Sidor

söndag 27 november 2016

Likvider på laddning

Jag har satt lite likvider på laddning. Förra året la jag in dom i preffar, 100 000kr för att vara exakt. De fungerar som ett elluttag och ger en laddning på drygt 107% om året. Överladdningen spottas ut i form av hundra- och tusenlappar nästan varje månad. För dom köper jag mer aktier och bygger en större och effektivare laddare.

Nästa år kommer överladdningen antagligen att vara 8-9%, lite beroende på hur jag bygger vidare på laddaren. Antingen kan jag köpa komponenter som ger snabb laddning direkt. Eller så kompletterar jag med delar som ger en ökad laddning över tid. Det är det jag funderar på framöver. Investor är en väldigt bra del har jag hört. Kanske tar jag nästa månads överladdning och sätter in några investor i laddaren. Det borde bli bra inför nästa år och åren efter det.

Hur laddar ni era likvider?

Läs även:
Boom! Depån över 1,2 miljoner
Preferensportföljen upp 14% i år
Få pengar utan att jobba?
Mer än 40 000kr i utdelningar per år
Leva på 7000 i månaden

4 kommentarer:

 1. Haha! Kul sätt att beskriva din "pengamaskin" alternativt "utdelningsstrategi" på.

  Jag är själv inte så fokuserad på just utdelning, men äger faktiskt Investor som du nämner. Jag laddar mest med nysparare pengar och med de utdelningar som faktiskt råkar komma in lite då och då.

  Lycka till med den fortsatta laddningen!

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt. Investor är fint! Ja likvider är väl egentligen inte bra att ha liggandes ;).

   Tack! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Regelbundna köp är det här som gäller ;) Men blir det en extra bra månad på jobbet kan lite extra pengar investeras. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja regelbundna köp är väl det bästa! Då laddar man kapitalet istället för likviderna ;).

   Radera