Spara pengar

De bästa tipsen på hur du kan spara pengar

Här nedan tänkte jag gå igenom mina bästa spartips som jag använder mig av för att leva billigt men bra liv. Varje sak man kan spara in på är ett steg närmare ekonomisk frihet. Så kör igång, mitt mål är att det jag sparar in på inte ska påverka livet i övrigt förutom att jag får mer pengar över varje månad!

Inlägget innehåller annonslänkar

Man ska aldrig underskatta kraften i att spara pengar när det gäller ekonomisk frihet. Du får större effekt i att spara en summa än att jobba ihop densamma om ditt mål är ekonomisk frihet. Det är på grund av att när du sänker dina kostnader så minskar även kapitalbehovet.

Om du minskar dina kostnader från 15.000kr i månaden till 10.000kr i månaden så betyder det att du bara behöver 2.500.000kr i kapital istället för 3.750.000kr om målet är att leva på dina pengar. Det kan alltså korta ner tiden tills du når ekonomisk frihet rejält.


Undvik uttagsavgift & få bonus på köp


Kort utan uttagsavgift & med bonus - Jag använder Komplett Bank Mastercard när jag är utomlands för att slippa uttagsavgifter om jag tar ut pengar. Kortet är helt gratis och det ger även 2% bonus på köp på nätet och 1% bonus på övriga köp.

Spara pengar på dina fasta kostnader


Elräkning - Här har jag skrivit ett mer utförligt inlägg om hur du får billigare elräkning. Det absolut enklaste och snabbaste sättet att ta tag i sin elräkning är att göra en prisjämförelse för att se hur mycket du kan spara. Klicka bara på länken och fyll i ditt postnummer så får du ett förslag direkt på de bästa elpriserna - Jämför el-priser hos Compricer

Hemförsäkring - När det gäller hemförsäkringen så finns det en del pengar att spara, läs gärna inlägget jag skrivit om hur du får billigare hemförsäkring. Du bör absolut kolla runt och jämföra för att få bästa pris på din hemförsäkring. Insplanet erbjuder en gratis tjänst som jämför och tar fram bästa pris för det du behöver. Jämför hemförsäkring med Insplanet.

Bilförsäkring - När det gäller bilförsäkringen handlar det om att försäkra sig rätt och inte betala för mer än du behöver. Spara pengar varje månad genom att läsa mitt inlägg om hur du får billigare bilförsäkring. Om du snabbt och gratis vill kolla upp om du kan få billigare bilförsäkring kan du Jämföra bilförsäkring hos Compricer eller Jämför bilförsäkring med Insplanet! Du skriver bara in registreringsnummer och får fram ett förslag med de bästa priserna.

Spara pengar när du shoppar


Cashback - Jag är med i två stycken cashbacksidor. Genom att handla genom dessa sidor får man tillbaka en del av beloppet genom bonus som går att plocka ut i rena pengar. Jag blev förvånad över hur många butiker som är ansluta till de här cashbacksidorna och har/-kommer verkligen att spara en del pengar genom att använda dom.

Läs mer om det här i mitt inlägg om att tjäna pengar på nätet. Där kan du även genom min inbjudningslänk få en startbonus på 50kr på vardera sida.

Listan med spartips uppdateras löpande


Sidan kommer att fyllas på i takt med att jag skriver genomgående inlägg om varje sak man kan spara pengar på. Jag brinner för att hitta små lifehacks som leder till lägre kostnader utan att det påverkar livet i övrigt.

Jag älskar att resa, åka skidor, cykla mtb och ha roligt och är inte beredd att offra något av det. Därför fokuserar jag främst på att dra ner på de fasta kostnaderna jag har. En lägre elräkning leder inte till någon förändring i livskvalitén men att strunta i en skidresa skulle för min del påverka min livskvalitet ganska mycket.

Att Lyckas sänka sina fasta kostnader med 1500-3000kr i månaden är absolut ingen omöjlighet. För de pengarna kan man göra ganska roliga saker istället.

Den största anledningen till att jag är mer eller mindre såld på att minska kostnaderna är för att jag aldrig har haft en speciellt hög lön. Att spara pengar där det går har gjort att jag trots en förhållandevis låg lön har kunnat göra allt jag vill men samtidigt spara pengar varje månad.

Pengar som kan gå till aktiesparandet och snart kommer att göra mig ekonomiskt fri. Det finns helt enkelt ingen anledning att låta kostnaderna vara högre än nödvändigt. Bara en tusenlapp blir enorma summor med ränta på ränta effekten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar