tisdag 30 januari 2018

Hur blir man rik?

Det här är nog en fråga som många skulle vilja ha svar på. För att svara på frågan måste man först definiera vad rik är för något, sen kan man svara på frågan: Hur man blir rik?Jag kommer att utgå från att man idag inte har särskilt mycket pengar och inget direkt växande kapital. De som har ett större eller växande kapital behöver troligtvis inget svar på frågan hur man blir rik.

För att bli rik så måste du se till att ditt kapital växer sig större för varje månad och dag som går, hur du gör det är mindre viktigt. Så länge ditt kapital växer så kommer du tillslut att bli rik, det är enkel matematik. Om du däremot går plus minus noll eller i värsta fall minus varje månad så är du garanterad att inte bli rik, det är också enkel matematik.

Spara pengar - Hur ska man då göra praktiskt för att bli rik? Börja med att se till att du kan spara pengar. För att kunna spara pengar behöver dina inkomster vara större än dina utgifter. Det löser du genom att köpa saker för mindre pengar än vad du får i lön varje månad. Om du bränner hela din lön så måste du dra ner på dina kostnader.


Investera dina pengar - Att spara pengar är jättebra men om de bara ligger på ett bankkonto så kommer ditt kapital (iaf med dagens ränta) att växa genom nysparande och inflationen kan t.om. göra att ditt kapital minskar i köpkraft. Du måste alltså se till att investera dina pengar så att de växer. Detta kan du göra i fastigheter, i företag eller i något så enkelt som aktier eller ännu enklare i fonder. Om man kollar historiskt så kommer dina pengar då att växa av sig självt för varje dag som går och du blir rikare ju längre tiden går.


Det här är exakt hur jag själv har gjort för att bli rik. Ok, jag har inte jättemycket pengar men jag känner mig iaf rik, något jag inte gjorde när jag hade noll kronor på kontot och inte sparade. Mina möjligheter och min trygghet är betydligt större nu och vetskapen av att kapitalet ökar känns bra.

Känner du dig rik, vad svarar du på frågan: Hur blir man rik?


Läs liknande inlägg:
Hur jag nådde min första miljon
Sluta jobba vid 40
Låg lön - Hemligheten till ekonomiskt oberoende
Leva på 7000 i månaden
Gratis eller billiga aktiviteter

13 kommentarer:

 1. Hm, jag vet inte om jag känner mig speciellt rik.. men enligt denna artikeln från 2014..

  https://www.metro.se/artikel/ny-rapport-s%C3%A5-mycket-kr%C3%A4vs-det-f%C3%B6r-att-tillh%C3%B6ra-jordens-rikaste-tio-procent-xr

  ..så är jag jag rikare än halva jordens befolkning och jag närmar mig med stormsteg till att tillhöra topp 10% rikaste i världen.

  Mvh,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja frilansportföljen,

   Då är du rik! Allt sitter i huvudet, jag är inte rik om jag jämför mig med rika i Sverige men jag känner mig rik så det är det jag väljer. Det bästa är att försöka strunta i att jämföra sig med andra så mår man bättre har jag märkt :).

   Med vänlig hälsning / frihetsmaskinen

   Radera
 2. Hej!
  Du nämner två viktiga ingredienser: investera & spara. Det jag saknar dock kanske är "öka intäkterna(lön)". Om vi tror på ränta på ränta effekten borde man även applicera den på en själv. Nämligen att man varje dag strävar efter att bli bättre inom sin domän. De bör rimligen resultera i högre lön med tiden.
  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja konsultinsikter,

   Jag förstår hur du tänker och du har rätt att inkomsten är en viktig del. personligen tycker jag inte att den kräver fokus i början, man gör det man kan men den är ofta svårare att påverka än sparande och investerande. Man ju ju också skapa fler inkomstkällor sp den går att lösa på olika sätt. Hur tänker du själv kring det?

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Jag håller med ditt resonemang. Det är viktigare i början att få in ett ordentligt spar tänk och gärna börja investera så fort man hajat varför man sparar. Vi är välsignade av att bo i ett land där lägsta lönerna är jäkligt höga jämfört med omvärlden. Därför spelar lön inte lika stor roll i Sverige. Men det är fortfarande ett viktigt verktyg om man vill få sin pengamaskin att rulla fortare. Det gäller givetvis att intressera sig för och utbilda sig i den mån man kan inom områden som är skalbara och där lönen kan få växa men ökad kunskap/ kunnande.

   Mvh

   Radera
 3. Jag känner mig inte rik och det är jag inte heller. Jag är bara en medveten småsparare som för några år sedan la upp ett ordentligt sparande och hoppas på att jag en dag ska kunna leva gott. Mitt tips är väl att se över försäkringar, lån och andra utgifter för att se om det går att spaara några kronor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja AktAktieoutsidern,

   Nej rik är ju en känsla, själv känner jag mig ganska rik även om jag inte har jättemycket pengar. Bra tips! Försäkringar lån och el är bla räkningar som är lätt att spara pengar på!

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. FÖRFARANDE FÖR SAMARBETE MED STOR ILLUMINATI-TEMPEL AV PENGAR OCH STRÖM, KOMMER I ILLUMINATI
  whatsapp vår agent +2347085874295 eller mail eller (illuminatisupreme01@gmail.com)

  Är du en affärsman eller kvinna, politiker, musiker, student, vill du vara rik, berömd, kraftfull i livet, gå med i Illuminati
  broderskap kult idag och få omedelbar rik summa av. 1million dollar på en vecka och ett gratis hem. någon där du väljer att leva i den här världen och också få 350.000 dollar per månad som lön ...

  Förmåner till nya medlemmar som går med i ILLUMINATI.

  1. Ett kontantbelopp på USD $ 10000.000 USD

  2. En ny slank dröm CAR värderad till USD 150 000 USD

  3.A Dream House köps i landet efter eget val

  En månad bokad möte med topp 5 världen
  Ledare och Topp 5 Kändisar i världen. Om du är intresserad ring
  agenten nu + 2347085874295 eller whatsaap honom på
  + 2347085874295 du kan även maila oss med det här,
  (illuminatisupreme01@gmail.com) för omedelbar inledande på nätet

  SvaraRadera
 5. VÄLKOMMEN TILL DEN STORA TEMPELEN AV ILLUMINATI WORLDRICHS. DU ÄR POLITIKAN, DOKTOR, ENGINEER, MODEL, GRADUATE, STUDENT,
  GOLD MÖJLIGHET Den stora Illuminati-organisationen kommer att göra dig rik, kraftfull, känd och rik.
  Du kan uppnå alla dina drömmar och lust av hjärtat genom att vara medlem av Illuminatis brödraskap,
  Långt liv och välstånd här på jorden med evigt liv och pensionering. Du vill verkligen bli medlem av den stora illuminatimedlemmen idag För att bli med Illuminati tar det bara 30 minuter, för att bli rik kan du bara ha 2 timmar. Vi har många fördelar i Illuminati.
  Vi ger våra medlemmar $ 3000 varje vecka.
  Vi ger våra medlemmar $ 2.000.000 = varje månad.
  att gå med dig kan kontakta oss på illuminatiworld84 @ gmail eller whatsapp + 2348166224811

  SvaraRadera
 6. Misslyckas inte med att se ljuset. Pengar, befogenheter, berömmelse och rikedom blir din titel på bara två veckor. Om du är intresserad av att delta i illuminati broderskapet kontakta oss via e-post wilsonilluminati@gmail.com
  Eller whatsapp brådskande genom denna kontakt +17026022088. För din onlineinitiering. Oavsett var du inte är avstånd kan det påverka vårt baphomets arbete. Whatsapp +17026022088 nu och säg ja till dina drömmar.

  SvaraRadera
 7. Misslyckas inte med att se ljuset. Pengar, befogenheter, berömmelse och rikedom blir din titel på bara två veckor. Om du är intresserad av att delta i illuminati broderskapet kontakta oss via e-post wilsonilluminati@gmail.com
  Eller whatsapp brådskande genom denna kontakt +17026022088. För din onlineinitiering. Oavsett var du inte är avstånd kan det påverka vårt baphomets arbete. Whatsapp +17026022088 nu och säg ja till dina drömmar.

  SvaraRadera
 8. .GREAT ILLUMINERA VÄLKOMMEN TILL BROTHERHOOD.

  Vill du vara ett brorskap av Illuminati med styrkan att styra människor på världens höga platser som kommer att bli rik och känd i världen? Bli en affärsman eller kvinna, konstnär, politiker, musiker, student, rik, berömd, stark i livet, gå med i brödraskapet i Illuminati-brödraskapet och få en rik mängd direkt. 2 miljoner dollar i veckan och ett gratis hus. Du väljer livet överallt i denna värld och du tjänar också $ 202,000 i månaden med en lön på $ 20.000.000
  NYA MEDLEMSKAPSDELAR INKLUSIVE ILLUMINERING.
  1. 800.000 USD USD kontantpris
  2. En ny stilfull dröm om $ 500.000 bil
  3. Köp ett drömhus i vårt eget val
  4. Din månatliga turist semester i dina drömmar (fullt betald).
  5. Ett års golfmedlemskapspaket
  6.A V.I.P-behandling på alla flygplatser runt om i världen 7.En livsstilsförändring 8.Each of Bohemian Grove
  Betala $ 9.000.000 per månad för varje månad på ditt bankkonto
  10. En månadsmånad Gör en bokning med världens ledande 5 ledare och de 5 bästa familjerna.
  Om du är intresserad av att ansluta oss till symbolen för storebrorets Illuminati sataniska hand, maila oss idag för att gå med i dag och återkomma till din dröm.illuminatibrotherhoodorder666@gmail.com +16906672341 +953312758974 +44672288754 kontakta oss

  Din respektfullt illuminati united state order ......

  SvaraRadera
 9. GREAT ILLUMINATIBOTHERHOOD.

  Bli rik och berömd. Bli med idag för att styra världen.
  NYA MEDLEMSFÖRDELAR
  1. Kontantpris på 1.000.000 USD.
  2. Ny stilfull bil.
  3. ett hus
  4. Din månatliga semester i fem år (fullt betald).
  5. Fem år Golfmedlemskapspaket.
  6.V.I.P behandling på alla flygplatser runt om i världen, med vårt medlemskort.
  7.Access till Bohemian Grove.
  Om du vill gå med, vänligen kontakta oss illuminatibrothers999@gmail.com
  +44672288754

  SvaraRadera