måndag 15 april 2019

Utdelningar är passiva inkomster!

Tja bloggen, long time no see! Nu var det återigen två veckor sedan jag skrev sist och som vanligt får jag skylla det på vädret, skidåkning och mtb. Jag är helt slutkörd i kroppen på ett bra sätt och ska definitivt inte klaga då det här är lite av tillvaron jag jobbat för att nå under en väldigt lång tid. Nu börjar våren komma med stormsteg och vi har inte ens avslutat skidsäsongen än. Det gör att tiden blir knapp till att hinna med mycket annat men jag älskar den här "positiva stressen" ;). Något som är skönt under perioder då man jobbar mindre är att se att det trillar in passiva inkomster i form av utdelningar.
Utdelningar är passiva inkomster


Jag vet att alla ser lite olika på vad som egentligen är passiva inkomster och inte. Jag vet att vissa inte tycker att utdelningar är passiva inkomster med tanke på att man behöver se över sina aktier etc. men jag vet inte riktigt om jag håller med där. Om vi inte ser utdelningar som passiva inkomster då blir det nog svårt att använda passiva inkomster överhuvudtaget.


Att få aktieutdelningar och att leva på det på det sätt som jag planerar kräver självklart ett initialt jobb. När man väl köpt sina aktier och byggt upp portföljen så krävs det inte mycket arbete alls faktiskt. Nu investerar jag ju i stora bolag, diversifierar portföljen och gör det på ett sätt som för mig inte kräver massa jobb. Självklart lägger jag ner någon timme här och där men jag gör det exakt när jag vill och jag är inte rädd för att "glömma bort" portföljen nån månad om jag har annat för mig. Utdelningarna trillar in, passivt, utan min hjälp. Det är enkelt!
Gör de passiva inkomsterna ännu mer passiva


Om man nu tycker att det är för mycket jobba att hålla koll på sina aktier kan man göra det hela ännu mer passivt. Själv har jag rätt mycket i investmentbolag och fonder och där kan jag faktiskt inte alls se hur de inte skulle klara sig själv bara man diversifierat rätt.

Jag tror i grunden att det viktigaste är att du bygger upp en portfölj som du känner dig trygg med och som inte är beroende av enskilda innehav. Alltså om ett bolag skulle gå i konkurs så ska portföljen klara av det och växa ändå. Då är det lätt att vara passiv, då blir portföljen passiv.


Mina utdelningar och passiva inkomster


Jag har en pengamaskin som jag känner mig rätt trygg med. Jag har diversifierat den på ett sätt som passar mig och jag har inte gjort mig beroende av enskilda innehav eller att behöva bevaka allt som händer. Min portfölj behöver absolut inte vara rätt för en annan person, man måste vara trygg i det man gör annars är det nog omöjligt att vara passiv när man vill.Förra månaden fick jag 10.295kr i utdelningar och den här månaden lär jag få drygt 18.000kr i utdelningar. De här pengar kommer oavsett vad jag gör och jag har nog aldrig varit så passiv som de senaste månaderna när det gäller portföljen. Det här ger en trygghet i allt jag gör och det bidrar definitivt till att jag verkligen kan njuta av mina lediga måndagar och fredagar, för pengarna kommer in trots att jag inte jobbar.

Jag anser att ekonomisk frihet handlar om så mycket mer än att ha pengarna som behövs för att täcka sina kostnader. Det handlar minst lika mycket om att vara trygg i att avkastningen kommer in som den ska och att våga släppa taget och lite på sin egen pengamaskin. därför känner jag personligen att det är viktigt att hela tiden ta ett steg mot mer frihet och släppa jobbtimme efter jobbtimme. Det blir som ett bevis på att hela grejen verkligen fungerar!

Tycker ni att utdelningar är passiva inkomster?
Målet med mina investeringar är att inom kort kunna leva på utdelningar. Sätt igång din utdelningsmaskin också genom att öppna ett aktiekonto/isk. Det gör du hos t.ex. Avanza gratis på 3 minuter genom att klicka här. *(affiliatelänk)

18 kommentarer:

 1. Låter underbart!

  Har det blivit några köp mellan mtb turerna?
  Lär ju vara en dela utdelningar som ska återinvesteras tänker jag.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja PB,

   Yes, vädret börjar bli riktigt skönt nu! :) Absolut, har blivit lite köp. Kommer nog ett inlägg om det i veckan! :)

   Tack för kommentaren! Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Här är det toppenväder också. Ligger just nu i solen och lyssnar på podd.
   Tyvärr för min del så stukade jag foten igår så påsklovet blir inte så aktivt som jag tänkt.

   Ser framemot att läsa om köpen.

   Mvh PB?

   Radera
  3. Aj då, men det låter ju rätt nice ändå! 😎 Jag ska dra ut på en tur nu, våren är ju här på riktigt!

   Ha en grym dag nu och krya på dig! 🙂

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  4. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Dödsstavning
   8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Tycker absolut utdelningar från aktier är "ganska" passiva. Helt passiva blir väl inte inkomster förrän det är rena pensionsutbetalningar eller när man lever av bankränta.

  Tycker själv dock att jag ibland skulle vilja ha dem mer passiva.

  Detta kan uppnås genom 1) Bättre/större diversifiering (som du skriver), 2) Köp av investmentbolag, 3) Köp av aktiefonder (utdelande eller icke-utdelande beroende av uttagsmetod)

  Även jag har en fantastisk utdelningsmånad nu i april och sätter månadsrekord med lätthet (till viss del beroende på att alla svenska storbanker ligger i april i år).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Utdelningssmålänningen,

   Ja, man skulle kunna göra det ännu mer passivt som du säger :). Så länge jag tycker det är kul känns det ok, om jag skulle lessna helt skulle jag nog gå över till fonder/investmentbolag endast och bara låta det rulla på ;).

   Tack för kommentaren! Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Utdelningar är väl så passiva som man gör dem, det beror tycker jag i hög grad på vilka bolag du investerar i. Är det ett nystartat bolag som delar ut för första gången i sitt liv, eller en preferensaktie, t.ex. heimstaden? Båda behöver man ju ha koll på, men preffen räcker att kolla inlösning etc. Sånt ändras inte över en dag om det inte är högriskföretag som t.ex. Oscar.

  Jag ser utdelningar som passiva inkomster. Att hitta riktigt passiva inkomster går väl i princip inte? barnbidrag kräver ett jädra jobb, pension jobbar du väl dig till. Det är väl möjligtvis diverse etableringsersättningar till invandrare som kan ticka på utan att individen behöver lyfta ett handtag, men de kanske är åtstramade nu?

  Att investera i bostäder är defintivt ingen passiv inkomst, jag känner en som äger 4 mindre hyreshus och han lägger minst 40 timmar i veckan på detta, administration, hantverk, service, kronofogden etc. Vinstmarginalen är ca 5 %.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skoter han du kanner allt sjalv? Eller beroende pa vilket omrade som ska hanteras?

   Mvh Anonym-m

   Radera
 4. Hej.
  Jag har allt 100% i Avanza Global. Det är min pengamaskinen. Kräver ingen tid alls. Automatisk månadssparande. Sköter sig själv. Global spridning. Lycka till.
  Mvh. Jacke77

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så enkelt att ha allt i en global billig aktiefond. Men tråkigt.

   För uttagsfasen skulle man en gång om året (31/12) kunna beräkna hur mycket man ska ta ut enligt Vanguards dynamiska hybridmodell. Det är allt. Denna modell tar viss hänsyn till portföljutveckling och har bättre utfall än 4%-regeln och jag skrev om den här: http://utdelningssmalanningen.blogspot.com/2018/10/vanguards-dynamiska-hybridmodell-for.html

   Radera
  2. Som du säger tråkigt men tillräckligt roligt då portföljen får riktigt fin utväckling för inte så stor risk man tar långsiktigt. Invästeringar ska vara långsiktigt tråkiga och ändå god natt sömn. Man kan hålla pä med annat och ändå få fin värde på sin portfölj långsiktigt. Global risk spridning för 0.11% i avg. Lycka till.
   Mvh. Jacke77

