måndag 7 september 2020

TIN Ny Teknik - Ny fond i portföljen!

Förra veckan åkte TIN Ny Teknik in i min portfölj och det är ett innehav som sticker ut lite när det gäller innehåll och inriktning mot många andra innehav i min portfölj. TIN Ny Teknik har en inriktning mot småbolag inom teknik, hälsa och digitala varumärken.

TIN Ny Teknik förvaltas av Carl Armfelt och har sitt största fokus på tillväxt i nordiska bolag. Tron är att allt kommer bli mer och mer digitalt i framtiden och det är där man vill investera. Samtidigt vill man se en lönsamhet och starkt kassaflöde i investeringarna så det är inga förhoppningsbolag man investerar i.

Handla TIN Ny Teknik med 0,51% lägre avgift på SAVR! (Spara mer än 30%)


Innehåller affiliatelänkar

TIN Ny Teknik innehåll/innehav - 10 största


Om vi tittar på vad fonden innehåller hittar vi framförallt gaming-/datorspelbolag, men även läkemedelsbolag, hälsovårdsföretag etc. Här nedanför är TIN Ny Tekniks 10 största innehav som står för ungefär 40% av totalen.


1. Embracer Group (6.0%)


Är ett moderbolag till företag som utvecklar spel, bland annat THQ Nordic och Saber Interactive.

2. Novo Nordisk (5.5%)


Det danska företaget Novo Nordisk är ett av de största läkemedelsbolagen i Norden och de är världsledande inom diabetes och bioteknik.

3. Take Two Interactive (5.4%)


Är en amerikansk spelutvecklare som gjort bland annat Grand Theft Auto (GTA), Midnight Club och Manhunt.

4. Evolution Gaming (4.3%)


En av de största aktörerna på marknaden livecasino på nätet.

5. Adevinta (4.1%)


Adevinta är en del av den norska koncernen Schibsted och är deras del av köp- och säljsajter utanför Norden.

6. Stillfront Group (4.0%)


En svensk spelutvecklare av onlinespel inom "free-to-play".

7. Elekta (3.0%)


Företag som är mest känt för strålkniven Leksell Gamma Knife för behandling av tumörer.

8. Nordic Entertainment Group (2.9%)


Medieföretag etablerat i Sverige med fokus på TV och streaming, bland dotterbolagen hittar vi bland annat Viaplay och Viasat.

9. Ubisoft (2.8%)


Fransk spelutvecklare som bland annat ligger bakom spelen Assassin's Creed, Myst och Brothers in Arms.

10. Nemetschek Group (2.8%)


Tillverkar programvara för byggbranschen, arkitekter och ingenjörer.

Samtliga innehav i fonden


Här nedanför är den senaste uppdateringen av alla innehav i TIN Ny Teknik, då ligger de med drygt 6% kassa också. Helt ärligt så är det här en perfekt fond för mig att komplettera mina stora, tråkiga och stabila bolag med.

Avkastning-/utveckling 2020


Även om det känns fel att gå på kort historik för att bedöma framtida utveckling så har de ändå presterat en bra avkastning. Jag vet att det är fel att jämföra med OMXS30GI men det är det indexet jag jämför mig med och för egen del hade jag aldrig köpt de här bolagen separat.

Jag ser alltså den här fonden som ett sätt för mig att komma in i bolag jag själv aldrig hade orkat analysera eller bolag jag har alldeles för dålig koll på.

Avgift / Förvaltningsavgift


TIN Ny Teknik har en förvaltningsavgift på 1,50% och en total avgift på 1,59%. Det är ju ganska högt i jämförelse med många andra fonder men vi får tänka på att det är en aktiv fond och att de har levererat bra avkastning hittills.

Jag tycker man själv får avgöra om det är värt det eller inte, för mig är det värt det av en stor anledning. Jag orkar inte köpa de här bolagen separat och jag vill inte vara engagerad och lägga tid på det.
Förvaltare


Förvaltningen styrs av Carl Armfelt som har ett bra förflutet av fondförvaltning.

TIN Ny Teknik - Enkel exponering mot tillväxt


Jag ser det som ett väldigt enkelt sätt för mig själv att exponeras mot tillväxt, gamingaktier etc. genom att investera i den här fonden. Det är sånt jag inte känner att jag har tid- eller kunskap för att köpa direkt genom aktierna.

Jag har som sagt precis gått in i fonden med 5000kr. Det är inte mycket men planen är att det ska bli mer. eftersom jag slutade jobb och hoppade ut i friheten för 5 månader sen så har jag inte de största möjligheterna att köpa på mig mer till portföljen.

Jag får helt enkelt placera om kapital och det här köpet gjordes av lite av de pengar jag fick loss när jag sålde av lite aktier inför min frihet för 5 månader sen.

Kommer jag att öka i fonden?


Ja, jag kommer att flytta om lite i min portfölj och öka i den här fonden. Det kommer inte att bli ett jättestort innehav men jag vill att det i alla fall ska bli betydande. Det kan innebära att jag kanske investerar 50-100.000kr i fonden som det ser ut nu.Har du TIN Ny Teknik i din portfölj?7 kommentarer:

 1. Riktigt bra fond har den själv i min portfölj. Samt har även aktier i Embracer :)

  Kampen Mot Index

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, släppte han upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag gav löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformler som skulle kunna hjälpa mig att trolla för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) Förlorade kärleksformer
   3) Stoppa skilsmässa
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Dödsförtrollning
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en hållbar lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Ägde förr Swedbank Robur ny tekik i barnportföljen. Nu har vi gått över till denna istället. Jättebra fond så länge teknikracet håller i sig :)

  SvaraRadera
 3. Jag har inte den, men jag har BGF Next Generation Technology och Swedbank Robur NyTeknik. Jag har också en ETF innehållande IT-bolagen i S&P 500. Den blir mer som en indexfond och har väldigt låg avgift.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kan den ETF:en heta? Jag blir bara lite nyfiken då jag själv just börjat fundera på om det finns någon bra passiv teknikfond :)

   Radera
  2. Just denna heter iShares S&P 500 Inf Tech Sector UCITS ETF USD. Jag hittade flera liknande intressanta ETF:er på Avanza genom att välja kategorin Teknologi på deras ETF-lista.

   Radera
 4. Det är samma för mig. Jag tycker personligen att techbolagen generellt sett är lite svåra att bedöma och kursrörelserna kan ibland vara stora. Även om det mesta gått väldigt mycket uppåt på senare tid så kan det snabbt vända. Därför har jag outsource:at den biten till bland annat TIN Ny Teknik och kan glatt betala avgiften för det, medan jag själv tar hand om "gubbaktierna" :)

  SvaraRadera