Sidor

tisdag 6 december 2016

Sålde av hela innehavet i Telia

Tidigare idag tog jag beslutet att sälja av mina kvarvarande aktier i Telia (250st). Jag har ju en gång tidigare som jag skrivit om här sålt lite Telia, nu sålde jag alltså resten. För mig är Telia inget bolag jag vill äga i dagsläget, även om det kan bli en ok affär från dagens nivåer så investerar jag hellre i annat.

Förlusten blev inte speciellt stor då innehavet bara motsvarade ca: 0,5% av portföljen samt att jag under tiden erhållit utdelningar.

Telia kändes som skit förut och kändes fortfarande som skit, så jag sålde. Såhär i efterhand borde jag ju sålt allt direkt förra gången men det är lätt att vara efterklok.  Planen var att äga längre men jag vill inte äga något som känns fel.

För pengarna köpte jag Balder Pref, Akelius Pref och Klövern Pref i väntan på vad jag vet var jag vill lägga pengarna. Jag fick även med några Latour.

Vad tycker ni om Telia? Tänker jag fel?

Läs även:
Preferensportföljen upp 14% i år
Sälja lägenheten och flytta utomlands
Halva vägen avklarad, gratis boende föralltid

8 kommentarer:

 1. Sålde Telia med en förlust på 300 kr för ett tag sen. Tänkte att Telia var billigt men när det kom fram vilka böter USA ville kräva dom på kändes det inte lockande att fortsätta äga. Tyvärr tror jag aldrig Telia kommer börja gå bra. Finns många äldre människor idag som har det dyra fasta abonnemanget. De unga idag använder hellre ett billigare mobilabonnemang. Med tiden dör folk och fast telefonin kommer dö ut. Liknar papperstidningen lite. Men framförallt tycker jag Telia är ett oseriöst företag och tråkigt nog äger svenska staten stora delar av bolaget. Jag äger bolaget genom Avanza Zero och det räcker för min del. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig, telekom känns riktigt svårt. Det har jag tyckt helatiden och först nu fick telia ryka. Har en väldigt liten skvätt tele2 kvar i portföljen.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Vet inte vad du köpte för men vid nuvarande kurs får du cirka 6 procents avkastning om de vidhåller en utdelning om totalt 2 kronor under 2017. Det är ändå ganska ok med tanke på att företagets största problem är engångskostnader och grundverksamheten på lite längre sikt fungerar väl.

  Jag funderar faktiskt på att öka om kursen faller ytterligare nedåt 30 kronor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inne lite på utlandsutdelaren, jag tror på bolaget. På 10-20 års sikt så.

   Radera
  2. Utlandsutdelaren: runt 41-42kr har jag för mig att mitt gav låg på, exkl utdelningar. Som sagt en skitsumma så förlusten blev nån promille. Problemet jag ser är att utvecklingen går åt fel håll och nya problem kommer upp. Preffar ger minst lika bra utdelnong i dagsläget.

   Som sagt kan det säkert vara en bra affär att köpa telia, men jag känner mig inte bekväm med dom just nu. Därmed inte sagt att det är en dålig imvestering. Jag tror dock att det finns bättre investeringar, iaf för min egen del som jag känner mig tryggare med.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  3. Passiv inkomst60: telia kan säkert vara en väldigt bra investering på 10-20års sikt, precis som många andra bolag. Jag väljer att kliva av just nu och lägga pengarna på annat håll.

   Tack för kommentaren, alltid kulatt höra olika tankar!

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Måste bara säga att du gjorde ett klokt beslut antagligen. Sålde av Ericsson för en tid sedan och är nästan i mån om att sälja av Telia också. Köpte det en gång när man var dum för att direktavkatningen var så hög. Givetvis kan ju bolag sänka utdelningen, något jag inte tänkte på då :)

  SvaraRadera
 4. Tack! Ja det känns bra att ha tagit beslutet och tagit bort telia ur portföljen. Även om jag kanske borde ha väntat till idag, med tanke på att telia steg 3,2% ;). Som sagt alltid lätt i efterhand.

  Jag köpte telia fast jag aldrig gillat bolaget. Jag ska försöka att inte göra om samma misstag framöver. Det är viktigt att tro på bolaget, inte minst i nedgång.

  Tack för kommentaren!

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera