Sidor

måndag 6 februari 2017

Gratis aktier i Handelsbanken!

Idag uppstod det ett bra arbitrageläge i Handelsbanken (SHB). Jag använder courtageklass mini då jag mestadels gör småaffärer så för att utnyttja prisskillnaderna som uppstår mellan A och B aktierna ibland så vill jag gärna ha en diff. på minst 1% för att inte riskerna att få köpa tillbaka aktierna dyrare. Affären kostar 0,50% i courtage totalt inkl. köp och sälj.
Jag lyckades sälja mina 324st B-aktier för 137,30kr/st och köpa tillbaka 330st A-aktier för 135,40kr/st. Jag hade lite pengar på kontot så jag köpte ett par till aktier och jämnade upp antalet.
Vinsten genom detta byte blev 395kr eller 2,92 aktier. Det är efter jag dragit av courtagekostnaden för köp och sälj.

Här kan du läsa mer om arbitrage då jag gjorde det senast, fast från A-aktien till B-aktien. Jag har genom det här sättet fått 19st "gratis" aktier i Handelsbanken bara under de senaste 4 månaderna, det motsvarar nästan 6% avkastning i förhållande till nuvarande innehav. Här kan du läsa om när jag gjorde bytet i oktober förra året. Jag har även utnyttjat detta för att få "gratis aktier" i SEB.

Har ni utnyttjat arbitraget något den senaste tiden? 

8 kommentarer:

 1. Riktigt grymt att du fått 19 gratis aktier i Shb samt gratis aktier i Seb :) Bara hoppas man kan fortsätta göra så här några år till. Verkar ha blivit populärt bland många bloggare och det är kul :) Nu är det bara hoppas på en fin utdelning i banken för det här året :) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är riktigt nice! Man blir ju nästan sugen på att sätta dom på eget konto, så man kan köra fast courtage som du gör :)

   Ja det verkar vara många som gör det, men det har funkat länge så ska nog kunna fortsätta ett tag till ;).

   Utdelningen borde inte göra oss besvikna! Mot 1,5! ;)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Grattis! Nu börjar arbitrage närma sig nivåer där det till och med är intressant för mig med endast 10 aktier att chansa. Skulle ta hem en nettovinst på cirka 15 kronor. Tyvärr risk för korrigering vid börsöppning men ska hålla ögonen öppna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det ser bra ut gör arbitrage just nu iaf :) ja jag klr mini och är diffen bara störrr än 1% då tycker jag att det är värt det.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Har hänt tidigare i Volvo när det var mer prat om maktkamp mellan Cevian och andra. Vid nyemmisioner uppstår liknande situationer ibland mellan ordinarie aktier och de interimistiska BTA (Betald Tecknad Aktie). Härligt med gratispengar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart, jag har sett det vid nyemissioner jag varit med i men aldrig uttnyttjat det, bra tips! :)

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Riktigt härligt att du fått gratisaktier i både SHB och SEB!
  Kanske något man borde titta på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns verkligen som gratispengar! Du bör absolut titta på det :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera