Sidor

torsdag 22 september 2016

Inköp av månadsutdelare, Boston PizzaJag hade ju laddat för storköp idag och självklart sticker börsen iväg på isbjörnssafari! Jag hade innan bestämt mig för att köpa oavsett, så varför inte passa på att ta in en aktie jag kollat på under väldigt lång tid.

Boston Pizza Income Royalties Fund - Intäkterna kommer från försälningsroyalties  från franchisetagare av Boston Pizza. Utdelningen är hög och ligger på ca: 6,4% samt att man får den månadsvis. Jag är riktigt svag för månadsutdelning och har iom detta köp 2 månadsutdelare.
Jag är väldigt glad att jag äntligen gjorde ett första köp och kan tänka mig att fylla på upp till 1-2% av portföljen. Dagens 30 aktier ger en förväntad utdelning på 20kr, varje månad.

Har ni Boston Pizza i portföljen?

10 kommentarer:

 1. Härligt med utdelning varje månad :) Inte alls tittat på Boston Pizza men verkar populär hos många bloggare :) Hoppas det blir en fin investering som betalar sig på sikt ;) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja förhoppningsvis blir det bra. Jag tog en en sån liten del att det endast motsvarar ca: 0,4% av portföljen. Jag skulle inte vilja sitta för tung i en sån här investering. Tack! :)

   Radera
 2. Jag köpte också in en stor post i förra veckan. Är också svag för månadsutdelningen. Tycker också att en fördel med Boston Pizzas höga utdelning, även om det är lite högre risk, är att den väl balanserar upp mina mer defensiva innehav som H&M, Axfood och Clas Ohlson med en normal utdelning mellan 3-4 procent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Ja utdelningen är hyfsat hög vilket kompenserar bra för sämre tillväxt om man återinvesterar den. Månadsutdelningar är grymt! :)

   Radera
 3. När det gäller amerikanska aktier kör jag mer med ETFer som delar ut varje månad, samma avkastning som din exempelaktie med lägre risk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en smart idé! Har du några förslag på ETFer som du tycker är bra? Jag har kollat lite tidigare men känt att direktägande känts tydligare och lättare men skulle kunna tänka mig att ta in nån eller ett par ETFer.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Väl dyr i mina ögon, dessutom är nog utdelningen lite hög i förhållande till kassaflödet. Tittar på en annan i samma land, Imvescor Restaurant group: lägre men stigande utdelning, och betydligt billigare. Skrev lite igår:

  framtidsinvesteringen.blogspot.se/2016/09/imvescor-restaurant-group-prisvard.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boston pizza är ett så kallat reit företag.
   Det betyder att dom pga av skatteskäl måste dela ut minst 90 % av vinsten.
   Därav ser utdelningen hög ut i förhållande till kassaflödet.

   Radera
  2. Boston pizza är ett så kallat reit företag.
   Det betyder att dom pga av skatteskäl måste dela ut minst 90 % av vinsten.
   Därav ser utdelningen hög ut i förhållande till kassaflödet.

   Radera
 5. Hej Framtidsinvesteringen!

  Tack för kommentaren och tipset! Jag ska kolla in din blogg och se om man kan få lite idéer :). Jag håller med omsatt den är lite dyr, som det mesta för det mesta ;) men köpte som.sagt väldigt lite.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera