onsdag 30 augusti 2017

Nytt mål uppnått - Jag får 7 kr i timmen, dygnet runt!

Idag krossades gränsen 7kr i utdelning per timme och ett nytt utdelningsmål sattes. Det är alltså varje timme, dygnet runt, varje månad, året runt. Det räcker till nästan 3 bananer i timmen eller 7200 kalorier per dygn. teoretiskt sätt så borde jag inte behöva svälta i alla fall.
Det är skönt att bli påmind om att utdelningarna ständigt ökar så länge jag fortsätter att köpa och inte säljer några aktier. Förra året ökade mina utdelningar runt 6% i snitt bara genom utdelningshöjningar. Om jag räknar med återinvesterade utdelningar så ökade dom runt 10%. Det betyder att jag i teorin kommer att få över 10 kronor i utdelningar om 4 år, genom att bara återinvestera utdelningarna. Det känns mäktigt!

Det är såna här små mål som motiverar mig till att spara och investera. De här små målen visar att jag hela tiden får mer och mer i utdelning. Utdelningarna gör att jag i teorin inte behöver jobba lika mycket för att klara mig ekonomiskt. Utdelningarna gör mig mindre beroende och mer fri. Mina utdelningar växer med 16 kronor per dag, utan att jag lyfter ett finger. Ränta på ränta är grymt, den bästa arbetaren du kan ha i ditt egna företag. Senast idag köpte jag in 3 krigare i form av Investor, som tack får jag 33kr per år.

Vilka krigare har fått ta plats i din fruktkorg den senaste tiden?


Läs fler inlägg:

13 kommentarer:

 1. En snabbkoll gav 3,47 kronor för min del, så det får bli 1,5 bananer istället. Jag är ändå glad att kunna notera en uppgång på hela 66% från förra årets 2,08 kronor/timmen.
  Investor, nej tack. Gällande svenska stamaktier håller jag mig till mina två XACT-fonder, här lär det bli 4% utdelning med mycket mindre risk. Hälsning Dividend500

  SvaraRadera
 2. Hej Dividend500, grym utveckling från förra året! Snöbollseffekten är skitbra! Indexfonder är nog bland det bästa valet man kan göra!

  Tack för kommentaren!

  SvaraRadera
 3. en vanlig arbetsdag är 8 timmar, så man kan säga att du har 21 kr i timmen, undrar när du har 200 kr i timmen , om 10 år kanske ? lycka till med framtida investeringar, trevlig sida du har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym! Ja precis det kan man säga :) 200kr i timmen lär dröja en bra bit mer än så, då jag planerar att börja leva på utdelningarna inom 6 år :P.

   Tack för fina ord!

   Radera
 4. Tillskott till pensionen31 augusti 2017 kl. 03:09

  Hej
  Började omplacera mina fonder och sparkonton i november 2016 med inrikting på utdelningsaktier. Nu när bara två fonder återstår och innehaven på mina konton minskat rejält ligger min timutdelning på dryga 8kr. Har i veckan ökat på i Skanska och tagit in Handelsbanken A som nytt innehav i portföljen.
  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt, då ligger du lite före mig! :) Skanska har jag också ökat lite i den senaste tiden, bra direktavkastning nu och folk verkat tappa lite tro på branschen så känns ok att öka.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. 11 öre i timmen... så jag får gneta vidare :-) ser fram emot en banan så småningom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 11 öre är en bit på vägen! Det bästa är att det går fortare och fortare för varje öre :)

   Tack för kommentaren!

   Radera
 6. 55 öre i timmen här. Ökat i Astra, Gunnebo och Rottneros

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snyggt! Så grymt med passiva inkomster! Tyvärr är jag dligt insatt i de aktierna flrrumtom att jag har ett par Astra. Vilken tycker du är mest köpvärd för tillfället?

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Då säger jag Astra

   Radera
  3. Nice , ja jag ska kolla in de aktierna framöver! Lycka till med utdelningarna framöver! :)

   Radera