onsdag 27 mars 2019

Jag kommer att gå ner i arbetstid!

Nu var det återigen två veckor sedan jag skrev på bloggen sist. Sorry för det, anledningen är helt enkelt en kombination av bra väder och mycket utomhusaktiviteter. Jag har både åkt skidor och cyklat mtb så det har inte funnits så mycket vaken tid över. Det här är verkligen något jag trivs med så jag har den senaste tiden funderat på att gå ner lite ytterligare i arbetstid. Det känns också trist att inte hinna skriva här så mindre jobb känns definitivt som rätt väg! :)
Jag kommer att gå ner i arbetstid!


Om jag ska vara ärlig så har det inte varit så svårt att övertala mig själv att jag ska jobba mindre så från och med i slutet på maj kommer jag att gå ner i arbetstid. I dagsläget jobbar jag 12h/v och då kommer jag att skala bort 2h/v så att jag hamnar på 10h/v. Det känns som ett grymt bra beslut, perfekt tajming till sommaren!


Det kanske låter klent med två timmar mindre men för mig är det faktiskt en ganska viktig milstolpe. För drygt sex år sedan jobbade jag heltid och två år innan det jobbade jag 250-270h/månaden. Efter att jag gått in i väggen så sa jag upp mig och efter ett sabbatsår startade jag eget och jobbade då drygt 20h/v. Jag har sedan dess succesivt trappat ner arbetstiden och idag innebär det att jag jobbar 75% mindre än heltid.

Jag berättade lite om min story i podden Verkligheten i P3 som du kan läsa om i det här inlägget.


Varför gå ner i arbetstid?


Jag får ofta frågan varför jag väljer att jobba mindre och inte bara kör på och uppnår friheten snabbare. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara för någon som åtminstone inte haft ett sabbatsår i vuxen ålder i sitt liv men för att förklara enkelt. Friheten det ger går inte att köpa för pengar. Så länge jag har råd att göra det jag vill-, betala mina räkningar- och portföljen fortsätter att växa så kommer jag att bli totalt ekonomiskt fri ganska snart ändå, det handlar trots allt bara om några år. Att på vägen bara behöva jobba drygt en arbetsdag i veckan känns som en "no brainer" för mig som det ser ut nu.

Jag har tidigare i livet jobbat hårt och sparat pengarna. Tack vare det växer portföljen av sig själv i dagsläget. Okej, jag lever inte fett och äter inte oxfilé, men det är inte något som lockar heller. Jag vill vara fri och jag har kommit en bra bit på vägen. Att välja att jobba mer för att uppnå frihet blir kontraproduktivt i mina ögon. Den största spärren för att uppnå frihet är mental och därför känns det viktigt att hela tiden ta små steg i rätt riktning. Jag ser ingen vinst i att jobba hårt nu för att jobba mindre sen. Jag har svårt att se det leda till något positivt som det ser ut nu.
Hur lyckas man att gå ner i arbetstid?


Jag vet att väldigt många vill jobba mindre och gå ner i arbetstid, samtidigt är det väldigt få som gör det. Jag har fått frågan hur jag gjort flera gånger och mitt svar går ju inte automatiskt att använda på någon annan men följande har varit viktigt för mig:


 • Vara kreativ och anpassningsbar - När jag bestämde mig för- och tog steget till att jobba mindre så var det för mig inget alternativ att jobba heltid igen. Jag hade därför inga problem att lära mig nya saker, anpassa mig efter vart jobben fanns och var inställd på att göra något helt nytt. Jag hade fått känna på "friheten" i och med sabbatsåret och visste att den var värd mer för mig än vad ett arbete någonsin kommer att vara.
 • Kompromissa rätt - Att med utan utbildning säga upp sig från ett jobb du jobbat med i 5-10 år utan att ha något nytt att gå till- eller någon plan innebär utmaningar. Att då ha för hårda krav när det gäller både lön, arbetstider, flexibilitet osv. kan bli svårt. För min egen del kompromissade jag på det viset att punktade upp det som var viktigt. För mig var friheten viktig vilket betydde att jag det slutade med att jag bara jobbade tisdagar, onsdagar och torsdagar. Resten var jag beredd att kompromissa med. Nu i efterhand kan jag se att jag kompromissat betydligt mindre än vad jag trodde att jag skulle få göra. En anställning innebär betydligt mer kompromiss än att köra eget.
 • Hitta din grej - Efter en snabb fundering insåg jag att det var eget företag som gällde om jag ville maximera min frihet, av flera anledningar. För det första är det svårt att hitta jobb som matchar just dina önskemål men det finns också lagar och regler som ställer till det med anställningsvillkor osv. Jag hittade min nisch och nöjde mig med en ganska låg lön men det är inte det viktiga. Jag har i princip ingen transporttid, nästan obefintliga overheadkostnader och jag tar bara de jobben jag vill ha. Det här betyder att jag trots en låg timdebitering får en ganska bra timlön eftersom jag har så låga kostnader. Kunden bryr sig inte om dina räkningar.

Det här är väl i stort så som jag gjorde för att lyckas gå ner i tid och här står jag nu, från heltid till 10h/v. Jag tjänar mindre pengar men jag har 75% mer fritid än när jag var anställd på heltid. Jag promenerar i dagsljuset varje dag året runt. Jag får inte längre höstångest och jag kommer aldrig mer att bli utbränd av stress. Jag är en lugnare människa-, slipper bilköer-, har mina 10 veckor semester som jag själv valt och kan säga nej så fort jag inte känner för att göra ett jobb. Bra för både kunder och mig själv.


Vad är svårigheten i att jobba lite?


Jag vet att det är grymt svårt att ta steget till att gå ner i tid. Jag har ju gjort det själv och gått igenom alla steg och faser i det. Att säga upp sig från sin trygga anställning känns jättesvårt, men det släpper i samma sekund som du sagt "upp mig". Att starta eget tar tid och engagemang men inte heller det är det svåra i det hela. I början är det kul och känns inte som ett jobba och med det drivet lyckas man bättre än vad man tror. Tänk på att du ofta konkurrerar med företag vars anställda suttit i 10-20 år på samma arbetsplats. Att komma in med nytt driv och motivation ger en otrolig konkurrensfördel.Det svåraste i att gå ner i arbetstid ligger alltså inte i det man först tror. Svårigheten ligger hos dig själv. Att klara av att ställa om från en heltidslön, aw, fika på stan och IKEA på lördagar. Det är det här som gör att det är så svårt att följa sina drömmar. Klaffar jobbet med drömmarna så är det grymt bra men om det inte gör det så måste man kompromissa. 

Är man beredd på att ändra det som krävs för att ge sig chansen att starta företag eller vad det nu är så finns alla möjligheter i världen men man måste vara beredd på förändring för att få förändring. Att behålla en dyr livsstil och jobba 10h/v är nog få förunnat men om du sadlar om till en billigare livsstil kan du garanterat gå ner i tid. Här kan du läsa om hur du bantar dina kostnader utan att det påverkar din livsstil.
Möjligheterna i deltid


Som sammanfattning skulle jag bara vilja ta upp möjligheterna i att jobba deltid. Drömmen skulle ju kunna vara att jobba helt remote vilket jag tagit upp i inlägget om hur man blir digital nomad men även om man inte lyckas med det så kan jag av egen erfarenhet säga att det är magiskt att jobba deltid! Jag vet inte hur många dagar jag bara nypt mig själv i armen och tackat mitt tidigare jag för att jag tagit steget att hoppa av ekorrhjulet. Att sitta med en kopp kaffe i skidbacken eller i skogen en solig vardag slår alla tusenlappar i världen, man kan inte köpa den känslan för pengar. För att inte tala om en långfrukost på balkongen medan majoriteten stressar till bussen.

Mitt långsiktiga mål som jag planerar att uppnå inom de kommande 3-4 åren är ju att sluta att jobba helt och då kan jag resa vart jag vill när jag vill. Det är något jag inte riktigt kan nu förutom långhelger varje vecka. Det ska bli riktigt kul att kunna åka utomlands nån månad när man känner för det, speciellt under lågsäsong då allt är så billigt! :)

Skulle du vilja gå ner i arbetstid? Hur mycket i så fall? Vad skulle du göra som du inte gör nu?


Målet med mina investeringar är att inom kort kunna leva på utdelningar. Om du också vill kunna leva på utdelningar så rekommenderar jag att börja med att öppna ett ISK/aktiekonto. Det gör du hos t.ex. Avanza gratis på 3 minuter genom att klicka här. *(affiliatelänk)

* Läs mer om affiliatelänkar här.

23 kommentarer:

 1. Mrs Doubtfire27 mars 2019 19:56

  Efter rätt stressig vecka nu när jag inte hunnit träna som jag vill, är för trött för att städa, har ont överallt, drömde t o m en mardröm för jag var så trött och stressad och fick äta atarax för att somna om så ja! Nu följer några lugnare dagar, men tror den där balansen är väldigt viktig så bästa för mig skulle nog vara att jobba deltid, typ 2 dagar veckan för att fortfarande känna av lite utmaningar. Är det vi satsar på för min partner med. Då kan vi ta hand om oss än bättre med mat, träning, massage, ta hand om husdjuret och ut i skogen mer (blir rätt sällan nu men har hjälp för det), såna saker till en början. Har funderat och funderar massor på vad för liv vi vill ha, men att ta det stegvis och känna av är nog bra..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snyggt rim på slutet :-)

   Radera
  2. Tja Mrs Doubtfire,

   Det låter som du behöver ta det lite lugnare vilka kan vara svårt ibland, speciellt om man är en driven person. Se till så du inte går in i väggen bara.

   Det bra är att vårebkommer nu vilket brukar boosta energin! :) att köra 2 dagar i veckan låter grymt ju, inget du funderar på att verkligen slå till på? :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  3. ..och håller med o att rimmet var grymt! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  4. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskastan och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Förbanna en förälskad älskare.
   8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Mrs Doubtfire27 mars 2019 20:03

  Kanske 2-3 dagar för oss båda jobb. Inte som nu när vi knappt orkar prata med varann, alla är sjukt trötta, alla klagar även inneboende. Räknade ut att vi alla tillsammans tjänar sjukt bra men vi lever alla för jobbet. Har nästan inget socialt liv utanför och den lilla ork jag har kvar tampas jag med sjukvården. Ungefär så ser det ut :) Fast kör på så länge vi orkar, men går ju bättre för mig&partner än inneboende som inte sparar nåt. Där slutar det väl med hjärtinfarkt.

  SvaraRadera
 3. Skön läsning! Riktigt bra skrivet. Du är redan där jag bara är när jag sover ;)
  Måste själv bara komma fram till vid vilken nivå jag är nöjd på riktigt. Där jag kan säga att nu är det slut på strävan och offra ledig tid för karriär. om Några år kanske. sen jävlar :)

  SvaraRadera
 4. Låter ju toppen, men jag kan inte någonstans hitta vad det är du gör som går att göra på endast 10 timmar i veckan utan att någon kund blir missnöjd? Jag har utforskat flera olika branscher såsom hantverkare (målare, snickare etc) IT-konsult, jobb som lärare på universitet etc men ingenstans nöjer man sig med 10 timmar i veckan. Inte ens som timanställd inom vården (om jag nu hade haft den utbildningen) hade det funkat speciellt bra enligt de jag pratat med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle också bra gärna vilja veta vad är det är för uppdrag man kan få där det räcker med 10 eller 12h/ vecka...

   Radera
 5. Två tummar upp från denna ivriga påhejare. Vill också passa på att tacka för content writertipset. Där har många fina kulor börjat trilla in som manna från himlen till vårt frihetskonto.

  SvaraRadera
 6. Ja själv har jag kört på ungefär din modell i över 10 år, bara det att jag levt på bidrag istället för investeringar. Har funkat bra men det blir inte mycket pengar..

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Hur tänker du kring SGI eller liknande om du blir allvarligt sjuk? 10 h i vecka räknas ju som din heltid hos FK ��

  Hur tänker du kring Swedbank nu? Ditt värde lär ju ha minskat avsevärt. Ser möjlighet att investera när de lagt sig lite...

  Fick för övrigt upp ögonen för frihetsmaskinen i p3 verkligheten. Hur kändes det att någon annan var din berättarröst?

  Må gott
  /Linda

  SvaraRadera
 8. Mitt namn är Lilian N. Detta är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp som Dr.saguru har givit mig genom att hjälpa mig att få min ex-man tillbaka med sin magiska och kärleksspell. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter skilsmässa men när jag kom över Drsaguru email på internet om hur han har hjälpt så många människor att få sina ex tillbaka och hjälpa till att åtgärda relationen. och få människor att vara lyckliga i sitt förhållande. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min största överraskning berättade han för mig att han hjälper mig med mitt fall och här firar jag nu eftersom min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara hos mig och kan inte göra någonting utan min dag. Jag njuter verkligen av mitt äktenskap, vilken stor fest. Jag kommer att fortsätta att vittna på internet eftersom Dr.saguru verkligen är en riktig stavning. BEHÖVER DU HJÄLP KONTAKT LÄKARE SAGURU NU VIA E-POST: drsagurusolutions@gmail.com eller WhatsApp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i din relation.och hans också perfekt i
  1 LOVE SPELL
  2 WIN EX BACK
  3 FRUKTER AV WOMBEN
  4 PROMOTION SPELL
  5 SKYDDSPEL
  6 BUSINESS SPELL
  7 bra jobbspel
  8 LOTTERY SPELL och CASE CASE SPELL.

  SvaraRadera
 9. Jag heter Allesandro Rose, jag är medicinsk doktor från yrke från Stockholm, Sverige. Förra två veckor sedan läste jag en postad kommentar från online blogg webbplats som räddade mitt äktenskap från skilsmässa, information är makt. Jag hade god avsikt att dela med dig om min personliga äktenskaps livserfarenhet.
  Min man skilde mig förra 2 år sedan, han flyttade ut för att träffa en annan kvinna, jag grät hela natten när jag kommer ihåg min dotter frågar mig när kommer pappa att komma tillbaka hem till middag ikväll! jag älskar min man så mycket och vi har en tjejflicka på 6 år tillsammans. jag kontaktar så många stavbrickor i det förflutna ingen kunde ta tillbaka min man, de alla krävde för mycket pengar från mig, jag gav upp på kärleksspell till förra veckan, jag gick för att besöka min vän hemma, sa jag till min vän allt som händer med mig och jag delar mina hjärtfelta smärtor till min vän Michealle, hon uppmanade mig också att kontakta kommunikation med samma Spell Caster Dr.oduduwa, jag läser också om Oduduwa på en bloggkommentar sektion som detta .. att Oduduwa har en stavning magisk kraft för att ta tillbaka ex love man hem. Min man var under en ond spell från en annan kvinna som hävdar att de daterades sedan i högskolans dagar. Den här andra ogudaktiga damen gjorde en kärleksdel för att övertygade min man att skilja mig.
  Min man Anderson kom tillbaka hem till mig bara igår och grät att han var ledsen för skilsmässa mig, han beklagade och sa att han inte hade rätt sinnen. Det är sant att min man var under en ond spell från en annan kvinna för att hon hävdar att min man daterade henne innan hon blev gift med mig. Dr.Oduduwa hjälper mig att radera varje ont som stavar bort från min mans ögon, denna Oduduwa kraftfulla stavning löser mitt äktenskapsproblem. ikväll har jag och min man med vår dotter middag tillsammans i vårt hus. Jag är väldigt glad och använder detta medium för att uppskatta DrOduduwa love spell.
  Dr.Oduduwa försäkrade mig att han kan hantera liknande problem som följer;
  - Ljusstearinljus Kärlek stavar till Ta tillbaka ex-make / ex-wife
  - Honey Spell för att sluta fuska och sluta ligga i ett förhållande
  - Fredkärlek Stavning böner för att komma tillbaka Stolt på ditt förhållande - Stava bönskrafter om du vill föda din egen baby-
  - röda stearinljus stavar böner för att få betalt tillbaka förlorade pengar.
  - Finansiella affärer framgång genombrott stavning böner.
  - Kärlek Stava för att locka uppmärksamhet och respekt,
  - Traditionella rötter och örter för att läka blodcancersjukdomar, bota till högt blodtryck och andra kroppssmärtor.
  Jag rekommenderar verkligen Dr.Oduduwa spell caster, om du har liknande problem med äktenskapsförhållandet skicka ett e-postmeddelande för att kommunicera med Dr.Oduduwa för en snabb brådskande lösning: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera
 10. Halo saya di sini untuk memenuhi salah satu janji saya kepada pria hebat Dr Solo Wise yang membantu saya mendapatkan suami saya kembali setelah 4 tahun berpisah. Dia meninggalkan saya dan anak-anak kami dan pergi ke wanita lain yang Dr Solo mengatakan dia menggunakan Voodoo aneh yang kuat pada suami saya. Tetapi terima kasih Tuhan untuk menggunakan Dr Solo untuk membantu memecahkan voodoo dan membawa suamiku kembali. Saya berharap saya bertemu dengannya sebelumnya tetapi saya tetap berterima kasih padanya. Dia juga dapat membantu Anda memecahkan masalah lain, email-nya
  drsolowisetemple@gmail.com

  WhatsApp +855976707219 menghubunginya hari ini dan berterima kasih padaku nanti.

  SvaraRadera
 11. Jag har gått igenom relationen saga med min man i 2 år eftersom han fuskar på mig och den här kvinnan är otrogen
  på mig med är böjd på att bryta mitt hem och vi till och med kom till en skilsmässa och bestämde mig för att lämna mig för den andra kvinnan, jag berättade för min vän på kontoret om skilsmässan på tisdag och hon rekommenderade mig till Dr Ilekhojie som räddade mitt äktenskap och tog min man tillbaka till mig och han knepade ner i går och ursäktade allt och svor aldrig att lämna eller fuska på mig någonsin igen och är så glad min familj är tillbaka och mina barn är glada att alla har liknande förhållande problem bör kontakta honom på gethelp05@gmail.com eller ring +2348147400259 jag är så glad min familj är tillbaka och jag vill att alla par ska förstå att skilsmässa aldrig är svaret WEBSITE: https://ilekhojie-solutions.webnode.com

  SvaraRadera
 12. Jag grät och sköt dag och natt tills det blev så dåligt att jag inte kunde bära den längre. och jag räckte ut till människor som kan hjälpa, jag stötte på den riktiga saken, och det är Dr Ilekhojie. jag gav nästan upp och försökte få min ex-man tillbaka och ha en nöjd familj igen .. jag hade försökt så mycket jag visste och med stavar, välsignelser och extraordinära magiska krafter gjorda, och omedelbart efter 2 dagar kom min ex man tillbaka till mig och han var penitent för allt han gjort. Och
  nu är mitt liv balanserat och jag är glad igen. Han gav en bra tjänst, och jag tror inte att folk hade känt till Dr Ilekhojie tempel och hans magiska krafter. Du är diamantens grova. Tack Dr Ilekhojie Du är begåvad och du ger dig så fri som du gjorde mot mig. Tack för att du vävde dina magiska kärleksförklaringar för mig. Min man är tillbaka till mig precis som det var när vi först träffade .. från djupet av min själ! Jag är oerhört glad nu. Tack och gud välsigne dig så mycket herrn. nu är min man tillbaka till mig bara på 48 timmar, som du har sagt det .. om jag är fullt belönad. Tack så
  mycket, många uppskattningar .. Här är Doc Ilekhojie Email: gethelp05@gmail.com eller ring +2348147400259
  WEBSITE: https://ilekhojie-solutions.webnode.com

  SvaraRadera
 13. Hej vänner, Mitt namn är "Allie, från Stockholm Sverige. Jag var gift i 7 år med Ruben. Sakerna började bli fula och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en punkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslöst. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

  Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

  Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: {dr.oduduwaspellcaster@gmail.com}

  SvaraRadera
 14. HUR ALLA KVINNAR ÄR GÅ TILL HÅRDA TIDAR I VISTELSE LÄS DENNA ARTIKEL OCH KONTAKTA ILEKHOJIE FÖR ATT SPARA DITT HANDLING.
  Jag vill säga ett stort tack till Dr ILEKHOJIE för det underbara arbetet han gjorde för mig för att hjälpa mig att rädda mitt äktenskap, min man ber om skilsmässningsbrev på grund av det lilla missförståndet vi haft under de senaste månaderna, och jag har aldrig ville ha det här eftersom jag älskar min man så mycket och all vår investering var ett gemensamt företag och jag vill inte vara långt ifrån min familj och mina två underbara barn. Min vän berättade för mig om Ilekhojie och hur han också hjälpt henne med sina äktenskapliga problem, så jag var tvungen att kontakta honom för att jag vill stoppa min man från att slutföra skilsmässningsbrevet och jag vill hålla min familj tillsammans och efter att ha kontaktat honom, var jag berättade vad jag behövde göra och när jag började se resultatet, gjorde jag som Ilekhojiehas instruerade och efter 3 dagar min man ringde mig och börja be om förlåtelse och det var allt som en dröm för mig och vi lever alla lyckligt tillsammans igen tack till Ilekhojie. Du kan också kontakta honom via e-post: gethelp05@gmail.com Call / Whatsapp +2348147400259 WEBSITE: https://ilekhojie-solutions.webnode.com

  SvaraRadera
 15. I år 2019 har jag varit så lycklig mot mig, för Gud har gett mig en anledning att leva lyckligt igen efter att ha blivit hjärtat i 3 månader när min man försummade mig och gick tillbaka till sin älskling. Jag led och gick igenom alla typer av emotionella torturer, för jag kunde inte få någon hjälp för att få min man tillbaka, förrän jag var refererad till Dr Rich av min medarbetare som gav mig henne full försiktighet om honom att han kan vara till hjälp till mig. Jag kom i kontakt med Dr Wealthy och jag lyssnade till hans ord och följde de instruktioner som jag gav honom. Kan du tro att min man kom hem inom 12 till 16 timmar som sagt av honom och idag är mitt äktenskap återställt och jag är så tacksam, uppskattande och tacksam för Gud för att använda Dr Rich att få min man tillbaka efter 3 månader av brutit äktenskap. Finns det någon där ute som behöver komma tillbaka till han eller hennes älskare tillbaka eller behöver någon hjälp av något slag? Då föreslår jag att du kommer i kontakt med Dr Rich nu via hans Email ID: wealthylovespell@gmail.com ELLER du kan WhatsApp honom också på +2348105150446 för mer information. Gud välsigne dig herrn

  SvaraRadera
 16. Robert Jennifer2 juni 2019 19:06

  HUR JAG FÅR MIN EX HUSBANDSBACK MED HJÄLP AV DR Ilekhojie ....... Mitt namn är Robert Jennifer, från Kanada, jag vill snabbt berätta för världen att det finns en riktig och effektiv online stavningskastare som är kraftfull och äkta, hans namn är Dr Ilekhojie, han hjälpte mig att nyligen återskapa mitt förhållande till min man som lämnade mig. När jag kontaktade Dr Ilekhojie kastade han en kärleksspell för mig och min man som sa att han inte har något att göra med mig, ringde mig och började be mig om att komma tillbaka. Han är tillbaka nu med så mycket kärlek och omsorg. Idag är jag glad att låta er alla veta att den här stavningskastern har befogenheter att återställa brutna förhållanden och ta tillbaka dem. för jag är nu väldigt glad med min man. För alla som läser den här artikeln och behöver sin hjälp, kan Dr Ilekhojie också erbjuda någon form av hjälp som att lösa skilsmässa fall, domstolsfall, dödsstavning, andligt skydd. Tack! Ilekhojies kontakta gethelp05@gmail.com eller ring +2348147400259

  SvaraRadera
 17. Äntligen har min lycka återställts av en man som heter Dr Akobe ,, Jag är Shole Kakhaz, jag vill att alla på den här webbplatsen / forumet för att gå med mig tacka det här DR Akobe för vad han just gjorde för mig och min familj, jag hade varit gift till min man i 5 år bodde vi lyckligt tillsammans i år och inte förrän han reste till Italien för en affärsresa där han träffade den här prostituerade som heksade honom att hata mig och barnen och älska henne bara så när min man kom tillbaka från resan sa han att han inte vill se mig och mina barn igen så han körde oss ur huset och han skulle nu till Italien för att se den andra kvinnan. så jag och mina barn var nu så frustrerade och jag bodde bara med min mamma och jag var inte behandlande bra för att min mamma blev gift med en annan man när min pappa död så mannen som hon blev gift med behandlade inte jag och min barn bra så jag var så förvirrad och jag letade efter ett sätt att få min man tillbaka till mig och mina barn så en dag som jag surfar på min dator såg jag ett vittnesbörd om detta MAN DR Dr.Akobe (akobemagicspell @ gmail. com) delas på internet av en dam och det imponerar på mig också så jag tycker också om att prova först var en rädd när jag tänker på vad jag och mina barn passerar så jag kontaktar honom och han berättade för mig att var lugn i bara två dagar att min man ska återställas till mig och till min bästa förvåning fick jag ett samtal från min man på den andra dagen frågar efter barnen och jag ringde Dr OAkobe och han sa att dina problem har löst mitt barn så det här var hur jag får min familj tillbaka efter en lång stress att bromsa upp av en ond dam så med all denna hjälp från DR Akobe av (akobemagicspell@gmail.com) Jag vill att alla på detta forum ska gå med mig för att säga ett stort tack till DR.Akobe och jag kommer också att rådgöra för någon i sådana eller liknande problem eller någon form av problem bör också kontakta honom för hjälp via hans personliga email (akobemagicspell@gmail.com) eller hans whatsapp nummer +19725819702

  Det här är en del av lösningen som han kan

  1. Stava för förtroende (människor kommer att lita på och tro dig alltid)

  2. Återställ hälsa för de sjuka

  2. Ta tillbaka ex kärlek

  3. Stoppa någon från att störa din relation.

  4. Ge medicin för stark och långvarig erektion

  5. Snabbt äktenskapsförslag

  6. Rengör all luck och återställ din lycka till

  7. Du vill bli älskad av alla i din familj.

  8. Behöver ett bra betalande jobb inom ditt område av specialisering.

  9. Rengör dig själv från varje ond spell

  10. du vill ha snabba pengar, rikedom, rikedom och berömmelse.

  kontakta honom nu via (akobemagicspell@gmail.com) eller hans whatsapp nummer +19725819702

  snälla kan du kopiera och skicka detta fantastiska vittnesbörd på andra forum / sajt så folk kommer att veta att det finns en bra lösning för alla slags familjeuppsägelse eller skilsmässa.

  SvaraRadera
 18. Hej jag är Allison Howarts Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskastan och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. email: ogagakunta@gmail.com du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall eller vad är han på +2348069032895
  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förbanna en förälskad älskare
  8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  ogagakunta@gmail.com

  SvaraRadera