fredag 30 oktober 2015

Fullinvesterad i Fortum!

Fullinvesterad tillsvidare

Idag gjorde jag ett köp på 30st Fortum på 13,53€, euron stod i 9,35. Med dagens kurs och förväntad utdelning på 1,1€ ger det en direktavkastning på nästan 8,2%.

Egentligen vill jag sprida köpen mer än jag gjort men jag känner att det är skönt att kunna släppa fokus på detta innehav lite nu och låta tiden ha sin gång.

Innehav - Totalt har jag nu 150st fortumaktier och planerar inte inom den närmsta tiden att köpa några fler. Snittet Inköpen är 13,6€ och med dagens eurokurs och oförändrad ordinarie utdelning ger det strax över 8% direktavkastning.

hur jag tänker - jag ser alltid en risk i mina investeringar, därför försöker jag minimera den risken så gott det går. Om utdelningen förblir oförändrad kommer jag inom 5-7år ha fått tillbaka 50% av investeringen om jag återinvesterar  utdelningen. Hur jag återinvesterar den beror på hur portföljen ser ut, i dagsläget blir det troligtvis i andra bolag. Detta i kombination med att portföljen i dagsläget endast består av ca 7% Fortum gör att jag känner mig trygg med placeringen. Eftersom jag kommer köpa fler andra aktier än Fortum innan jag utökar innehavet kommer detta innehav procentuellt även att bli mindre, målet ligger kring 2,5%.

Går allt enligt plan så har jag runt 1500kr/år som trillar in från detta innehav. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar