningskastern, herre, allt du sa, har skett och tack sir. Vänligen vill jag berätta för alla som letar efter någon lösning på problemet, jag rekommenderar dig att vänligen kontakta denna stavningskastare, han är riktig, han är kraftfull och vad stavningskastern säger är vad som kommer att hända, för allt vad stavningskastret berättade jag kom överens. Du kan vänligen kontakta honom på: hans e-postadress är isikolosolutionhome@gmail.com. ring eller Whatsapp eller Viber honom på +2348133261196.

    SvaraRadera
  19. Jag läser några vittnesmål om en kärleksspellare som heter DR IMOSE om hur han har hjälpt massor av människor att ta tillbaka sina ex-älskare inom 24 timmar. Med vänliga hälsningar tänkte jag bara om det var riktigt och om den här mannen verkligen kunde hjälpa till med att ta tillbaka min älskare som jag älskar så mycket. Jag bestämde mig för att kontakta honom för att jag älskar min pojkvän väldigt mycket och vi har varit ifrån varandra i ett par månader jag saknade honom verkligen så mycket, jag har försökt alla andra sätt att få honom tillbaka men jag kunde inte. Jag kontaktade DR IMOSE och han berättade att min ex kommer tillbaka till mig de närmaste 48 timmarna, DR IMOSE släppte honom för att veta hur mycket jag älskade och ville ha honom. Och öppnade ögonen för att visa hur mycket vi har delat ihop. Min ex är nu tillbaka till mig igen. När jag skriver detta vittnesbörd just nu är jag den lyckligaste tjejen på jorden, och jag och min pojkvän lever ett lyckligt liv och vår kärlek är nu starkare än hur det var innan vår uppbrott. Allt tack går till DR IMOSE för det alltför stora arbetet han har gjort för mig genom att hjälpa mig att komma tillbaka med min ex pojkvän. Jag skulle vilja släppa DR IMOSE-mailadressen och hoppas du ser detta vittnesbörd och kontaktar honom om du har en älskare som du verkligen vill ha tillbaka så illa, hans Email: imosesolutiontemple@gmail.com. ring eller Whatsapp honom på +1-(619)-830-4690

    SvaraRadera
  20. Jag heter Gloria am från Sverige, jag vill berätta om Dr Excels storheter om hur han hjälper mig att återställa mitt brutna äktenskap. min man lämnade mig efter 7 års äktenskap och han uppgav att han gick ut med en tjej som jobbar på samma kontor med honom, jag var så ont och bitter tills min vän presenterade mig för den här fantastiska stavningsboken kallad Dr Excel och han lovar att hjälpa till med att få med tillbaka min man. jag gjorde vad han krävde av mig och till min största överraskning kom min man tillbaka till mig efter två dagar att han kastade stavningen så om du har några problem i ditt äktenskap, vänligen kontakta Dr excel idag för lösningar på hans e-postadress Excellovespell @ gmail. com eller ring hans mobilnummer på +1 (859) 429 1007

    SvaraRadera