tisdag 28 mars 2017

Den hemliga miljonären

Ibland (ofta) kan jag känna mig som att jag lever ett liv undercover. Jag kan känna mig som den hemliga miljonären som glider runt i vardagen som gör allt för att inte bli upptäckt. De flesta (ingen) vet att jag är så nära ekonomisk frihet som jag är och att jag inom en snar framtid kommer att plocka pension när de själva har ungefär 30 år kvar att arbeta. Eller, är det kanske så att även dom är hemliga miljonärer och inte pratar öppet om sina mål? Är vi flera som bara glider med och försöker smälta in för att när chansen dyker upp, kliva fram och ta den?
Det är väldigt svårt att prata med vänner, familj, folk om planen på tidig pension, planen på ett liv i frihet. Ni på bloggen verkar vara de enda som förstår, eller så är det för att även ni är på samma spår. Ni behöver inte dissa, ni behöver inte vara negativa, ni kan komma med uppmuntrande kommentarer och ni kan förstå er in i situationen. Tack! Jag uppskattar verkligen att kunna prata om mina drömmar och få feedback, inte bara himlande ögon och att "-det där funkar inte fattar du väl". Jag har egentligen gett upp tanken om att kunna prata om det öppet, kanske kommer folk vilja lyssna när jag gått i pension? Eller kommer folk att bli avundsjuka då? Får man hålla tyst i all framtid?

45 kommentarer:

 1. När det gäller pengar är det bäst att hålla tyst. Svenska avundsjukan är inte rolig att ha att göra med. Känns uppmuntrande att det är så många fler som söker friheten här på nätet. Genom att vara anonym känns det bra att man kan diskutera både ekonomi, aktier, sparande mm med de som har samma intresse. Endast min närmaste familj vet att jag sparar i aktier. Finns ingen anledning att prata sparande och investeringar med folk som inte alls är insatta eller intresserade. Om jag en dag blir ekonomiskt fri kommer jag nog fortfarande hålla tyst. Bara glida runt fri och lycklig :)
  Hoppas vi både når målet om några år. Fortsatt lycka till.

  Med vänlig hälsning Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att i förhållande till Anderson i flera år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville att han tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften, men han vägrade. Jag förklarade mitt problem med min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en spell caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på spell, hade jag inget annat val än att prova det, jag postas passet caster, och han berättade det var inga problem att allt kommer att bli bra innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löftet att någon jag känner som har en relation problem, skulle jag vara till hjälp för sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpte mig med min egen problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan du maila honom om du behöver hans hjälp i din relation eller annan.

   1) Love Spells
   2) förlorad kärlek Spells
   3) skilsmässa Spells
   4) Förbindelse Spells
   5) Bindnings Stava.
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare Lover
   8.) som du vill ska främjas på kontoret / Lottery spell
   9) vill att tillfredsställa din älskare
   Kontakta denna stora man om du har något problem för en varaktig lösning
   genom drogunduspellcaster@gmail.com

   Radera
 2. Haha vad sjukt att jag kommenterade på din blogg exakt samtidigt som du kommenterade här :).

  ja du har nog rätt, ingen ide att riskera att utsätta sig för det. Det är skönt att vara anonym på bloggen så man kan skriva av sig allt man känner.

  Det låter som en bra plan! :) Själv kommer jag nog ha kvar företaget, då kan jag "låtsas" som att jag fortfarande jobbar lite så behöver man inte förklara sig.

  Tack för kommentaren!

  SvaraRadera
 3. Jag har bara nämnt för mina föräldrar, min bror och ett par nära vänner sedan tjugo år att jag är miljonär. Att jag skulle bli det förstod de redan. Även om de vet att jag sparar och inte är en ekonomisk idiot blev de dock förvånade att jag redan hade hunnit spara så mycket. En av mina vänner förundrades eftersom han själv hade planer på att börja spara (15 000 kronor per år). Vi har ungefär samma bruttolön men olika utgifter.

  "Är vi flera som bara glider med och försöker smälta in för att när chansen dyker upp, kliva fram och ta den?" Gillar det här! Tror att det är lättare att identifiera den som uppenbart inte är miljonär än den som liksom oss är en diskret smygare. Icke-miljonären gödslar med utgifter i alla riktningar, köper statusprylar och statusresor. Därför tror folk inte sällan att de också är rika.

  Kommer fortsätta ligga lågt. I de fall jag har sagt att jag har gjort en fin aktieaffär leder det mest bara till kommentarer som bra då kan du bjuda mig på middag/lunch/öl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är nog bäst att ligga lågt med det, ibland kan jag bara könna att jag vill förklara hur "lätt" det endå är att spara lite pengar.

   Som du säger i slutet så är det en sak jag är rädd för, att folk ska tro att man har massa pengar bara för man har råd att inte behöva jobba.

   Tack för bra tankar och kommentar!

   Radera
 4. Min mamma vet att jag är miljonär, men vet inte hur många och ingen annan vet förutom jag själv.
  Finns ju så mkt avundsjuka i verkligheten, så blir så här i fortsättningen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är nog lite exakt som mim situation. Du har rätt i att avundsjukan kanske kan förstöra situationen lite om man är öppen med det.

   Tack för att du kommenterar!

   Radera
 5. Jag känner inte riktigt igen mig i vad många ekonomibloggare skriver om - att man inte kan nämna att man sparar pengar. Det är inte så att jag går omkring på stan och ropar hur mycket aktier jag äger, men ibland pratas det pengar, sparande och livsmål i bekantskapskretsen och jag har aldrig känt att det blivit konstig stämning av att prata lite svepande om vad jag håller på med.

  Nu är jag inte miljonär på långa vägar än, vi får väl se om det förändras med tiden. Hoppas inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det mer handlar om iaf för min del att jag inte kan prata om målet med sparandet, alltså att sluta jobba tidigt. Kanske har jag fel men det är den känslan jag fått när man kommit in på liknande ämnen, många ser inte ens att det finns en möjlighet att sluta jobba vid 40,50 eller vad det nu är. Möjligtvis kanske bara det är vad dom säger, de kanske är hemliga miljonärer med samma plan? ;)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Svårt att ha fel eller rätt i något som handlar om egna upplevelser. Jag kanske har en annorlunda bekantskapskrets men i så fall är jag glad att de stöttar mig i mina mål och drömmar, även lite ovanligare mål som att t.ex. kunna sluta jobba vid 40 års ålder om man skulle vilja det.

   Många har faktiskt varit nyfikna och ställt frågor. Sedan är det klart att man inte tjatar om hur bra världen skulle vara om alla drömde och agerade precis som en själv :) var och en har sitt eget liv och sina egna sätt att bli så lyckliga de kan.

   Radera
  3. Ja, härligt att du kan prata om det! Alltså jag pratar endel ekonomi med kompisar och har bla hjälpt famikj medatt komma igång med aktiesparande men det är just när det gäller tidig pension somdet blir svårt märker jag.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 6. Vardagliga saker så som ekonomin i telefonabonnemang, transport och försäkringar går väl an att snacka om. När det kommer till sparkvot, aktier och min målsättning om ekonomisk frihet är det inget jag tar upp själv i en konversation. Men om någon frågar, visst. Vilket händer händer sällan/aldrig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du sätter orden ganska bra på det jag menar! Många vet att jag är ekonomisk, samtidigt tror jag att många som inte känner mig tror att jag spenderar rätt mycket då jag reser mycket,åker mycket skidor osv. När man kommer in på tidig pension så når det en helt annan nivå känns det som.

   Tack för kommentaren!

   Radera
 7. Lustigt, nog första gången jag skriver att jag är miljonär ha ha. Jag håller med Slimis, finns ingen anledning att prata om detta med speceillt många. Jag har en vän som likt mig sparar och investerar och som också är miljonär, vi är nog de enda som vet så mycket om varandras ekonomi. Förövrigt tycker jag inte det är något speciellt att nå en miljon. Det borde de flesta kunna. Jag tycker dock de miljonerna efter är svårare då jag ju mer pengar jag har inser att jag värderar dem högre och är mer rädd om dem. Tvingar mig dock att följa min väg och fortsätter enligt de regler jag har.
  Kanske man ska börja blogga själv?
  Mvh
  P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej egentligen finns det ingen anlesning att prata om det, men det hade varit kul om man kände flera andra irl med samma mål :).

   En miljon är nog inte så speciellt över lag, mem det beroe också på vart man kommer ifrån. För mig själv kånns det speciellt och sol det känns nu så kommer miljon nummer 2 bli lättare att nå.

   Haha, ja starta en blogg! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 8. Hmm..många intressanta uppslag. Jag gör ju inte det här - investerar - för att få någon form av bekräftelse, så att ingen direkt vet är av ringa betydelse. Nej den här resan handlar mycket mer om personlig utveckling! Nej, ingen vet om att jag är miljonär. Men ingen visste om hur mycket jag hade på kontot innan heller. Håller med flera tidigare inlägg. Att prata investeringar, aktier och ekonomi är superintressant med intresserade andra, och tråkigt med ointresserade andra; där väldigt många verkar vara. Så jag njuter av att prata börsen, pengar och möjligheter med de som visar intresse för det i övrigt låter jag det bero. Att bolla tankar i bloggosfären är en härlig möjlighet och väldigt prestigelöst. Eftersom vi alla är öppna och medvetna om både chans och risk, målmedvetna och samtidigt hungrigt ödmjuka inför uppgiften att lyckas så bra vi kan. Jag är väldigt tacksam att du Frihetsmaskinen och alla ni andra finns här ute i bloggosfären och delar med er en bit av er själva. Med vänlig hälsning, Atlas Investo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina tankar Atlas Investo!

   Nej bekräftelse är ju inte alls målet för mig heller, det är mer kanske en känsla av samhörighet med likasinnade man saknar ibland. Jag kan prata med vänner och drömmar om att sluta jobba men det stannar oftast där då de flesta inte verkar vilja förstå eller är villiga att offra det som krävs för att nå dit.

   Det är som du säger skönt att man kan prata av sig genom bloggen och jag uppskattar er andra som bloggar och kommenterar. Tack för din kommentar!

   Med vänlig hälsning / frihetsmaskinen

   Radera
 9. En familj som vi umgås med har också som plan att checkat ut innan 65, dock är de inte på långa vägar lika målmedvetna som vi är och lika nördiga när det gäller att spara och vara aktiv på börsen. Dock brukar vi ofta prata om olika checkout-scenarios vilket är intressant för vi jobbar i samma branscher och kan då bolla lite olika ideér. Vi pratar inte kronor och ören under dessa samtal, och det är nog ingen förutom frun och jag som känner till vår samlade förmögenhet, även om det finns några kompisar som "misstänker" vi har mycket pengar då vi ju knappt köper nåt. Men de får väl fantisera om de så önskar...

  Mina föräldrar vet inte heller men de kan ju räkna de också, och har väl förstått att vi inte är barskrapade om man så säger.

  Sen i ärlighetens namn, vi har väl ca 1,5 mille på avanzakontot och det känns inte som speciellt mycket pengar i dagens läge. Visst det är mer än vad man hade för några år sen, och antagligen mer än de flesta i umgängeskretsen har, föräldrarna inkluderad, men inte heller något man höjer ögonbrynen för.

  Tycker det är ju att prata om börsen med andra men aktar mig för att ge tips och råd, det kan lätt ge baksmälla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att ha några att bolla ideer med!

   Nej 1,5 mille kanske inte är mycket men det beror också på för vem tror jag. 1,5 mille är mycket för mig, men för en barnfamilj som bor i villa, plockar 60k efter skatt och har 2 bilar kanske det inte är så mycket som exempel.

   Jag ger gärna tips, men inte om aktier utan mer om att välja rätt bank, konto och inte betala för höga avgifter etc. Tack för kommentar!

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskin

   Radera
 10. En miljon är inte vad den varit, inte heller en miljon USD. Å det är något mer än en miljon dollar du kan behöva för att leva ett bekvämt liv. De flesta mångmiljonärer slutar heller inte helt att jobba, för det är ofta driftiga människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Redaktionen!

   Nej en mille minskar ju i värde för varje dag tyvärr. Däremot håller jag inte med på långa vägar att man måste vara dollarmiljonär för ett bekvämt liv. Det beror på så många fler faktorer än bara summan.

   Att de inte slutar jobba kan nog ha flera orsaker, att vara driftig kan man vara på fler sätt än att jobba enligt mig.

   Tack för kommentaren!

   Radera
 11. Jag tror nästan alla vänner vet att jag/vi har en riktigt bra ekonomi och att vi är miljonärer. Har inte heller gått runt och hojtat om det, men när ekonomiprat kommit upp har det känts naturligt och inte speciellt dramatiskt att säga hur vi resonerar och har det. Har känt att det är något jag säger just för att jag ÄR deras vän, för många tror att det är omöjligt att spara ihop miljoner. Ett stort antal vänner har förbättrar sin ekonomi avsevärt efter jag berättat och lånat ut aktieböcker - vilket de tackat mig för - så jag har haft tanken att om man är bra vänner är det väl schysst att hjälpa dem förstå.

  DESSUTOM tycker jag det är svenskt larv att vara hemlig om pengar. Om ingen pratar om det på ett avslappnat, naturligt sätt kommer det ju aldrig ändra sig - det är ju bara pengar liksom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt i det du säger, tyvärr har jag inte samma erfarenhet att det är så lätt att prata om det. Främst känner jag väl att folk är ointresserade och då vill jag inte ligga på om det.

   Ja det är säkert larvigt :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 12. Jag diskuterar (numer) endast med min bror, som nu tackar mig för att gjorde honom uppmärksam på kassaflödets och utdelningstillväxtens betydelse. Märkte tidigare att många har förutfattade meningar om investeringar: "Börsen är bara ett kasino", jag håller numer bara med och nickar instämmande men ler i mjugg och tänker på alla pengar som fullkomligt sprutar in i mina depåer varje månad.

  Jag är miljonär, men vet inte hur stort kapitalet är, det enda jag intresserar mig för är att utdelningarna ökar över tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du har hjälpt din bror att komma igång! Kul att höra!

   Själv har jag precis fått min mamma och syskon att börja spara i aktiefonder och lite aktier, det känns bra även om jag inte känner att jag nått hela vägen fram. De vet inte om min plan på att helt sluta jobba, de gånger jag nämnt det så känner jag att de inte riktigt tar in det.

   Haha, vet du på riktigt inte hur stort ditt kapital är? :)

   Med vänlig hälsning / frihetsmaskinen

   Radera
 13. Är jag miljonär? Kanske. Vill jag sluta jobba tidigare? Kanske. Känner jag folk som har slutat jobba tidigare än pensionen och kan leva på tillgångarna? Definitivt! Men det är inget de vill prata om, inte ens när jag ber om råd. Vilka det är märker man på att det är de som gärna har tid att vara tex klassföräldrar och kan följa med VARJE gång det är utflykt med skolan nånstans, eller fixar alltid med fotbollslaget. Visst de kanske har eget företag, gärna något konstnärligt, så de kan anpassa arbetstiderna, men inget med stora inkomster. Annars är de som folk är mest: nån har skruttig bil och nån har senaste lyxSUVen, nån åker på resor jämt och nån annan är ofta hemma.

  Fick deklarationen i veckan. Förutom en liten restskatt (var f-n kom den ifrån?) så såg jag att förra årets utdelningar var ungefär som EN månadslön. Måste alltså ha ungefär 10 gånger mer i tillgångar innan jag kan skjuta ut mig. Fast inte riktigt, för mycket av lönen nu går till investeringar.

  Spargrisen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kanske är många där ute som inte jobbar längre, svårt att veta :). Intressant tanke är det iaf.

   Lycka till med investeringarna och tack för kommentar!

   Radera
 14. Har försökt att ta upp det här med investeringar i närmaste kretsen... har en del vänner som är intresserade (och blev det långt innan jag började) så där känner vi till varandras finansiella ställning rätt bra. Övriga är rätt ointresserade så jag gör lite försök då och då.

  Tycker inte att det är så märkvärdigt med att vara miljonär, jag jobbar precis som tidigare på att bli ekonomiskt fri och kunna leva på passiv inkomst.

  Tack för att du och andra bloggare finns! Själv har jag inget behov av att blogga om detta men roligt att läsa och följa er i bloggosfären!

  Jag tror det är lättare att ta och börja i andra änden, prata om drömmar och målsättningar för fler människor kan identifiera sig med det. Även om kollektivet är rätt konsumeristiskt lagd har många i omgivningen visat acceptans när jag förklarar att jag bygger på "fuck you"-pengahögen. Sedan märker jag ju om de är intresserade av fortsatt snack och anpassar samtalet därifrån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul at ni kan prata om det, måste vara skitkul! :)

   Jag tror att det blir märkvärdigt den dagen man checkar ut från hamsterhjulet på riktigt. Just nu använder jag tryggheten som pengarna ger till att bara jobba halvtid, det känns inte så märkvärdigt. men att sluta jobba helt, det känns större.

   Tack för kommentar!

   Radera
 15. På jobbet är det en del folk som pratar (speciellt nu, kanske ett tecken på att börsen är för dyr) om att dom har gjort lyckade trades på aktiemarknaden. Men ingen pratar om hur mycket pengar dom har, och håller nog också självt tyst om portföljstorleken i dom diskussionerna.

  Att vara miljonär är inte längre så sällsynt i sverige (inflation), men att sluta jobba - det är något annat. Känns till och med som att 50+ inte har så mycket besparingar, snarare finns det förklaringar vart pengar går åt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är möjligt att börsen är för dyr, tyvärr är det svårt att veta i förväg fast ju längre vi är med i marknaden minskar risken för förlust.

   Ja precis, miljonär kanske är vanligt, speciellt med tanke på bostadsmarknaden men frågan är hur många som kan likvidera sina tillgångar och hoppa av ekorrhjulet.. och hur många som gör det? Inte speciellt många tror jag iaf :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 16. Hej, jag är Theresa Williams Efter att i förhållande till Anderson i flera år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville att han tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften, men han vägrade. Jag förklarade mitt problem med min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en spell caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på spell, hade jag inget annat val än att prova det, jag postas passet caster, och han berättade det var inga problem att allt kommer att bli bra innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löftet att någon jag känner som har en relation problem, skulle jag vara till hjälp för sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpte mig med min egen problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan du maila honom om du behöver hans hjälp i din relation eller annan.

  1) Love Spells
  2) förlorad kärlek Spells
  3) skilsmässa Spells
  4) Förbindelse Spells
  5) Bindnings Stava.
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare Lover
  8.) som du vill ska främjas på kontoret / Lottery spell
  9) vill att tillfredsställa din älskare
  Kontakta denna stora man om du har något problem för en varaktig lösning
  genom drogunduspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 17. Detta är mitt vittnesbörd om det goda arbetet hos en man som hjälpte mig .. Mitt namn är Mary Clifford, och jag är baserad i London.My liv är tillbaka !!! Efter 8 års äktenskap lämnade min man mig och lämnade mig med våra tre barn. Jag kände mig som om mitt liv var på väg att sluta och föll iväg. Tack vare en stavningskastare som heter DR SUNNY som jag träffade online. På en trogen dag, när jag surfar på internet, letade jag efter en bra stavningskastare som kan lösa mina problem. Jag kom över serier av vittnesmål om denna speciella stavningskastare. Vissa människor vittnade om att han förde sin ex älskare tillbaka, vissa vittnade om att han återställer livmodern, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att stoppa skilsmässa och så vidare. Det var en speciell
  Vittnesbörd jag såg, det handlade om en kvinna som kallades nåd, hon vittnade om hur Dr SUNNY tog tillbaka sin Ex-älskare på mindre än 72 timmar och i slutet av vittnesbördet släppte hon Dr SUNNY e-postadress. Efter att ha läst alla dessa bestämde jag mig för att ge DR SUNNY ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. På bara 3 dagar kom min man tillbaka till mig. Vi löste våra problem, och vi är ännu lyckligare än tidigare. Dr SUNNY är verkligen en begåvad och begåvad man och jag kommer inte att sluta publicera honom eftersom han är en underbar man ... Om du har ett problem och du letar efter en riktig och äkta stavningskastare för att lösa det problemet för dig. Prova den stora Dr SUNNY idag, han kan vara svaret på ditt problem. Här är hans kontakt: honom email, drsunnydsolution1 @ gmail.com Tack så bra SUNNY. Kontakta honom för följande:

  (1) Om du vill ha din ex tillbaka.
  (2) om du alltid har dåliga drömmar
  (3) Du vill vara befordrad på ditt kontor.
  (4) Du vill att kvinnor / män ska springa efter dig.
  (5) Om du vill ha ett barn.
  (6) [Du vill vara rik.
  (7) Du vill knyta din man / fru för att vara din för evigt.
  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (9) Växtskydd
  10) Hjälp att föra människor ur fängelset
  (11) Äktenskapsstavar
  (12) Miracle Spells
  (13) Skönhetsspell
  (14) PROPHECY CHARM
  (15) Sevärdheter Spells
  (16) Evil Eye Spells
  (17) Kissing Spell
  (18) Ta bort sjukdomar
  (19) VÄLJNINGSPELAR
  (20) SUCCESS IN EXAMS SPELLS
  (21) Charm för att få vem att älska dig.
  (22) Affärsstavning
  (23) Ta bort HIV-sjukdomar

  Kontakta honom idag på: drsunnydsolution1@gmail.com eller whatsapp honom +2348077620669.

  SvaraRadera
 18. Jag heter Howard Mary, jag är baserad i USA, Texas .. Mitt liv är tillbaka !!! Efter 2 års brutet äktenskap lämnade min man mig med två barn. Jag kände mig som om mitt liv var på väg att sluta jag begick självmord, jag var emotionellt nere under en mycket lång tid. Tack vare en stavningskastare som heter Dr ABO, som jag träffade online. På en trogen dag, när jag surfar på internet, kom jag över hela testamenten om denna speciella stavning. Vissa människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern, botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att stoppa skilsmässa och så vidare. Jag kommer också över ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Sonia, hon testade om hur han tog tillbaka sin Ex-älskare på mindre än 2 dagar, och i slutet av sitt vittnesbörd släppte hon Dr ABOs e-postadress. Efter att ha läst alla dessa bestämde jag mig för att prova. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. På bara 48 timmar kom min man tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi är ännu lyckligare än tidigare, ABO, är verkligen en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man ... Om du har ett problem och du letar efter en riktig och äkta stava caster för att lösa alla dina problem för dig. Prova High Abospelltemple@gmail.com när som helst, han kan vara svaret på dina problem. Här är hans kontakt: Abospelltemple@gmail.com Du kan också ringa honom eller skriva honom här: 2348148487280.

  SvaraRadera
 19. Jag heter Richard Jessica, jag är baserad i Texas, USA ... Mitt liv är tillbaka !!! Efter 5 månaders brutet äktenskap lämnade min man mig när jag var gravid. Jag kände mig som om mitt liv var på väg att sluta jag begick självmord, jag var emotionellt nere under en mycket lång tid. Tack vare en stavningskastare kallad ABO som jag träffade online. På en trogen dag, som jag surfar via internet, vittnade vissa om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmoderhalscancer, botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att sluta skilja sig och så vidare. Jag stöter också på ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter TIFFANY, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin Ex-älskare på mindre än 2 dagar, så jag kontaktade honom och på mindre än 48 timmar min man som jag trodde att jag aldrig kan se igen kom tillbaka och be om förlåtelse, nu är vi lyckliga tillsammans alla tack vare DR ABO är han svaret på ditt problem. Du kan nå honom på hans email: Abospelltemple@gmail.com eller besök hans whatsapp 2348148487280.

  SvaraRadera
 20. Måste läsa: Wooow !!! Jag heter Amada Jag vill säga det här från botten av mitt hjärta att det fortfarande finns en riktig stavningskastare, jag trodde aldrig att det fortfarande finns en bra man som Dr Isikolo, han kastade en stavning för mig idag är han glad, han gjorde mig vem jag är nu, jag har lidit i 6 år med mina barn och min familj var inte lösa problem varje dag, min man lämnade mig att lida, förra året när jag träffade en vän som ledde mig till dr Isikolo och jag uppmanade mig att kontakta honom och han gav mig sitt ord som jag tvivlade på honom först, han berättade för mig att allt kommer att falla tillbaka efter hans stavning, inte mindre än 2 dagar kom min man och bad mig på knäna, och det här är mest mirakulösa, är glad att informera dig om att jag har min son att ringa mig mamma och min verksamhet är att flytta fina människor gynnar mig överallt, jag går, jag fortsätter att publicera ditt bra jobb. Dr Här är hans kontakt för användbarheten av dem som behöver hjälp som jag tidigare. Hans isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom sin direkta linje +2348133261196
  1) Om du vill ha din ex tillbaka.
  2) Avbryt ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.
  3) Du vill vara befordrad på ditt kontor.
  4) Cure för för tidig utlösning
  5) Om du vill ha ett barn.
  6) Du vill vara rik.
  7) Du vill knyta din man / fru för att vara din för evigt.
  8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  9) Cure för herps
  10) botemedel mot hiv
  11) Cure for Cancer

  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  genom isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom hans direktlinje +2348133261196

  SvaraRadera
 21. Jag skulle inte vilja köra någon med min kommentar och vittnesbörd men hellre vill jag att de ska behaga läsa min artikel så att de kommer att kunna hitta en lösning på det där brutna förhållandet. Månader sedan bodde jag ett ensamhetsliv tills jag läste en artikel på en blogg om Dr.Adodo och hans förmåga att återställa brutet förhållande och äktenskap. Efter att ha läst artikeln bestämde jag mig för att kontakta Dr.Adodo genom hans kontaktuppgifter såg jag på artikeln som är +1 661 704 3225 och hans e-postadress Adodospelltemple@gmail.com Inom några timmar som jag kontaktade Dr.Adodo fick jag ett samtal från min älskare söker ursäkt från mig.

  SvaraRadera
 22. Man måste vara tacksam för alla som gjort en stor tjänst där livet, det är därför jag har tagit det på mig själv för att tacka den här stora stavningskastaren, som heter Dr.Adodo, för att genom hans hjälp blev mitt liv mer fyllt av kärlek och jag är glad att säga att min älskare som har separerats från mig under de senaste veckorna kom tillbaka till mig och bad om acceptans från mig. Det var en chockerande händelse för innan jag kontaktade Dr.Adodo var jag den som ber min älskare att komma tillbaka till jag men genom hjälp av Dr.Adodo har jag nu mitt förhållande återställt. Du kan också bara ha ett bättre förhållande om du kontaktar Dr.Adodo på Adodospelltemple@gmail.com eller ring +1 661 704 3225

  SvaraRadera
 23. Jag heter Ahiga Audrey, jag bor i Ohio USA och jag är lyckligt gift med en härlig och omtänksam make med tre barn. Ett stort problem uppstod i min familj för ett år sedan, mellan mig och min man, så hemskt att han tog saken till domstolen för en skilsmässa. Han sa att han aldrig ville stanna med mig igen, och att han inte älskade mig längre. Så han lämnade huset och fick mig och mina barn att gå igenom allvarliga smärtor. Jag försökte alla mina möjliga medel för att få honom tillbaka genom mycket tiggeri men alla till ingen nytta. Slutligen bekräftade han att han har fattat sitt beslut och han ville aldrig se mig igen.
  På en ödesdigra kväll, när jag kom tillbaka från jobbet, träffade jag en gammal vän av mig som frågade min man. Jag förklarade allt för henne, så hon berättade för mig att det enda sättet jag kan få min man tillbaka är att besöka en stavningskastare eftersom det verkligen har fungerat för henne också. Däremot trodde jag aldrig på stavning, men jag hade inget annat val än att följa hennes råd. Hon gav mig e-postadressen till stavningskastern som är "wiseozizaspiritualhome@gmail.com"
  Så nästa morgon skickade jag ett mail till adressen hon gav mig och stavningskraven försäkrade mig om att jag kommer att få min man tillbaka inom två dagar.
  Vilket fantastiskt uttalande !! LOL !!! Jag trodde aldrig, så han talade med mig och berättade för mig allt jag behövde göra. Nästa morgon, förvånansvärt, min man som inte har ringt mig i över ett år ringde mig att han skulle komma tillbaka . Så fantastiskt rätt?
  Jo, det var så han kom tillbaka samma dag, med mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sina misstag och för de smärtor han orsakade för mig och mina barn. Från den dagen har vårt förhållande varit starkare än tidigare. Tack för hjälpen från den här stora stavningskanalen.
  Mitt råd för alla där ute genom olika utmaningar är att kontakta den här stora mannen och precis som han gjorde för mig, kommer han att lösa alla dina problem. Du kan skicka honom ett mail via denna e-postadress. Jag lovade honom att jag skulle berätta för hela världen om hans magnifika krafter. (Wiseozizaspiritualhome@gmail.com),
  om du befinner dig i något sådant tillstånd, eller om du har något problem med att "ta tillbaka din ex. inte bara det han kan
  hjälpa dig
  1) bli främjad i allt du gör.
  2) Tjäna bra pengar eller vinn en lotteri.
  3) uppnå framgång i affärer.
  4) andliga problem.
  5) vinna domstolsfall
  6) Leta efter din livspartner.
  7) få ett välbetalt jobb.
  8) få kontroll över ditt äktenskap.
  9) få fördel och få attraktion från människor.
  10) få tillbaka förlorade pengar.
  (11) läker dig av alla sjukdomar. både härdbara och ohälsosamma precis som hiv / aids, cancer, något alls
  (12) lösa graviditetsproblem och välsigna dig med barn.

  hans e-postadress är igen (wiseozizaspiritualhome@gmail.com)

  SvaraRadera
 24. Hej jag är här för att sprida denna goda nyheter till hela världen om hur jag fick min ex kärlek tillbaka. Jag blev galen när min kärlek lämnade mig för en annan tjej i förra månaden, men när jag träffar en vän som presenterar mig för DR ISIKOLO stor budbärare till det orakel som han tjänar berättade jag mitt problem för DR ISIKOLO om hur min ex kärlek lämnade mig och också hur jag behövde jobba i ett mycket stort företag. Han sade bara till mig att jag har kommit till höger plats var jag kommer att få mitt hjärta begär utan någon bieffekt. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter det hade gjorts. Under de närmaste 2 dagarna ringde min älskade mig på telefonen och sa förlåt för att bo mig före nu och även i den närmaste veckan efter att min älskade ringde mig för att be om förlåtelse, blev jag uppmanad till intervju i mitt önskade företag var jag tvungen att arbeta som verkställande direktör. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta detta till hela världen för att kontakta DR ISIKOLO på följande e-postadress isikolosolutionhome@gmail.com och få en ll ditt problem lösa .. Inget problem är för stort för honom att lösa .. Kontakta honom direkt på isikolosolutionhome@gmail.com eller Whatsapp honom nu +2348133261196 och få dina problem att lösa som jag.

  SvaraRadera
 25. Hej Killar, jag är Jelka Rodka. Livet utan min man var en riktig röra för mig och mina barn. Jag är så glad att få min ex tillbaka med hjälp av Dr Isikolo stavningskastaren. Min största överraskning var att 48 timmar efter att doktorn förberedde stavningen för mig, min man som har övergett mig i 4 år plötsligt ringde mig oväntat och är så glad att vi har kommit för att bli en igen genom hjälp av Dr Isikolo och är så glad att vara med min man än en gång. Dr Isikolo är en mycket underbar stavningskastare, du kan kontakta honom om du behöver hans assistent eftersom jag vet att han också kan hjälpa dig. kontakta honom via hans email: isikolosolutionhome@gmail.com eller Whatsapp honom nu +2348133261196.

