Utdelningskalender

Här är en utdelningskalender på alla mina utdelningar. Min portfölj delar ut nästan varje vecka, varje månad året runt. För utdelningarna köper jag fler aktier så att jag nästa år får ännu fler utdelningar. Det viktigaste för mig är att utdelningarna växer över tid, både genom utdelningstillväxt och återinvestering av inkasserade utdelningar. För närvarande delar portföljen ut drygt 70.000kr om året, i utdelningskalendern nedanför kan du se summa månad för månad.

Det går att se alla kommande utdelningar för det kommande året hos Avanza. Deras utdelningskalender är grym. Den visar utdelningar för alla nordiska aktier.

Klicka på länken för att se datum för kommande utdelningar hos Avanza (Affiliatelänk)
Ovanstående länk är en affiliatelänk, läs mer här.
Januari: Hemfosa, Alm Pref, Klövern Pref , Saltängen, Corem Pref, Realty Income (O)

Februari: Akelius Pref, Oscar Pref, AT&T, Omega Healthcare (OHI), , Realty Income (O)

Mars: Axfood, Castellum, Handelsbanken, Hufvudstaden, Nordea, Swedbank, K2A Pref, Johnson & Johnson (JNJ), Realty Income (O)

April: ABB, Atrium Ljungberg, Creades, Diös, Hemfosa, Holmen, Ica, Industrivärden, JM, Lundbergs, SEB, Skanska, Öresund, Alm Pref, Klövern Pref, Saltängen, Corem Pref, Realty Income (O)

Maj: Atlas Copco, Bure, H&M, Investor, Kinnevik, Latour, Resurs, Sandvik, Akelius Pref, Oscar Pref, At&T, Omega Healthcare Investors(OHO), Realty Income (O)

Juni: K2A Pref, Johnson & Johnson (JNJ), Realty Income (O)

Juli: Hemfosa, Alm Pref, Klöver Pref, Saltängen, Corem  Pref, Realty Income (O)

Augusti: Akelius Pref, Oscar Pref, AT&T, Omega Healthcre Investors (OHI), Realty Income (O)

September: Castellum, k2A Pref, Johnson & Johnson (JNJ), Realty Income (O)

Oktober: Diös, Hemfosa, Alm Pref, Klövern Pref, Saltängen, Corem Pref, Realty Income (O)

November: H&M, Investor, Resurs, Svolder, Akelius Pref, Oscar Pref, AT&T, Omega Healthcare Investors (OHI), Realty Income (O)

December: K2A Pref, Johnson & Johnson (JNJ), Realty Income (O)11 kommentarer:

 1. Hej, har du någon tanke på att få utdelning varje vecka? Tänker mig att det vore julafton en gång i veckan...

  SvaraRadera
 2. Hej Omoraliska pengar!

  Nej har inte haft det från början egentligen. Utan mer att jag velat sprida utdelningarna över året så att jag kan återinvestera i ett jämt flöde. Senaste tiden har jag dock börjat fundera på det, då det som du säger blir julafton varje vecka ;).

  Dela gärna med dig om du vet några som delar ut i mina luckor! :)

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello, hur skulle du börja om du vore där jag är? Jag har 100.000:- jag vill sätta på utdelningsaktier, och kontinuerlig investering/sparande på 3-4000:-/månad.. Jag har suttit och köpt lite fonder/aktier ett par år, men gillar verkligen ditt sett att se till utdelningsaktier. Nu kanske du inte vill ge mig några råd, men skulle du gjort?

   Radera
 3. Schyst att du gjort en veckokalender med utdelningar. Riktigt smart drag måste jag säga :) Kanske får göra något liknande då jag faktiskt har koll på vilken vecka det är ^^

  Du har otroligt bra spridning på utdelningar måste jag säga. A+

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! :)

   Ja det är kul med en veckokalender på utdelningarna men lite jobbig att updatera då datumen kan se olika ut.

   Tack för kommentaren!

   Radera
 4. Trevlig spridning, mycket utländska innehav, vilket antagligen är ett måste om man vill ha spridning. Har själv en hel del utländskt av samma anledning. Tycker det är trevligare att få utdelning året om, då jag vill få spridning även på återinvesteringarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Snålgrisen!

   Ja det är alltid kul med spridning, sen gillar jag bolagen väldigt mycket. Jag kan inte hitta samma motsvarighet här i Sverige :).

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Hej Frihetsmaskinen!

  Mitt namn är Ludvig och jag marknadsassistent på Axofinans.com

  Jag skulle vilja komma i kontakt med er, men hittade inte någon kontaktinformation. Skulle du kunna skicka ett mail till ludvig@axofinans.se?

  SvaraRadera
 6. Går det inte bort mycket av utdelningen i courtage när den ska återinvesteras så frekvent?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym! Courtaget blir ju detsamma oavsett om jag investerar varje månad eller en gång i halvåret, om jag inte skulle investera riktigt stora summor dvs.

   På återinvesteringar på 400-597kr betalar jag 1kr/0,25-0,17% i courtage. jag köper inte för mindre än 400kr/köp i svenska aktier och +4000kr i amerikanska.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 7. Tjena Frihetsmaskinen

  Nu kan du göra grafer som sammanställer månaderna. :)

  mvh
  myntaren

  SvaraRadera