Sidor

onsdag 20 december 2017

Årets utdelningsmål är avklarat!

Jag loggade precis in på Avanza och såg att årets utdelningsmål som jag satt till 50.000kr var avklarat. Det känns rätt smågrymt att utdelningarna fortsätter att rassla in oavsett vad man gör.Min största utdelare och också största innehavet är Castellum. Därefter är det en del preferensaktier som jag dock har minskat ner en del i, så nästa år kommer portföljen ha lite lägre direktavkastning om det inte blir lite rejäla utdelningshöjningar. Det känns oavsett bra att jag hann sälja t.ex. Oscar Preferensaktie på en helt ok vinst innan den dök. I övrigt har jag under året avyttrat H&M innehavet helt och ökat i investmentbolagen, portföljen känns stark och laddad inför 2018!

Jag har inte spenderat så mycket tid till börsen överhuvudtaget den senaste veckan och tyvärr inte bloggen heller vilket jag ber om ursäkt för. Jag har försökt att vara mer ute i naturen. Jag har dragit på mig vandringsskorna, laddat termosen med kaffe och bara knallat ut och satt mig i skogen. Det har varit riktigt skönt faktiskt. Jag rekommenderar verkligen att bara gå ut och gå i skogen och om ni har eldplatser i närheten så tänd en brasa, häll upp en kopp kaffe och stäng av hjärnan för en stund. Det är grymt! Jag tror vi behöver koppla bort bruset mer än vad vi gör i vardagen, det här är något jag kommer göra mer av framöver.

Prognosen för nästa års utdelningar säger i dagsläget 57.469kr, men om jag räknar med 4% på fonderna vilket är planen när jag slutar jobba så blir det 63.905kr. Mycket kan ju hända och ändras men jag ser det som ett rimligt mål i dagsläget att sätta 65.000kr till nästa år.

Hur mycket utdelning kommer ni få under 2017, vad är målet nästa år?Så här startade jag mitt företag - Tips och idéer

26 kommentarer:

 1. Grattis till att ha klarat målet. 82811 kr blev det för mig i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja MfN,

   Tack! :) Shit, det var inga dåliga utdelningar! Hur stor är portföljen? :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Snyggt! Härligt med lite motivation, dit ska jag också ta mig!, :)

   Radera
 2. Vad härligt! Bra jobbat!
  Jag räknar med utdelningar kring 45.000 nästa år, 2018 blir mitt första hela år då jag började med aktier nu i oktober 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annelie,
   Tack! :) Grymt jobbat, extremt bra för att ha börjat så sent som i oktober! Vad är ditt långsiktiga mål? :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Tack! Känns verkligen väldigt roligt. Mitt långsiktiga mål är att få ut utdelningar som lite mer än täcker mina fasta och rörliga kostnader och dra ner min arbetstid med drygt 80 %. Istället ska jag göra det jag verkligen brinner för och inte hinner så mycket som jag skulle vilja! Arbete på kvinnojour och som kontaktperson för personer med psykisk ohälsa. Är så glad att jag ramlade över din blogg för några månader sen! Du har verkligen inspirerat mig och nu känns det helt möjligt att jag faktiskt kan nå de här målen, så tack!

   Radera
  3. Vilka fina och grymma mål du har, verkligen att ge tillbaka och bidra! :) Jag tror att samhället skulle vara betydligt bättre om fler fick chansen att göra det dom verkligen vill, det är dina mål bevis på!

   Tack, det känns otroligt kul om jag kunnat bidra till lite inspiration mot friheten :). Du kommer självklart att nå målen, det gör vi alla om vi bara vill. Hoppas att du fortsätter kommentera och uppdatera oss på vägen, jag vill följa din resa! :) Tack!

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Grattis till 50.000 kr.

  Själv fick jag ihop 42.000 kr i utdelningar.

  Har väl inget mål för 2018 men nuvarande portfölj skulle med 2017 års nivå på utdelningarna ge 56.000, men lite mer borde det bli med utdelningshöjningar och viss utdelning från nyköpta aktier. Så kanske 60.000 kr nästa år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Utdelningssmålänningen,

   Tack! :) Shit, det var en rejäl klump, grattis! :) 60.000kr är ett bra mål, hur stor är portföljen? Vad är ditt långsiktiga mål?

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Portföljen är på 1 MSEK eget kapital + 0,2 MSEK belåning.

   Långsiktigt mål gå i pension så tidigt som möjligt, men med marginaler. Vill ha ett avbetalt billigt hus samt 20.000 kr/mån netto från pensioner och utdelningar ihop. Har också en blogg med mer detaljer...

   Radera
  3. Härligt! Jag lägger till din blogg i min blogglista och kikar på den! :)

   Radera
 4. Hej FM. Roligt att nå mål. Mitt mål för året på 18.000:- gick t.o.m. i hamn lite tidigare än beräknat. Just nu säger prognosen för nästa år 30.000:-. Men med fortsatta månadsinköp siktar jag på 42.000:-

  Med vänlig hälsning. Marty

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Marty,

   Grymt ju! :) Du har redan bra utdelningar och når du 42´ redan nästa år så ökar det ju grymt bra! Hur mycket behöver du för att kunna leva på det? :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Tack! Målet är att nå 360.000:-/år om ~10 år.

   Radera
  3. Snyggt, det är offensivt! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Stort grattis till att du nått ditt mål. Det låter som en bra prioritering att vara ute i skog och natur istället för att hänga framför datorn. Har inte räknat samman årets utdelningar än men det hamnar nog på ca 120000 kr, nästa år siktar vi på 150000 kr :)

  SvaraRadera
 6. Tja Snålgrisen,

  Tack! :) Helt sjukt bra utdelningar ni får! Det skulle jag lätt kunna leva på, hur stor är portföljen för er nu?

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 7. Tjena! Stort grattis, det var inte dåligt! Blygsamma 19 475 blev det på aktiva portföljen för mig. Merparten av min portfölj består av fonder, men skulle jag göra en uppskattning borde 45 000 inte vara en överdrift =) Mvh Kneg till Deg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Kneg till Deg,

   Tack! :) Det var ingen dålig summa för dig heller! Ja fonderna borde man absolut räkna med, jag räknar 4% på dem. Har inte tagit med de här men de utgör inte mer än 10% av portföljen för mig.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 8. För mig blev det precis 40.000 kr som också var målet. Tror nog det blir lite lägre nästa år, för satsar inte bara på utdelningsaktier utan också på värdestegring i andra aktier och i fonder. Och har nog mer fördelat så nu än detta år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Ekononitankar,

   Grymt bra med 40.000kr! Jag har gjort lite samma sak som dig, har mer fonder och lägre utdelning nu än tidigare under året.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 9. Härligt att det går bra för dig Frihetsmaskinen :) Själv hoppas jag kunna fortsätta kämpa på med sparandet även nästa år. Mina likvider ligger ju just nu utanför börsen så det drar ner utdelningarna en del. Samt en del indexfonder som återinvesteras i fonderna. Kommande år kommer jag fokusera att jobba när jag har bäst betalt, träna 3-4 dagar i veckan. Hålla mig från läsk och alkohol samt lägga mycket tid på mina barn. De säger ju att småbarnstiden aldrig kommer tillbaka och det är en otrolig tid i livet. Önskar dig lycka till med sparandet framöver :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Slimis,

   Tack! :) Det låter som att du fokuserar helt rätt! Familj och hälsa är så mycket viktigare än pengar och investeringar, det får man aldrig glömma. Med fonder så får man ju räkna lite annorlunda, har fortfarande inte kommit fram till hur jag ska summera de riktigt :).

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 10. Kul att du nådde årets mål :-) jag satte upp ett mål på 2 500 och slutade på ett par kronor från 3 000. Så jag är nöjd. För 2018 är målet 4 500 kr, vilket jag tror blir svårare att slå.

  SvaraRadera