torsdag 17 maj 2018

Sålt Bure och köpt småbolagsfonder

Idag sålde jag av mitt innehav i Bure och investerade pengarna i småbolagsfonder istället. Jag ser det helt som en köp och behåll-investering då jag inte är påläst alls inom småbolagsfonder och köpte efter råd på Twitter 4 st småbolagsfonder för att på så sätt exponeras lite mot småbolag. Extra tack till Fondsmurfen för tips.



Jag har som sagt inte läst på något inför dessa köp utan vill helt enkelt starta en exponering mot småbolag. Dagens köp på 13.500kr motsvarar knappt en procent av portföljens värde så jag känner inte att jag behöver läsa på alltför mycket heller. Jag kan tänka mig att öka upp till 3% av portföljens värde i småbolagsfonder. Fonderna jag köpte var:
Ovanstående är affiliatelänkar, * Läs mer om affiliatelänkar här.


Jag kommer att räkna 4%-regeln när det gäller dessa fonder precis som med mina övriga fonder. Det gör att när jag sedan ska leva på enbart kapitalet så kommer jag att sälja 4% av kapitalet som ligger investerat i fonder varje år. Anledningen till att jag sålde Bure var för att innehavet var så litet samtidigt som jag inte kände för att öka. Jag såg då en bra möjlighet att ta in småbolag i portföljen vilket jag funderat på ett tag.

Har ni några småbolagsfonder i portföljen?

4 kommentarer:

  1. Nope, bara enskilda småbolagsaktier.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja Aktieoutsidern,

      Det låter ju som ett bra alternativ! Vilka är aktierna?

      Mvh / Frihetsmaskinen

      Radera
  2. Japp men bara en (Didner & Gerge Småbolag).
    Sedan har jag ägande i Öresund som också ger mig en exponering mot mindre bolag..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja Anonym,

      Härligt! Jag har ju Svolder också, vilket jag glömde att nämna.

      Mvh / Frihetsmaskinen

      Radera