   Radera
 5. Jag heter Allesandro Rose, jag är medicinsk doktor från yrke från Stockholm, Sverige. Förra två veckor sedan läste jag en postad kommentar från online blogg webbplats som räddade mitt äktenskap från skilsmässa, information är makt. Jag hade god avsikt att dela med dig om min personliga äktenskaps livserfarenhet.
  Min man skilde mig förra 2 år sedan, han flyttade ut för att träffa en annan kvinna, jag grät hela natten när jag kommer ihåg min dotter frågar mig när kommer pappa att komma tillbaka hem till middag ikväll! jag älskar min man så mycket och vi har en tjejflicka på 6 år tillsammans. jag kontaktar så många stavbrickor i det förflutna ingen kunde ta tillbaka min man, de alla krävde för mycket pengar från mig, jag gav upp på kärleksspell till förra veckan, jag gick för att besöka min vän hemma, sa jag till min vän allt som händer med mig och jag delar mina hjärtfelta smärtor till min vän Michealle, hon uppmanade mig också att kontakta kommunikation med samma Spell Caster Dr.oduduwa, jag läser också om Oduduwa på en bloggkommentar sektion som detta .. att Oduduwa har en stavning magisk kraft för att ta tillbaka ex love man hem. Min man var under en ond spell från en annan kvinna som hävdar att de daterades sedan i högskolans dagar. Den här andra ogudaktiga damen gjorde en kärleksdel för att övertygade min man att skilja mig.
  Min man Anderson kom tillbaka hem till mig bara igår och grät att han var ledsen för skilsmässa mig, han beklagade och sa att han inte hade rätt sinnen. Det är sant att min man var under en ond spell från en annan kvinna för att hon hävdar att min man daterade henne innan hon blev gift med mig. Dr.Oduduwa hjälper mig att radera varje ont som stavar bort från min mans ögon, denna Oduduwa kraftfulla stavning löser mitt äktenskapsproblem. ikväll har jag och min man med vår dotter middag tillsammans i vårt hus. Jag är väldigt glad och använder detta medium för att uppskatta DrOduduwa love spell.
  Dr.Oduduwa försäkrade mig att han kan hantera liknande problem som följer;
  - Ljusstearinljus Kärlek stavar till Ta tillbaka ex-make / ex-wife
  - Honey Spell för att sluta fuska och sluta ligga i ett förhållande
  - Fredkärlek Stavning böner för att komma tillbaka Stolt på ditt förhållande - Stava bönskrafter om du vill föda din egen baby-
  - röda stearinljus stavar böner för att få betalt tillbaka förlorade pengar.
  - Finansiella affärer framgång genombrott stavning böner.
  - Kärlek Stava för att locka uppmärksamhet och respekt,
  - Traditionella rötter och örter för att läka blodcancersjukdomar, bota till högt blodtryck och andra kroppssmärtor.
  Jag rekommenderar verkligen Dr.Oduduwa spell caster, om du har liknande problem med äktenskapsförhållandet skicka ett e-postmeddelande för att kommunicera med Dr.Oduduwa för en snabb brådskande lösning: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera
 6. Nu är det fjärde gången jag läser detta inlägg och tycker fortfarande det är lika bra!

  Ett stort grattis till att du tagit dit du är idag och ett fortsatt lycka till mot slutmålet!

  Nu när du tyvärr inte är lika aktiv, skulle du inte kunna tänka dig att dra fram lite gamla inlägg och göra en reflektion över dem? Nu när du blivit lite äldre, lite visare;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Daniel,

   Tack, kul att du gillar inlägget! :) Tack och detsamma, det är en spännande resa, helt klart.

   Jag är ledsen att jag varit lite off här på bloggen senaste tiden och hoppas kunna skriva lite mer framöver eftersom det verkligen är roligt. Bra idé med gamla inlägg, ska se om jag kan få till det. Kanske tom från min gamla blogg som skulle ha fyllt 10 år i år :).

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 7. Hej

  Jag har ca 550 000 kr i banken i skrivande stund och 110 000 kr i kryptovalutor. Vill investera så jag får ca 10 000 kr per månad i passiv inkomst. Vad är dina tips?

  SvaraRadera
 8. Hej vänner, Mitt namn är "Allie, från Stockholm Sverige. Jag var gift i 7 år med Ruben. Sakerna började bli fula och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en punkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslöst. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

  Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

  Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: {dr.oduduwaspellcaster@gmail.com}

  SvaraRadera
 9. Hello everyone..Welcome to my free masterclass strategy where i teach experience and inexperience traders the secret behind a successful trade.And how to be profitable in trading I will also teach you how to make a profit of $12,000 USD weekly and how to get back all your lost funds feel free to email me on(brucedavid004@gmail.com) or whataspp number is +22999290178


  Hello everyone..Welcome to my free masterclass strategy where i teach experience and inexperience traders the secret behind a successful trade.And how to be profitable in trading I will also teach you how to make a profit of $12,000 USD weekly and how to get back all your lost funds feel free to email me on(brucedavid004@gmail.com) or whataspp number is +22999290178
  SvaraRadera