onsdag 17 februari 2016

Potentiella innehav till frihetsmaskinen

Jag gjorde i starten en lista på aktier som jag ville att frihetsmaskinen skulle bestå av. Jag har sedan dess fyllt på i dessa och börjar närma mig mitt delmål. Jag har dock plockat bort några innehav sedan starten och dessa är:

NCC

Anledningen var att de tog bort utdelningen och skulle satsa pengarna på housing istället. Även om jag tror och trodde på att ncc fortfarande är ett bra köp på sikt så kände jag att det inte passade in i frihetsmaskinen just nu.

HCP

Bolag med riktigt fin historik som var tänkt att utgöra ett litet komplement till Realty Income. Efter att ha läst lite osäkerheter kring bolaget valde jag att ta bort det och sälja av innehavet, vilket nu i efterhand känns skönt. Jag kan tänka mig att titta på det igen framöver men just nu vill jag inte ha det med.

Eventuella kandidater till frihetsmaskinen:

Procter & Gamble

Fint bolag med ok direktavkastning som jag mycket väl kan tänka mig att ha med i frihetsmaskinen.

Omega Healthcare Investors

Kan tänka mig att ha ett mindre innehav då den har en hög direktavkastning. Risken känns på den högre skalan därför vill jag inte att detta innehav ska utgöra mer än en liten del.

Coca-Cola

Stabil, tråkig men förutsägbar

Känns som ett perfekt innehav med en mindre del av innehavet. Aktien verkar reagera långsamt på händelser, vilket gör att jag kan köpa den och låta den ligga. Minus är att den troligtvis inte kommer ge någon högre avkastning och kan vara övermogen.

Walmart

Kan absolut tänka mig ett mindre innehav här som får ligga och puttra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar