måndag 1 april 2019

Passiva inkomster i mars

Mars månad är slut och jag kan nu summera både utdelningar, passiva inkomster och vad jag gjort de senaste 31 dagarna. För det första måste jag bara säga att månaden har varit magiskt bra när det gäller skidåkningen och jag kom faktiskt precis hem från min senaste skidresa som bjöd på både sol och perfekt åkning.Utdelningar i mars


Under mars fick jag 10.295kr i utdelningar. Mars är en hyffsat bra utdelningsmånad men eftersom vissa bolag har börjat dela ut två gånger per år och några har utdelning i april så innebär det att april månad kommer bli ännu bättre. Det är ändå kul att se att månadens utdelningar utan problem täcker mina kostnader under samma månad. De här bolagen delade ut pengar till mig i mars:


 •  K2A Pref - 215kr
 •  Johnson & Johnson (JNJ) - 755kr
 •  Realty Incom (O) - 207kr
 •  Axfood - 4949kr
 •  Castellum - 4124kr
 •  Hufvudstaden 15kr
Totalt: 10.295kr
Sammanfattat kan jag ju konstatera att utdelningarna är helt klart godkända för månaden. Jag kan leva, bo, äta mat och åka skidor för det här pengarna så om varje månad hade varit så här så hade utdelningarna betalat allt i mitt liv. Snart där! :)

Med återinvesterade utdelningar och utdelningstillväxten i bolagen kommer jag att få mer utdelningar samma månad nästa år så spiralen rullar definitivt uppåt i bra fart!

Cashback under månaden


I januari plockade jag ut 650kr i cashback från Refunder och nu i mars har jag plockat ut ytterligare 550kr. Jag ser de här som härliga extrapengar och jag märker definitivt att de kommer in på kontot då jag denna månaden hade lite kass likviditet på transaktionskontot och såg hur det fylldes på med en femhundring extra. Om du vill veta mer och få en startbonus på 50kr så kan du läsa mitt inlägg om att tjäna pengar på cashback.
Cashback ger inga stora summor men som alltid jobbar jag från alla håll för att bygga upp en helhet i ekonomin som gör mig fri. Det här gör att jag varken behöver tjäna bra med pengar, leva orimligt snålt eller vänta orimligt länge på att bli ekonomiskt fri. Min filosofi är enkel: Kappa onödiga kostnader, Spara pengarna som blir över, investera pengarna. En bonus är att hitta små passiva inkomster. 


Summering av månaden


Med en ganska bra utdelningsmånad hamnar mars förhållandevis högs när det gäller de passiva inkomsterna. Trots det ser jag ett stort värde i de 550kr jag fått från Refunder eftersom varje liten del gör sitt till att bygga friheten.
 •  Utdelningar 10.295kr
 • Cashback - 550kr
Totalt: 10.845kr / 117,8% av fasta kostnader


Jag är som sagt nöjd med månaden och ser verkligen fram emot april som jag vet kommer att bli en ännu bättre månad. Att hela tiden se att utvecklingen går åt rätt håll gör att motivationen boostas enormt. Det viktigaste är att komma igång och även om det känns som att det går trögt i början så kan jag säga att det kommer att släppa. För varje investerad krona rullar snöbollen allt snabbare! :)

Hur såg era passiva inkomster ut i mars?

8 kommentarer:

 1. Snyggt! När man kommer upp i summor som att hela månadens utgifter täcks av de passiva inkomsterna har man kommit långt. Det blev ynka 1300 kr för egen del. Bara att kämpa vidare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja dentystainvesteraren,

   Ja, det känns bra! :) 1300kr är ju grymt, kommer ju rulla på bra av sig självt snart! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Nyfiken. Det verkar som de flesta försäljare ger 1-3% i cashback. Vad har du handlat för att få 550 kr i cashback för mars? Hälsar Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Lars,

   Råkade svara nedanför så kolla där! ;)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Tja Lars,

  Cashbacken är inte bara från mars utan det är vad jag fått utbetalt under mars. Bonusen är från flera månader, jag plockade ut 650kr i januari och hade redan då inkommande bonus av det jag plockade nu.

  Man får ju bonus när någon använder ens bonuslänk. Båda får ju 50kr. Sen får du bonus på samma sätt på din egna länk om någon använder den.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 4. mina passiva inkomster: 2227 kr från boende och 97 kr från utdelningar. Har mestadels fonder i min portfölj, men funderar lite på (fler) utdelningsaktier.

  SvaraRadera
 5. Förutom de du nämnt (Axfood och JnJ) så är min stora passiva inkomst i mars en återbetalning pga försening från ett flygbolag. Man kanske kan tycka att det inte räknas, eftersom det var pga en utgift/nöjen. Men resan är gjord och var budgeterad (och betald) till en viss summa och nu kom delar av den summan tillbaka :-) Det tog tyvärr ett tag, men var värt att envisas då hela familjen drabbades.

  Spargrisen

  SvaraRadera
 6. 1286kr varav 1000kr från K2A och då är 500av dessa från ett pensionskonto kopplat till ett gammalt jobb. Så inget jag kan leva på förrens om 20 år tidigast =D men dom är roliga har 2 gamla jobbkonton. Inga pengar in inga pengar ut. får försöka förvalta dem det bästa det går kommande 20 åren =D

  SvaraRadera