onsdag 27 december 2017

Lämnar storstaden och drar till fjällen

Nu lämnar jag den halvgrå "osnöiga" marken och åker till snökaoset norröver. Det ska bli riktigt kul att få göra premiär för året, det ser ut att vara grymt bra med snö och det ska tydligen komma ännu mer.
Jag älskar verkligen fjällen, troligtvis är det en kombination av att jag älskar snö, skidåkning och naturen. Trots att nyårsveckan kan vara ganska hetsig i de Svenska fjällen så är det alltid enkelt att hitta en lugn plats med skön tystnad. Jag gillar t.ex. att svänga av pisten, ut en bit i offpisten, dra fram ett sittunderlag och hälla upp en kopp varm choklad. Tystnaden man upplever uppe på fjället är svår att hitta på andra ställen, samtidigt med en bra utsikt så blir det en mäktig upplevelse.

Jag vet att många inte gillar vintern alls och det respekterar jag fullt ut. Jag rekommenderar ändå att testa en weekend eller i alla fall en dag i backen för att få känna på den känslan jag pratar om. Man behöver inte åka utför, varför inte längdskidor, eller en promenad med lite matsäck? Anledningen till att jag rekommenderar det är för att jag vet att många bara väntar på att vintern ska ta slut. Det är så mycket roligare när man gillar både vinter, vår, sommar och höst, då har man aktiviteter att göra året runt, i Sverige. Ha ett bra nyår nu allihopa och försök att ta till vara på alla lediga dagar på bästa sätt!

Gillar ni vintern, vad gör ni helst på vintern?Läs även:
Flytta till fjällen?
Drömmer mig bort - Flytta till Åre?
Sälja lägenheten och flytta utomlands
Sluta jobba vid 40
Hur jag nådde min första miljon

17 kommentarer:

 1. Underbart med fjällen och riktig vinter. Vi var uppe i Trysil 10 dagar och åkte utför och på längden innan jul, supergött. Dessutom knappt nåt folk och perfekta förhållanden. Ha det superskönt. Alla årstider har sin charm och poänger :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Tja Erik,

   Vad nice det låter, just sånt vill jag göra mer av.. åka till fjällen de veckor det är mindre folk där, mycket skönare så! :) Tack detsamma!

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Ja det är härligt med vinter. Skoterturer och pimpelfiske om jag får välja. Inte mycket för just skidåkning nedför, men vinterlandskap är vackert oavsett. God fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Spartacus,

   Vintern är grym! Just skoter och pimpelfiske har jag inte så mycket erfarenhet av men det verkar underbart, måste prova på det. Detsamma! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Älskar vintern och skidbacken. Brukar bli 3-4 resor till skidbacken varje vinter med mina boys. Nu för tiden blir det mer snowboard än skidor.

  För er som vill kombinera svensk skidåkning med bra rabatter föreslår jag en investering i Skistar. 200 aktier i Skistar ger, förutom fin utdelning, 15 % rabatt på skipass och lite annat. Aktieägarförmåner FTW.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Aktiepappa,

   Ja Vintern och skidbacken är underbart, likaså sommaren och havet! :)

   Jag har funderat på Skistar men inte blivit av, jag åker på andra anläggningar också.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Skoj! Ska själv åka skidor i januari, vi drar till Åre då :-)
  Gott nytt år och god avkastning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Aktiedrottningen,

   Vad kul, Åre är riktigt fint! :) Detsamma i efterskott!

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Beger mig norrut två ggr om året, till en liten ort i närheten av Öresund. Vinterlovet kommer att präglas av vila för min del och göra så lite som möjligt. Hoppas på att kunna investera igen efter att ha betat av lite skulder.
  Kollar in din sida emellanåt, alltid lika rolig läsning.

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja VÄL,

   Det låter riktigt skönt att bara ta det lugnt, varför ska man alltid hetsa att göra saker? :) Låter bra med skuldsanering! ;)

   Kul, kollar in din också, hoppas vi får ett bra 2018 nu! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 6. Håller med dig fullt ut. Jag sitter just nu i ett snötäckt Åre och för mig är fjällen hemma. Resten av Sverige har ju i princip bara två årstider, sommar och höst, medan fjällen bjuder på fyra. Det behöver inte bli så jävla dyrt heller, längdåkning är fortfarande gratis och naturen bjuder på sig själv om man vill vandra, plocka bär (eller tjuvfiska). Sitta och pilla börs, dricka kaffe på termos och lyssna på Radio Jämtland är inte så jävla illa. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Prepper Invest,

   Det låter som vi tänker likadant där och som du säger behöver det inte bli så dyrt som vissa påstår. Enkelhet är lyx, speciellt i fjällen! Du har inte funderat på en flytt uppåt? det är något jag själv funderat på många gånger.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Absolut så har jag funderat på att flytta tillbaks till Jämtland, jag tillhör den lilla skara som föredrar -30 framför +30. ;)
   Men just nu känns det som att jobbet i söder och ett stabilt cash flow som går direkt in i portföljen får gå före tills utdelningarna sitter där de ska.

   Radera
 7. Föredrar ickekalla och ickesnöiga hemma, gården blir så tungjobbad när det är redig vinter.
  Men älskar skidor och utförsåkning. Fast tycker snön kan hålla sig "i fjällen"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Ekonomitankar,

   Jag förstår det, även om jag själv föredrar snö. framförallt för att det blir så mycket ljusare :). Hoppas du hade en bra jul och nyår!

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 8. Hej Frihetsmaskinen! :D
  Hoppas att du har det bra där i fjällen. Själv gillar jag inte vintern och egentligen förstår jag inte varför jag väljer att bo kvar i Sverige. Hade det inte varit för vännerna och familjen så hade jag nog flyttat härifrån tror jag.

  Allt blir så mycket mer jobbigare under vintern tycker jag. På sommaren är det bara att fara ut och springa som man är men på vintern ska man bylta på sig kläder och på med broddar och allt sådant.

  Tack för en fin blogg!

  SvaraRadera