torsdag 4 juni 2015

Första inlägget!

Första inlägget!


Det här är egentligen en fortsättning, en utveckling av resan jag startade för 6 år sedan. Jag startade då bloggen "min första miljon" http://imperiet.blogspot.se


Bloggen skulle handla om min resa från 0-1 miljon kronor. efter att jag tappade bort mina inloggningsuppgifter blev det att jag slutade med bloggen och samtidigt hände det mycket saker som förändrade min syn på allt.


Jag hade vid sista inlägget i bloggen ca: 152 000kr i kapital och räknade inte med det som låg i lägenheten eller pension. Mitt mål var att uppnå 1 miljon kronor i kapital, men många fartgupp på vägen har ändrat både inställningen och målen.


Bland annat tvingades jag amortera hela mitt sparkapital på lägenheten för att kunna bo kvar, vilket gjorde att det kändes som att börja om på noll. Jag har även gått in i väggen efter flera års utbrändhet, vilket ledde till att jag sade upp mig från mitt jobb.


Jag är väldigt tacksam att alla dessa saker hänt och jag har fått insikter som jag aldrig skulle ha fått annars. Jag har idag ett helt annat och mycket mer konkret mål än tidigare. Mitt mål är att bygga upp en frihetsmaskin och vara helt fri att göra vad jag vill. Jag har kommit en bra bit på vägen och arbetar idag ca: 50% och spenderar den andra halvan med allt som jag tycker är roligt här i livet.


Att ha en bra och fungerande ekonomi är en förutsättning för att uppnå frihet, men det betyder inte på något sätt att man måste ha ett ouppnåeligt kapital. När jag räknar kapitalet denna gång kommer jag att ta med pengar på konton, aktier, fonder och tillgång i lägenheten. Allt kommer att beräknas med stor marginal och skrivas ner i värde. Det jag insett nu är att min bostadsrätt hittills varit en enorm tillgång och sparat mig stora pengar som annars skulle gått till hyror.


Så vart är jag idag?


Jag har "tack vare" omständigheter tvingats amortera ganska stora summor på lägenheten vilket gör att det där ligger ett ganska stort bundet kapital. Detta gör dock också att boendet är billigt.


Jag har precis börjat intressera mig för börsen igen, men vet inte i dagsläget hur jag ska göra, har en mindre summa investerad.


Jag har ganska mycket likvida medel som väntar på att investeras.


Jag har ett arbete som genererar en minimilön som de flesta inte skulle klara sig på.


Jag är 50% ekonomiskt fri, och har som mål att bli 100% ekonomiskt fri.
Mer kommer i nästa inlägg.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar