måndag 30 oktober 2017

Jag har köpt en ny telefon!

Jag gick i fällan, jag beställde precis en ny smartphone, närmare bestämt en Honor 9. Jag hade innan bestämt att när min telefon går sönder ska jag köpa en billig smartphone för 1500-2000kr. Därför kändes på ett sätt som ett misslyckande att jag inte kunde hålla fingrarna från köpknappen denna gång.Men jag måste säga att när känslan lagt sig så känns det nu ganska bra. Jag försökte under några dagars tid att klara mig på sambons gamla smartphone men det kändes hopplöst. Batteriet dog efter en halv dag, det var omöjligt att skicka mail, meddelanden och även om det vara skönt att glömma bort de sakerna så märkte jag att det ställde till det eftersom jag ändå har ett företag att sköta på halvtid. Jag gillar inte att behöva sitta framför datorn för att svara på ett mail så det blir lätt att jag glömmer att kolla mailen då.

En viktig sak till är kameran. Kameran i den telefon jag använt i några dagar nu är ett skämt och jag hoppas att Honor 9 har en helt ok kamera. När jag är ute och reser både inom- och utom Sverige så gillar jag att fota. jag har en systemkamera men tyvärr är den för stor att släpa med sig, speciellt om man "back(far runt)packar" eller vill resa lätt så den har mest samlat damm de senaste åren. Då är mobilkameran grym, jag tycker kvalitén på min förra (Sony Z3) var helt ok i alla fall.

Det här inlägget är inte sponsrat på något sätt utan jag har beställt den här mobilen för att jag behövde en ny helt enkelt. Jag kommer däremot framöver att ha vissa samarbeten och sponsrade inlägg. det kommer inte att vara mycket och bara sånt som jag kan stå för till 100%. Jag har tidigare undvikit samarbeten och sponsrade inlägg men tror mest det berott på att de förslag och erbjudanden jag fått inte har känts rätt alls och inte varit något jag kan stå för. Om jag ska skriva ett sponsrat inlägg så vill jag ha helt fria händer att skriva vad jag vill och kommer aldrig att skriva något enbart för att jag får en produkt gratis utan det ska i så fall vara något jag själv skulle tänka mig att använda/betala för. Låter det vettigt?

Vad har ni för telefon, är ni nöjda- och vad använder ni den till?

17 kommentarer:

 1. Se upp för Petrusko-effekten, bara ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Newman! Jag kommer som sagt inte att göra många samarbeten och de jag väljer att göra kan jag stå för till 100%. Jag kommer även att vara väldigt tydlig med när det handlar om samarbeten, jag hoppas att det tas på rätt sätt :).

   Tack för kommentaren!

   Radera
 2. Petrusko har väl blivit en reklamblogg. Reklam i nästan varenda inlägg. Enstaka reklam är okej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack för dina åsikter, jag tycker också det känns ok med något enstaka inlägg och framförallt att jag står för det jag skriver.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Bara det inte blir för mycket reklam är det ok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anonym, det kommer det inte att bli! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Har själv en Huawei Honor 4 och är riktigt nöjd :) Blir troligtvis en nyare modell nästa gång. Vad det gäller reklam kommer jag själv att undvika eller dra ner på det framöver. Jag har Google Adsense och det räcker för egen del. Tidigare har jag fått lite Vimla vänner genom bloggen men överlag får jag intrycket att folk inte alls gillar sponsrade inlägg.

  Frågan är om bloggaren skulle rekommendera produkten gratis? Har t.ex. svårt att se att Miljonär innan 30 skulle rekommendera Lysas tjänst om han inte fick betalt för det. Hoppas själv på att du fortsätter blogga som du har gjort, sen märker du väl vad folk tycker om reklamen. Själv accepterar jag viss reklam men blir det alldeles för mycket tycker jag det skadar bloggen en hel del.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 5. Bra att du är nöjd med telefonen, jag ska ner och hämta den ikväll så vi får hoppas att den är bra :).

  Jag tycker din Vimla grejen var bra på ett sätt eftersom den faktiskt gav ett värde för de som läste. Nu nappade jag aldrig på det en det är ju eftersom jag har mobilen i företaget, annars skulle jag lätt ha testat.

  Det är svårt det där. Vissa tjänster/produkter skulle du nog köpa men som du säger i vissa fall inte skriva om på bloggen, vissa skulle du skriva om oavsett. Jag skulle aldrig ta emot en produkt tex. som jag inte ville ha, då skulle jag hellre skippa det helt.

  Tack för kommentaren! :)

  SvaraRadera
 6. iPhone 7 - en födelsedagspresent. Mycket nöjd. Hade aldrig annars lagt 7000 kronor på en telefon själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt, grym present! :) 7000kr är väldigt mycket pengar, allt handlar väl om hur mycket och vad man använder den till. Jag hade inte heller lagt så mycket i dagsläget på en telefon. Den verkat grym dock enligt vad jag sett och hört.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 7. Iphone! Enkel att använda och har varit iphone trogen sedan jag skaffade min första för några år sedan.

  Klart man kan ha sponsrade inlägg om de är relevanta. Skulle aldrig själv heller skriva om något jag inte provat eller inte ville köpa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Iphone är bra, jag tycker dock att min förra Xperia var grym också :).

   Tack för input, jag att skriva om något man inte tror på funkar inte.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 8. Använder Huawei P9 Lite och jag är mycket imponerad över vad man får för 2000 spänn ink moms. Har använt iPhone länge men nu går det inte att motivera längre!

  mvh /J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt, låter grymt! Hoppas min nya är bra också! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 9. Efter att min Iphone började bete sig bananas (tydligen vanligt efter några år på nacken, ett mjukvaroproblem) så köpte jag en Honor 8! Vid tidpunkten Kinas (Huaweis) så kallade flaggskepp och jag har varit väldigt nöjd. Kostade hälften av vad en Iphone eller Samsung kostar. Android baserad, tar fina bilder, och är lättanvänd för vardagsbruk såsom internetsurf, internetbanken, mail, Spotify, Youtube och köp/sälj av aktier på Avanza medmera. Honor 9 kommer säkert leverera och leva upp till dina behov. Bara att njuta av din nya telefon!

  Med vänlig hälsning,

  Atlas Investo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Atlas Investo,

   Ja mina Iphones brjade också strula efter 2 år ungefär. Härligt låter grymt ju! Jag hoppas också att den är bra, det låter som det! :)

   Tack för kommentaren!

   Radera