fredag 3 mars 2017

100 saker slängda, nu kör vi nästa utmaning mot ett friare liv!

2 dagar för sent kommer den här uppdateringen, jag har haft lite fullt upp i livet i övrigt så det är exakt en vecka sedan jag skrev förra inlägget Sluta jobba vid 40. Jag måste tacka och säga att det är grymt kul att så många kommenterade och läste inlägget, på bara en vecka har det kvalat in bland topp 3 som mest lästa och kommenterade inlägg.

Tillbaka till vad det här inlägget handlar om. För drygt två veckor sedan satte jag en utmaning i inlägget Utmaning! - Slänga 100 saker på 2 veckor. Utmaningen var tänkt att man skulle slänga/skänka bort/sälja 100 saker på 2 veckors tid. Jag har ett långsiktigt mål att leva mer minimalistiskt och då tänkte jag att jag lika gärna kan göra det till en utmaning för att kickstarta mitt nya liv. Det har inte varit så lätt som jag trodde, men jag grejade det, 100 saker är borta.
Efter dessa 2 veckor har jag kommit fram till lite saker som underlättat att göra sig av med saker, dessa är:
 • Börja bara! - Sätt igång och fundera inte så mycket. jag har ärligt talat inte överdrivet mycket saker då jag rensat flera gånger tidigare men trots det är det mer prylar än jag behöver. Starta bara, jag saknar inget av det som är borta.
 • Bort med sånt du inte använt på ett år - Du kommer inte sakna prylarna. Är du osäker, ge bort det till en släkting/vän mot att du får låna det om du skulle behöva i framtiden.
 • Sätt ett mål - Jag lyckades bli av med mycket mer saker just för att jag bestämt att 100 saker skulle bort.
 • Tänk utanför boxen - Om du kör fast, fokusera på det du vill behålla i ett rum först istället för det du vill slänga. Det kan då vara lättare att inse att de andra sakerna bara är utfyllnad som samlar damm.
 • Inga dubbletter - Har du två av nåt, gör dig av med den ena.

Slutsats: Rensa för fan! Känslan är grym, energin ökar, prylar är bara skit tills de används eller gör någon nytta. Släng skiten och lev livet!

Det finns säkert massa bra tips mot ett friare liv med mer tid och energi, ge dina bästa tips genom en kommentar! Förresten, vem är med på en rensmånad i mars? Mitt mål är att göra mig av med ytterligare 100 saker, vad har du för mål? I april följer vi upp och ser hur det har gått.


6 kommentarer:

 1. Ett tips är att använda sig av sellpy (eller dylik tjänst) för saker som man inte vill slänga men inte orkar ta tag i att sälja själv. Om någon grej sen inte blir såld så går det till välgörenhet / återvinning, vilket är bra.

  Har postat grejer själv men i stockholm kan man tydligen bara lämna påsen vid dörren så hämtas den upp av sellpy.

  Har själv inte tjänat några nämnvärda pengar på sellpy (ca 100 kr eller något) men känner att det hjälpte mig att komma igång att bli av med grejerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tips, tack! :) självhar jag hittils såltblättsålda saker eller gwtt bort bra grejwr till familj annars har det meata gått i tippen tyvärr.

   Tack för kommentaren!

   Radera
 2. Tycker det var bra tips du gav, bara börja!
  Själv började jag med ett motto: rensa ut 2 saker per dag. Det är inte så svårt. Ofta går man förbi något som dräller, det kan slängas, säljas eller skänkas. Ibland gör jag riktiga ryck i någon garderob eller så, då blir det mycket som rensas ut på en gång.
  Tänker också som så att det som går sönder inte nödvändigtvis behöver ersättas, ofta kan något man redan ha tjänstgöra i dess ställe. Vår slickepott gick sönder för några månader sedan, jag har inte köpt en ny utan använder "lilleman" för att skrapa ur skålar osv.
  Har upptäckt tradera och sålt mina första kläder (märkeskläder som jag var lite för snål för att bara skänka bort). Det var smidigt tyckte jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack anonym! Bra tips med att rensa 2 saker per dag, det borde alla klara av. Själv känner jag att det vörjar gå trögt nu när jag rebsat ett tag men ska klara 100st den här månaden :).

   Bra tips att inte köpa nytt när något går sönder!

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Jag gillar det du skriver 'rensa för fan :). Min utmaning var:

  https://aktiepappa.blogspot.se/2017/03/28-forsaljningar-del-3.html?m=1

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack Aktiepappa! :)

   Grym utmaning, ska läsa fortsättningen!

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera