tisdag 30 januari 2018

Hur blir man rik?

Det här är nog en fråga som många skulle vilja ha svar på. För att svara på frågan måste man först definiera vad rik är för något, sen kan man svara på frågan: Hur man blir rik?Jag kommer att utgå från att man idag inte har särskilt mycket pengar och inget direkt växande kapital. De som har ett större eller växande kapital behöver troligtvis inget svar på frågan hur man blir rik.

För att bli rik så måste du se till att ditt kapital växer sig större för varje månad och dag som går, hur du gör det är mindre viktigt. Så länge ditt kapital växer så kommer du tillslut att bli rik, det är enkel matematik. Om du däremot går plus minus noll eller i värsta fall minus varje månad så är du garanterad att inte bli rik, det är också enkel matematik.

Spara pengar - Hur ska man då göra praktiskt för att bli rik? Börja med att se till att du kan spara pengar. För att kunna spara pengar behöver dina inkomster vara större än dina utgifter. Det löser du genom att köpa saker för mindre pengar än vad du får i lön varje månad. Om du bränner hela din lön så måste du dra ner på dina kostnader.


Investera dina pengar - Att spara pengar är jättebra men om de bara ligger på ett bankkonto så kommer ditt kapital (iaf med dagens ränta) att växa genom nysparande och inflationen kan t.om. göra att ditt kapital minskar i köpkraft. Du måste alltså se till att investera dina pengar så att de växer. Detta kan du göra i fastigheter, i företag eller i något så enkelt som aktier eller ännu enklare i fonder. Om man kollar historiskt så kommer dina pengar då att växa av sig självt för varje dag som går och du blir rikare ju längre tiden går.


Det här är exakt hur jag själv har gjort för att bli rik. Ok, jag har inte jättemycket pengar men jag känner mig iaf rik, något jag inte gjorde när jag hade noll kronor på kontot och inte sparade. Mina möjligheter och min trygghet är betydligt större nu och vetskapen av att kapitalet ökar känns bra.


Känner du dig rik, vad svarar du på frågan: Hur blir man rik?


Läs liknande inlägg:
Hur jag nådde min första miljon
Sluta jobba vid 40
Låg lön - Hemligheten till ekonomiskt oberoende
Leva på 7000 i månaden
Gratis eller billiga aktiviteter

19 kommentarer:

 1. Hm, jag vet inte om jag känner mig speciellt rik.. men enligt denna artikeln från 2014..

  https://www.metro.se/artikel/ny-rapport-s%C3%A5-mycket-kr%C3%A4vs-det-f%C3%B6r-att-tillh%C3%B6ra-jordens-rikaste-tio-procent-xr

  ..så är jag jag rikare än halva jordens befolkning och jag närmar mig med stormsteg till att tillhöra topp 10% rikaste i världen.

  Mvh,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja frilansportföljen,

   Då är du rik! Allt sitter i huvudet, jag är inte rik om jag jämför mig med rika i Sverige men jag känner mig rik så det är det jag väljer. Det bästa är att försöka strunta i att jämföra sig med andra så mår man bättre har jag märkt :).

   Med vänlig hälsning / frihetsmaskinen

   Radera
  2. Welcome to brotherhood Illuminati where you can become
   rich famous and popular and your life story we be change
   totally my name is Dan Jerry I am here to share my
   testimony on how I join the great brotherhood Illuminati
   and my life story was change immediately . I was very poor
   no job and I has no money to even feed and take care of my
   family I was confuse in life I don’t know what to do I try all
   my possible best to get money but no one work out for me
   each day I share tears, I was just looking out my family no
   money to take care of them until one day I decided to join
   the great Illuminati , I come across them in the internet I
   never believe I said let me try I email them.all what they
   said we happen in my life just started it was like a dream to
   me they really change my story totally . They give me the
   sum of $1,200,000 and many thing. through the Illuminati I
   was able to become rich, and have many industry on my
   own and become famous and popular in my country , today
   me and my family is living happily and I am the most
   happiest man here is the opportunity for you to join the
   Illuminati and become rich and famous in life and be like
   other people and you life we be change totally.If you are
   interested in joining the great brotherhood Illuminati.then
   contact him +2348106618681 or for more information +1(705)8062021
   email:illuminatibrotherpowerful@gmail.com or you need my assistance
   email:danjerry04@gmail.com...

   Radera
 2. Hej!
  Du nämner två viktiga ingredienser: investera & spara. Det jag saknar dock kanske är "öka intäkterna(lön)". Om vi tror på ränta på ränta effekten borde man även applicera den på en själv. Nämligen att man varje dag strävar efter att bli bättre inom sin domän. De bör rimligen resultera i högre lön med tiden.
  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja konsultinsikter,

   Jag förstår hur du tänker och du har rätt att inkomsten är en viktig del. personligen tycker jag inte att den kräver fokus i början, man gör det man kan men den är ofta svårare att påverka än sparande och investerande. Man ju ju också skapa fler inkomstkällor sp den går att lösa på olika sätt. Hur tänker du själv kring det?

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Jag håller med ditt resonemang. Det är viktigare i början att få in ett ordentligt spar tänk och gärna börja investera så fort man hajat varför man sparar. Vi är välsignade av att bo i ett land där lägsta lönerna är jäkligt höga jämfört med omvärlden. Därför spelar lön inte lika stor roll i Sverige. Men det är fortfarande ett viktigt verktyg om man vill få sin pengamaskin att rulla fortare. Det gäller givetvis att intressera sig för och utbilda sig i den mån man kan inom områden som är skalbara och där lönen kan få växa men ökad kunskap/ kunnande.

   Mvh

   Radera
 3. Jag känner mig inte rik och det är jag inte heller. Jag är bara en medveten småsparare som för några år sedan la upp ett ordentligt sparande och hoppas på att jag en dag ska kunna leva gott. Mitt tips är väl att se över försäkringar, lån och andra utgifter för att se om det går att spaara några kronor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja AktAktieoutsidern,

   Nej rik är ju en känsla, själv känner jag mig ganska rik även om jag inte har jättemycket pengar. Bra tips! Försäkringar lån och el är bla räkningar som är lätt att spara pengar på!

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. FÖRFARANDE FÖR SAMARBETE MED STOR ILLUMINATI-TEMPEL AV PENGAR OCH STRÖM, KOMMER I ILLUMINATI
  whatsapp vår agent +2347085874295 eller mail eller (illuminatisupreme01@gmail.com)

  Är du en affärsman eller kvinna, politiker, musiker, student, vill du vara rik, berömd, kraftfull i livet, gå med i Illuminati
  broderskap kult idag och få omedelbar rik summa av. 1million dollar på en vecka och ett gratis hem. någon där du väljer att leva i den här världen och också få 350.000 dollar per månad som lön ...

  Förmåner till nya medlemmar som går med i ILLUMINATI.

  1. Ett kontantbelopp på USD $ 10000.000 USD

  2. En ny slank dröm CAR värderad till USD 150 000 USD

  3.A Dream House köps i landet efter eget val

  En månad bokad möte med topp 5 världen
  Ledare och Topp 5 Kändisar i världen. Om du är intresserad ring
  agenten nu + 2347085874295 eller whatsaap honom på
  + 2347085874295 du kan även maila oss med det här,
  (illuminatisupreme01@gmail.com) för omedelbar inledande på nätet

  SvaraRadera
 5. VÄLKOMMEN TILL DEN STORA TEMPELEN AV ILLUMINATI WORLDRICHS. DU ÄR POLITIKAN, DOKTOR, ENGINEER, MODEL, GRADUATE, STUDENT,
  GOLD MÖJLIGHET Den stora Illuminati-organisationen kommer att göra dig rik, kraftfull, känd och rik.
  Du kan uppnå alla dina drömmar och lust av hjärtat genom att vara medlem av Illuminatis brödraskap,
  Långt liv och välstånd här på jorden med evigt liv och pensionering. Du vill verkligen bli medlem av den stora illuminatimedlemmen idag För att bli med Illuminati tar det bara 30 minuter, för att bli rik kan du bara ha 2 timmar. Vi har många fördelar i Illuminati.
  Vi ger våra medlemmar $ 3000 varje vecka.
  Vi ger våra medlemmar $ 2.000.000 = varje månad.
  att gå med dig kan kontakta oss på illuminatiworld84 @ gmail eller whatsapp + 2348166224811

  SvaraRadera
 6. Misslyckas inte med att se ljuset. Pengar, befogenheter, berömmelse och rikedom blir din titel på bara två veckor. Om du är intresserad av att delta i illuminati broderskapet kontakta oss via e-post wilsonilluminati@gmail.com
  Eller whatsapp brådskande genom denna kontakt +17026022088. För din onlineinitiering. Oavsett var du inte är avstånd kan det påverka vårt baphomets arbete. Whatsapp +17026022088 nu och säg ja till dina drömmar.

  SvaraRadera
 7. Misslyckas inte med att se ljuset. Pengar, befogenheter, berömmelse och rikedom blir din titel på bara två veckor. Om du är intresserad av att delta i illuminati broderskapet kontakta oss via e-post wilsonilluminati@gmail.com
  Eller whatsapp brådskande genom denna kontakt +17026022088. För din onlineinitiering. Oavsett var du inte är avstånd kan det påverka vårt baphomets arbete. Whatsapp +17026022088 nu och säg ja till dina drömmar.

  SvaraRadera
 8. .GREAT ILLUMINERA VÄLKOMMEN TILL BROTHERHOOD.

  Vill du vara ett brorskap av Illuminati med styrkan att styra människor på världens höga platser som kommer att bli rik och känd i världen? Bli en affärsman eller kvinna, konstnär, politiker, musiker, student, rik, berömd, stark i livet, gå med i brödraskapet i Illuminati-brödraskapet och få en rik mängd direkt. 2 miljoner dollar i veckan och ett gratis hus. Du väljer livet överallt i denna värld och du tjänar också $ 202,000 i månaden med en lön på $ 20.000.000
  NYA MEDLEMSKAPSDELAR INKLUSIVE ILLUMINERING.
  1. 800.000 USD USD kontantpris
  2. En ny stilfull dröm om $ 500.000 bil
  3. Köp ett drömhus i vårt eget val
  4. Din månatliga turist semester i dina drömmar (fullt betald).
  5. Ett års golfmedlemskapspaket
  6.A V.I.P-behandling på alla flygplatser runt om i världen 7.En livsstilsförändring 8.Each of Bohemian Grove
  Betala $ 9.000.000 per månad för varje månad på ditt bankkonto
  10. En månadsmånad Gör en bokning med världens ledande 5 ledare och de 5 bästa familjerna.
  Om du är intresserad av att ansluta oss till symbolen för storebrorets Illuminati sataniska hand, maila oss idag för att gå med i dag och återkomma till din dröm.illuminatibrotherhoodorder666@gmail.com +16906672341 +953312758974 +44672288754 kontakta oss

  Din respektfullt illuminati united state order ......

  SvaraRadera
 9. GREAT ILLUMINATIBOTHERHOOD.

  Bli rik och berömd. Bli med idag för att styra världen.
  NYA MEDLEMSFÖRDELAR
  1. Kontantpris på 1.000.000 USD.
  2. Ny stilfull bil.
  3. ett hus
  4. Din månatliga semester i fem år (fullt betald).
  5. Fem år Golfmedlemskapspaket.
  6.V.I.P behandling på alla flygplatser runt om i världen, med vårt medlemskort.
  7.Access till Bohemian Grove.
  Om du vill gå med, vänligen kontakta oss illuminatibrothers999@gmail.com
  +44672288754

  SvaraRadera
 10. Hur jag blev väldigt rik, jag går med i illuminati med hjälp av Edmundo som hjälper mig och initierade mig och blev min stora mästare idag, jag är en väldigt rik 34-årig man nu tack vare min stora mästare för att göra mig medlem i Illuminati om du vill vara medlem kontakta herr Edmundo min stora mästare på whatsapp nummer +2348159768201 du kan också maila mig på grandmasteredmundoilluminati@gmail.com

  Jag är från Sverige och jag heter Mohamed Melvin

  SvaraRadera
 11. My name is Mr Ander Rafa, I'm 49 years old and founded in Canada. I want to inform the public how I helped Illuminati's New World Order for the Obama Temple to regain my business posture after being dismissed for about a year and six months. I have been in pain and inconvenience since I was dismissed from the company I work called Canada Deposit Insurance Corporation in Ottawa (Headquarters) in Canada as an agency executive. I have been hopeless, economically down through that year. But one day when I surf the Internet, I came across Mr. Dennis Brian who testifies to how Patrick Illuminati agent, helping him join Illuminati, you can be famous, rich and successful in life by being a member of the Great Illuminati The brotherhood immediately contacted him and I explained everything to him and he recommended me and he helped me by initiating me to the Great Illuminati Brotherhood and he gave me all the guidelines and told me their place of worship. With the help of Mr. Patrick, I was able to go to the temple and where I joined, now I am so happy to become a member of Illuminati, I am rich and rich now. Thank you Mr. Patrick For your support. Illuminati is an excellent and powerful way to become popular in life. I know so many people can be on my lane and looking for help contact Patrick Patrick today via email: agentpatrick5@gmail.com OR Whatsapp him Via +2348055329159

  SvaraRadera
 12. Jag heter Mr Ander Rafa, jag är 49 år gammal och grundades i Kanada. Jag vill informera allmänheten om hur jag hjälpte Illuminatis nya världsordning för Obama-templet att återfå min affärshållning efter att ha blivit avskedad i ungefär ett år och sex månader. Jag har varit i smärta och olägenheter sedan jag avskedades från det företag som jag jobbar med, kallade Canada Deposit Insurance Corporation i Ottawa (huvudkontor) i Kanada som agentur verkställande. Jag har varit hopplös, ekonomiskt nere genom det året. Men en dag när jag surfar på Internet kom jag över Mr. Dennis Brian som vittnar om hur Patrick Illuminati-agent, som hjälper honom att gå med i Illuminati, kan du vara känd, rik och framgångsrik i livet genom att vara medlem av Great Illuminati Brödraskapet omedelbart kontaktade honom och jag förklarade allt för honom och han rekommenderade mig och han hjälpte mig genom att initiera mig till Great Illuminati Brotherhood och han gav mig alla riktlinjer och berättade för mig deras plats för dyrkan. Med hjälp av Patrick kunde jag gå till templet och där jag gick med, nu är jag så glad att bli medlem i Illuminati, jag är rik och rik nu. Tack Mr Patrick För ditt stöd. Illuminati är ett utmärkt och kraftfullt sätt att bli populär i livet. Jag vet så många människor kan vara på min körfält och letar efter hjälp kontakta Patrick Patrick idag via e-post: agentpatrick5@gmail.com ELLER Whatsapp honom Via +2348055329159

  SvaraRadera
 13. ILLUMINATI SECRET SOCIETY
  Dirección: Suite 85, centrum kommersiella Ikeja Shooping, Lagos
  Land: Nigeria
  Tel: +234 (0) 7053245519
  Sitio web: Illuminati.com
  E-post: illuminatibrotherhood754@gmail.com

  PROCÉDURE D'ASSEMBLAGE DU GRAND TEMPLE D'ILLUMINATI D'ARGENT ET DE PUISSANCE, REJOIGNEZ WLLAPITINTI WhatsApp notre agent +2347053245519 ou par courrier ou
  (Illuminatibrotherhood754@gmail.com)

  Jag är en av mina vänner, politiker, musiker, dansare, voulez-vous être riche, célèbre, puissant dans la vie, rejoindre les Illuminati
  culte de la fraternité aujourd'hui och obtenir instantanément la somme riche de. 1 miljon dollar och en halv dag och en månad gratuite. Tillsammans med den amerikanska regeringen är det en av de mest krävande företagen i USA 350 000 dollar i USA.

  AVANTAGES DONNÉS AUX NOUVEAUX MEMBRES QUI REJOINDENT ILLUMINATI.
  1. Une reckense en espèces de USD 120 000 USD
  2. Une nouvelle voiture Slank Dream of US $ 150 000 USD
  3. Une maison de rêve achetée dans le pays de votre choix
  Un mois réservé rendez-vous avec le top 5 globalt
  Ledare och Top 5 des célébrités du monde.Si vous êtes intéressé, appelez
  Jag är medveten om att +2347053245519 är en av de ledande
  +2347053245519) Du är här och du är en sändebud via e-postadressen,
  (illuminatibrotherhood754@gmail.com) hälla une initiation en ligne immédiate

  SvaraRadera
 14. Welcome to brotherhood Illuminati where you can become
  rich famous and popular and your life story we be change
  totally my name is Dan Jerry I am here to share my
  testimony on how I join the great brotherhood Illuminati
  and my life story was change immediately . I was very poor
  no job and I has no money to even feed and take care of my
  family I was confuse in life I don’t know what to do I try all
  my possible best to get money but no one work out for me
  each day I share tears, I was just looking out my family no
  money to take care of them until one day I decided to join
  the great Illuminati , I come across them in the internet I
  never believe I said let me try I email them.all what they
  said we happen in my life just started it was like a dream to
  me they really change my story totally . They give me the
  sum of $1,200,000 and many thing. through the Illuminati I
  was able to become rich, and have many industry on my
  own and become famous and popular in my country , today
  me and my family is living happily and I am the most
  happiest man here is the opportunity for you to join the
  Illuminati and become rich and famous in life and be like
  other people and you life we be change totally.If you are
  interested in joining the great brotherhood Illuminati.then
  contact him +2348106618681 or for more information +1(705)8062021
  email:illuminatibrotherpowerful@gmail.com or you need my assistance
  email:danjerry04@gmail.com...

  SvaraRadera