måndag 8 maj 2017

Halvvägs till friheten!

Idag är det måndag, veckans bästa dag! Jag har ju jobbat heltid några veckor nu men i dag är jag ledig som det ska vara, vilket är riktigt skönt. Jag har inte gjort så mycket, ätit långfrukost, nu sitter jag och kollar igenom hur utdelningsprognosen ser ut framöver. Jag kan konstatera att jag just nu kommer att inkassera 4800kr/månad i snitt och har därmed tagit mig mer än halvvägs mot målet! Dessutom så saknas det i dagsläget bara 1800kr/månad för att täcka alla mina fasta kostnader, det känns skönt! Läs om min plan att sluta jobba här.


Som ni kan se har jag nu börjat räkna in fonderna i avkastningen som jag ska leva på. Jag tar helt enkelt 4% av värdet, planen om när det ska göras på året är inte klar än men uppdaterar värdet löpande för tillfället.

Jag är nästan uppe i 60.000kr/år  i utdelningar nu och kommer försöka nå dit så fort som möjligt, ränta på ränta är inte att underskatta och det börjar jag känna av nu. Det blir alltså att hålla inne på småköp etc. och ladda portföljen istället. Resor och fritid kommer jag däremot inte att hålla igen på, vi lever bara en gång!

Hur ser er utdelningsprognos ut, har ni likvider eller återinvesterar ni direkt?


Läs även:
Leva på lite pengar

18 kommentarer:

 1. I år kommer jag landa på mellan 28-30000 kr, alldeles för lite men det blir ju bättre år för år... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så exalterad att min man är tillbaka efter att han lämnade mig för en annan kvinna. Min man och jag har varit gift i ca 7 år nu. Vi är lyckligtvis gift med två barn, en pojke och en tjej. För 3 månader sedan började jag märka något konstigt beteende från honom och några veckor senare fick jag reda på att min man ser någon. Han började komma hem sent från jobbet, han bryr sig knappast om mig eller barnen, Ibland går han ut och kommer inte ens tillbaka hem i ungefär 2-3 dagar. Jag gjorde allt jag kunde för att rätta till detta problem men allt till ingen nytta. Jag blev mycket orolig och behövde hjälp. När jag surfar på internet en dag kom jag över en webbplats som föreslog att Dr OGUNDU kan hjälpa till att lösa äktenskapsproblem, återställa brutna relationer och så vidare. Så jag kände att jag borde ge det ett försök. Jag kontaktade honom och berättade för mina problem och han berättade för mig vad jag skulle göra och det gjorde jag och han gjorde en stavning för mig. 24 timmar senare kom min man till mig och ber om ursäkt för de fel som han gjorde och lovar att aldrig göra det igen. Ända sedan dess har allt återgått till det normala. Jag och min familj lever tillsammans lyckligt igen. Allt tack till Dr OGUNDU. Om du har något problem kontakta honom och jag garanterar dig att han hjälper dig. Han kommer inte att göra dig besviken. Maila honom på: drogunduspellcaster@gmail.com
   1. Ta med din pojkvän tillbaka
   2. Ta med din man tillbaka
   3. Ta med din fru tillbaka
   4. Ta med din flickvän tillbaka
   5. Vinn lotteri
   6. Främjande på kontor
   7. hjälpa dig att bli gravid, om du letar efter livmoderns frukt
   8. Fullständig bot av någon form av sjukdom
   9. äktenskapsengagemang och så många fler.

   Radera
  2. Jag vill också ha en stavning för mig, dock har min man inte sett någon annan. :-)

   Radera
  3. Är detta en affiliate eller vad det nu heter? (Får du betalt per kund reklamen generar?)

   Radera
  4. "främjande på kontor..." och "...om du letar efter livmoderns frukt..." :-) Låter helt fantastiskt även om google translate inte verkar klara allt så verkar "Dr Ogundo" verkar vara en riktigt hyvens kille.

   Radera
  5. Gillade särskilt nummer 5. Ha ha ha vilket BS!

   Radera
  6. Härligt M, bra jobbat! :)

   Kristina Juhas: Jag är glad att höra att det verkar blivit bra, är du ev. intresserad av ett gästinlägg eller en intervju?

   anonym 19.23: Ja det låter intressant med en stavning.

   anonym 22.53: Detta är inte affiliate, tyvärr. Hade nog kunnat få en ett par kronor på denna.

   anonym 21.49: Dr Ogundo måste vi kolla upp!

   anonym: Inte så hård nu, det kan ligga en djup analys bakom det.

   ;)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Grattis, där du har kommit halvvägs når jag kanske "kvartsvägen" i år. Tänkte att en sådan uppställning borde jag också ha, men det blir helt enkelt inte av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det känns ju bra så länge det rör sig i rätt riktning :)

   Radera
 3. Snyggt jobbat! Har själv inte haft med fonderna i min prognos men de tuggar ju faktiskt också på och ger avkastning. Avkastning som jag i nuläget köper fler aktier för. Så det är väl helt rimligt att ha med dem i kalkylerna?

  Jag tror det går bra med småköpen, så här långt kommer man inte utan disciplin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Fribiljetten!

   Ja fonderna borde finnas med, jag planerar även att öka upp andelen lite framöver.

   Tack! :)

   Radera
 4. Stort grattis! Önskar vi hade sådana låga omkostnader. Det kostar att driva runt hus och barn, vi ligger på utgifter om man räknar in resor på ca 17000 kr/månad. Då behövs det lite mer utdelning för att kunna sluta jobba.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snålgrisen! :)

   Jag förstår att kostnaderna blir högre med barn. Var glad dock att ni ända har lägre kostnader än de flesta.

   Radera
 5. Grattis - bra jobbat!

  Jag nådde också en milstolpe igår. 12 000 kronor i utdelningar i år eller 1 000 per månad i genomsnitt. Tycker det är härligt att vi kan inspirera varandra i vårt sparande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack Utlandsutdelaren!

   Snyggt jobbat, det är en skön milstolpe. Ja det är nice att vi kan sporra varandra, tack för en bra blogg du har!

   Radera
 6. Grattis! Du verkar ha mycket låga omkostnader - mycket viktigt i kampen att nå den ekonomiska friheten!

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Egon! Ja låga kostnader är vad hela min frihet bygger på då jag har en låg lön.

   Radera