tisdag 5 december 2017

Tack till alla grymma bloggare - Sprider lite kärlek!

Jag vill bara säga ett stort tack och sprida lite kärlek till alla grymma bloggare där ute. Det är grymt att kunna få tillgång till alla bra-, intressanta- och roliga inlägg, helt gratis. Jag läser alla bloggar i min blogglista och även ännu fler då jag stöter på intressanta inlägg så jag kan inte nämna alla, men här är i alla fall några.
Petrusko - Är det någonstans jag tittar in på när jag vet att Castellum rapporterat eller när jag vill få inspiration till bra utdelningsbolag så är det hos Petrusko. För mig med delvis fokus på stabila utdelningsaktier är Petruskos blogg en perfekt grund för att hålla koll på det man inte orkar leta upp själv eller hitta lite ny inspiration till portföljen.

Sparo - Micke lyckas alltid få till de roligaste- och smartaste inläggen. I bloggen blir det ofta sköna- och långa kommentarsfält. Jag gillar Mickes hårda spariver och han är en spargud utan dess like som klarar matbudgeten på drygt 600kr i månaden.

Kronan Till Miljonen - Kronan skriver grymt välarbetade och bra inlägg med en skön variation med allt från aktieanalyser till hur man sparar in på tvålen. Jag hoppas och tror att Kronan antar utmaningen till en miljon meter på cykel under 2018!? ;)

Utdelningsseglaren - Med 1.000.000kr (?) i inkasserade utdelningar seglar utdelningsseglaren i en exklusiv pöl medan vi andra plaskar i snålvattnet. Precis nyligen avslöjades det att uppsägningen av det sista uppdraget i firman är gjort och friheten ligger bara veckor bort, det ska bli spännande att följa!

Chansar Mest - Stekaren Chansar mest ratar havregrynsgröt och gillar franska Rivieran. Portföljen är i en storlek som jag själv aldrig tror jag kommer att uppnå, men man brukar ju säga att motsatser dras till varandra. Jag gillar i alla fall bloggen riktigt mycket. Jag håller inte alltid med om allt men läser ändå, det måste ju vara ett tecken på kvalitet?

Aktiepappa - Sparpappan aka Ipopappan har lyckats helt sjukt bra med sin IPO-portfölj och är väldigt duktig på att informera om alla nya bolag som spottas ut på börsen. Missa inte inlägget om aktieägarförmåner. Just det, han är Svolderfanatiker!

Krösus sork - Ekonomibloggvärldens mest krussidull-fria blogg? Rakt på sak utan tillsatser. Har en enorm hög med bolag i portföljen och uppdaterar sina köp och sälj. Finns det någon med fler innehav än Krösus? Finns det någon som får fler utdelningar än Krösus?

Vilka är era favoritbloggar?Fler inlägg på bloggen:
Sluta jobba vid 40
Skaffa en billigare elräkning
Leva på 7000 i månaden
Om 3 år behöver jag aldrig mer jobba!

13 kommentarer:

 1. Väl bekomme. Ja man har att göra, speciellt vid månadsskiftet. Finns hur mycket som helst att göra. Det är svårt att hitta sin nisch, men en hyfsat stor utdelningsportfölj, total transparens och färre men fylligare inlägg samt en hel del sparförslag för en vanlig barnfamilj är något som Snålgrisarna satsar stort på! Vi heter ju inte Snålgrisar för intet :)

  https://snalgrisen.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Snålgrisen,

   Det är det som är så nice, att alla bloggar är olika och unika på sitt sätt. Tack för att du delar med sig av er resa så vi kan följa den! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Tackar ödmjukast! Svaret på din avslutande fråga är givetvis Frihetsmaskinen :-).

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket för omnämnandet Frihetsmaskinen :D
  Jag är så sugen på att hitta en sådan Kronan cykel och cykla en miljon meter på. Vet dock inte vart jag ska få tag i den ;D

  För mig är det svårt att nämna vilken blogg som är favoriten. Tycker vi alla gör det så fantastiskt jäkla bra som pushar varandra och får andra att känna glädje och julstämning på aktiemarknaden. Det är värt så galet mycket :D

  Tack igen och sköt om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Kronan,

   varsågod, du förtjänar det, det märks att du lägger ner tid och kärlek på din blogg och jag läser den regelbundet! :)

   Jag håller med dig där, alla är faktiskt väldigt stöttande och snälla! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Tjena,
  Tack för omnämnandet. Jag är precis likt dig en flitig bloggläsare och ramlar ofta in på bloggar jag inte läst tidigare via blogglistor osv på andra bloggar. Kul kul.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Petrusko,

   Du om någon förtjänat det, jag vet att många liksom jag uppskattar din blogg och det du skriver. Ja det är bra att det finns blogglistor så man snabbt hittar nya saker att läsa om! :)

   Tack för kommentaren!

   Radera
 5. Vad måste man göra för få hamna här då :( Nä men, härliga bloggar du valt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det finns så många bloggar att det är omöjligt att välja alla. Det kommer säkerligen fler inlägg med bloggrekommendationer framöver! :) Som Kronan sa så känns alla bloggar viktiga för helheten då det blir sån skön stämning runt allt.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 6. Roligt att du gillar det vi skriver. Och Svolderfanatiker var ett av de finaste omdömen jag nånsin fått :).

  /Aktiepappaktiepappa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Aktiepappa,

   Yes, det ni skriver uppskattas! Det var bla genom er blogg jag fick upp ögonen för Svolder.

   Bra att jag fick bidra med ett fint omdöme! ;)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera