Utdelningskalender

Här är en utdelningskalender för alla mina utdelningar. Min portfölj delar ut nästan varje vecka, varje månad året runt. För utdelningarna köper jag fler aktier så att jag nästa år får ännu fler utdelningar.

Det viktigaste för mig är att utdelningarna växer över tid, både genom utdelningstillväxt och återinvestering av inkasserade utdelningar.

För närvarande delar portföljen ut drygt 79.394kr om året, i utdelningskalendern nedanför kan du se summa månad för månad. Inlägget innehåller reklamlänkar till Avanza.

Se alla kommande utdelningar i Utdelningskalendern


Det går att se alla kommande utdelningar för det kommande året hos Avanza. Deras utdelningskalender är grym! Den visar alla kommande utdelningar för alla aktier.

Klicka på länken för att se datum för alla kommande utdelningar hos Avanza
Utdelningar


Januari: Hemfosa, Alm Pref, Klövern Pref , Saltängen, Corem Pref, Realty Income (O)

Februari: Akelius Pref, Oscar Pref, AT&T, Omega Healthcare (OHI), , Realty Income (O)

Mars: Axfood, Castellum, Handelsbanken, Hufvudstaden, Nordea, Swedbank, K2A Pref, Johnson & Johnson (JNJ), Realty Income (O)

April: ABB, Atrium Ljungberg, Creades, Diös, Hemfosa, Holmen, Ica, Industrivärden, JM, Lundbergs, SEB, Skanska, Öresund, Alm Pref, Klövern Pref, Saltängen, Corem Pref, Realty Income (O)

Maj: Atlas Copco, Bure, H&M, Investor, Kinnevik, Latour, Resurs, Sandvik, Akelius Pref, Oscar Pref, At&T, Omega Healthcare Investors(OHO), Realty Income (O)

Juni: K2A Pref, Johnson & Johnson (JNJ), Realty Income (O)

Juli: Hemfosa, Alm Pref, Klöver Pref, Saltängen, Corem  Pref, Realty Income (O)

Augusti: Akelius Pref, Oscar Pref, AT&T, Omega Healthcre Investors (OHI), Realty Income (O)

September: Castellum, k2A Pref, Johnson & Johnson (JNJ), Realty Income (O)

Oktober: Diös, Hemfosa, Alm Pref, Klövern Pref, Saltängen, Corem Pref, Realty Income (O)

November: H&M, Investor, Resurs, Svolder, Akelius Pref, Oscar Pref, AT&T, Omega Healthcare Investors (OHI), Realty Income (O)

December: K2A Pref, Johnson & Johnson (JNJ), Realty Income (O)21 kommentarer:

 1. Hej, har du någon tanke på att få utdelning varje vecka? Tänker mig att det vore julafton en gång i veckan...

  SvaraRadera
 2. Hej Omoraliska pengar!

  Nej har inte haft det från början egentligen. Utan mer att jag velat sprida utdelningarna över året så att jag kan återinvestera i ett jämt flöde. Senaste tiden har jag dock börjat fundera på det, då det som du säger blir julafton varje vecka ;).

  Dela gärna med dig om du vet några som delar ut i mina luckor! :)

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello, hur skulle du börja om du vore där jag är? Jag har 100.000:- jag vill sätta på utdelningsaktier, och kontinuerlig investering/sparande på 3-4000:-/månad.. Jag har suttit och köpt lite fonder/aktier ett par år, men gillar verkligen ditt sett att se till utdelningsaktier. Nu kanske du inte vill ge mig några råd, men skulle du gjort?

   Radera
  2. Tja massemus,

   Precis som du förstår vill jag inte ge några råd utan det är alltid bäst att läsa på lite och ta sina egna beslut.

   Med det sagt så hade jag själv fördelat ut de 100k och investerat kring 5-10k i månaden plus ditt nysparande så alltså investera kring 9-14k i månaden. Då sprider du ut köpen vilket kan vara lättare psykologiskt om vi får en långdragen nedgång.

   Allt beror ju självklart på hur din ekonomi ser ut i övrigt. Om du är behov av en buffert så behåll dne summan utanför dina aktieinvesteringar. Pengarna du investerar bör du kunna avvara ett par år utanatt röra.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Schyst att du gjort en veckokalender med utdelningar. Riktigt smart drag måste jag säga :) Kanske får göra något liknande då jag faktiskt har koll på vilken vecka det är ^^

  Du har otroligt bra spridning på utdelningar måste jag säga. A+

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! :)

   Ja det är kul med en veckokalender på utdelningarna men lite jobbig att updatera då datumen kan se olika ut.

   Tack för kommentaren!

   Radera
 4. Trevlig spridning, mycket utländska innehav, vilket antagligen är ett måste om man vill ha spridning. Har själv en hel del utländskt av samma anledning. Tycker det är trevligare att få utdelning året om, då jag vill få spridning även på återinvesteringarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Snålgrisen!

   Ja det är alltid kul med spridning, sen gillar jag bolagen väldigt mycket. Jag kan inte hitta samma motsvarighet här i Sverige :).

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Hej Frihetsmaskinen!

  Mitt namn är Ludvig och jag marknadsassistent på Axofinans.com

  Jag skulle vilja komma i kontakt med er, men hittade inte någon kontaktinformation. Skulle du kunna skicka ett mail till ludvig@axofinans.se?

  SvaraRadera
 6. Går det inte bort mycket av utdelningen i courtage när den ska återinvesteras så frekvent?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym! Courtaget blir ju detsamma oavsett om jag investerar varje månad eller en gång i halvåret, om jag inte skulle investera riktigt stora summor dvs.

   På återinvesteringar på 400-597kr betalar jag 1kr/0,25-0,17% i courtage. jag köper inte för mindre än 400kr/köp i svenska aktier och +4000kr i amerikanska.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 7. Tjena Frihetsmaskinen

  Nu kan du göra grafer som sammanställer månaderna. :)

  mvh
  myntaren

  SvaraRadera
 8. Hej.
  Jag har nyligen börjat med aktier.
  Har ett ISK som jag kallar för min privatpension. Där har jag lite fonder också.
  Fonderna ligger konstant på rött men aktierna går bra. Jag har prioriterat fonderna förut men funderar på om det är värt det? Kanske ska ta en paus på månatliga inv där och lägga på aktierna istället, vad skulle du göra? Jag har inte jättemånga aktier ännu. Min årsutdelning ligger på blyga 172kr om man kollar nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja J.Pap,

   Det där är svårt. Själv brukar jag mest investera i nya aktier och kör fonder då jag tycker att allt är dyrt bara för att göra det enkelt. Nu investerar jag t.ex i nya utdelningsaktier.

   Försök hitta något som funkar bra och känns tryggt och kör på det! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 9. Hej
  Jag har cirka 1,5 miljoner SEK jag vill investera. Teoretiskt sätt, skulle jag kunna bara rakt av sätta in allt på en gång genom att kopiera din portfölj?
  Hur är det med skatteregler med direkt avkastning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Grattis till en rejäl klump pengar! :) Om du kör i ISK eller Kapitalförsäkring så schablonbeskattas du och betalar då ingen direkt skatt vid utdelningar.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. För alla som undrar angående beskattning på utdelningar och vilket konto man bör välja så har jag skrivit en del om det i det här blogginlägget om att få utdelningar på aktier.

   Radera
 10. Hej,
  Jag ser att du saknar aktien Nobia , utdelning på 4:- i maj. Tack för en inspirerande blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Yes, den har jag inte. Man kan inte ha allt! ;) Tack för de fina orden! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 11. Jag får minst en utdelning varje vecka varje år sen nåt år tillbaka. Jag åstadkom detta genom att jag försökte identifiera varje lucka i kalendern som inte hade nån utdelning. Jag har mest i USA och Canada eftersom de har bra, stabila utdelare och även en hel del månadsutdelare som är till stor hjälp för detta. Sverige har bara en månadsutdelare (Cibus). Tänk på att utländska aktier tar en till två (bank)dagar från satt utdelningsdatum till det att pengarna trillar ned i ditt konto. Tänk även på att utdelningsdatum nära en helgdag kan glida över till en annan vecka från år till år så det är bra att ha ett gäng aktier som delar ut varje vecka så långt det är möjligt.

  SvaraRadera