  SvaraRadera
 26. Mitt namn är LISA och är från USA. Jag vill använda den här möjligheten att tacka min stora Agadaga som verkligen gjorde mitt liv till en trevlig dag. Den här underbara mannen Dr Agadaga tog min underbara make tillbaka till mig, jag hade två underbara barn från min make för ungefär fyra år sedan har jag och min man varit i ett skel eller det andra tills han äntligen lämnade mig för en ung kvinna. Jag kände att mitt liv var slut och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin pappa igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärtor som plågar mitt hjärta, mitt hjärta var fyllt av sorger och smärtor eftersom jag var verkligen kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och vill alltid att han skulle komma tillbaka till mig, tills jag en dag träffade en bra kompis som också var i en situation som jag men hennes problem var hennes förälskare som hon hade en oönskade graviditet för och han vägrade ta ansvar och dumpade henne. Hon sa till mig att min var ett litet fall och att jag inte skulle oroa mig alls, så jag frågade henne vad som var lösningen på mitt problem och hon gav mig den här stora mannen. e-postadress. Jag tvivlade på om den här mannen var lösningen, jag kontaktade den här stora mannen och han berättade vad jag ska göra och jag gjorde dem alla, han berättade för mig att vänta på bara 72 timmar och att min man kommer att krypa på knäna bara för förlåtelse så gjorde jag troget vad denna stora man bad mig göra och säkert efter 72 timmar var han tillbaka till mig igen kontakta Dr Agadaga för hjälp idag på agadagaspiritualhome@gmail.com

  SvaraRadera
 27. Jag har något att dela med dig !!! Det finns en stor glädje i mitt hjärta som jag vill dela med alla. Jag heter marie Jag hade ett missförstånd med min älskare förra året vilket ledde oss att bryta upp och han ville aldrig höra min röst igen. Han såg en vacker kvinna som han tycker är trevligare än mig, men när tiden gick, träffade jag doktor Adodo, han är en stor stavbräda (medicinsk man). Jag kontaktade honom genom hans email och förklarade allt för honom. Han sa att jag inte skulle oroa mig för att min älskare kommer tillbaka till mig på hans knän och ber om förlåtelse. När allt var förberedt berättade han för mig att min älskare kommer till mig inom 24 timmar och ber om det. Min största glädje nu är att han faktiskt kom tillbaka till mig och föll på hans knän och bad om förlåtelse, och idag är vi glada. Har du något problem med din älskade? Vet inte vad jag ska göra? oroa dig inte mer för att Doctor Adodo kan ge dig en stavning för att få honom eller henne tillbaka. Med hjälp av en stava precis som han hjälpte mig. Kontakta Doctor Adodo idag via e-post för din stavning: Adodospelltemple@gmail.com eller ring eller lägg till honom på whatsapp på +2348107527833

  SvaraRadera
 28. I have been casting spells for many years and I have helped many people, I might be able to help you too. I am honest, and I genuinely care for all the clients who choose me to cast a spell for them.


  If you have any questions about Love, Money, curse, protection, bad luck, divorce, court cases, or about me please call or email me. I really want you to feel comfortable before moving forward with any spells, or other services. I will take the time to explain things to you and provide you with honest advice, to what is best for your situation. I will not pressure you into having a spell cast, I will leave that decision up to you, and when or if you decide to move forward, I might be able to help you.
  I will respect your Privacy. I will not seek to obtain any of your personal information beyond what you might voluntarily offer and all information you might give me including emails, phone numbers and photos will remain private and confidential.
  I perform my Rituals only at night between the hours of 0.00 - 0.59 (South African time) lasting 1 hour but of course, this depends on the nature of the ritual, some rituals might take hours and can also become necessary to be performed at specials places like; flowing streams, cemeteries and other places dictated by the gods.
  I do not want anyone to be under any illusions about my spells and its numerous rituals. Real and effective Voodoo is no child's play, it is expensive because, after the rituals, I will have to destroy all the materials involved by fire and the ashes scattered over a flowing stream or river.
  You will get what you seek.But please understand this might take a lot of time and that individual results may vary. contact +27663492930, greatogudugu@gmail.com

  Herbal cure for Following DISEASES,this is not scam is 100% Real.

  -HPV
  -DIABETES
  -PENIS ENLARGEMENT AND WEAK ERECTION
  -VIRGINA PROBLEM
  -WHOOPING COUGH
  - HEPATITIS B
  -FORDYCE SPOT
  -COLD SORE
  -ALS
  -LOWER RESPIRATORY INFECTION
  -LOW SPERM COUNT
  -MRSA(METHICILLIN-RESISTANT STAPHYLOCOCCUS AUREUS
  -ZIKA VIRUS
  -HIV
  -STROKE
  -IMPOTENCE
  -PILE
  -HYPERTENSION
  -LOW SPERM COUNT
  -MENOPAUSE DISEASE
  -ASTHMA
  -CANCER
  -BARENESS/INFERTILITY
  -PCOS
  -SHINGLES
  -VIRAL HEPATITIS/HEPATITIS B
  -FIBROID
  -ASTHMA
  -SICKLE CELL
  -TINNITUS
  -BARENESS/INFERTILITY
  -DIARRHEA and so on...

  SvaraRadera