söndag 25 september 2016

Veckans utdelning Flowers Foods (FLO)Man kan för tillfället läsa mycket kommentarer om att det är dumt att fokusera på mycket utdelningar. Att det är en dum strategi, att det inte är det som ska styra. Jag håller 100% med, att fokusera på att få utdelningar ofta, varje månad, kanske nästan varje vecka är dumt. Men om det skulle råka bli så efter att du investerat i de bolag du vill äga, då är det riktigt kul

Den här veckan delade Flowers Foods (FLO) ut 42kr till mig. Det är inte mycket pengar men det är pengar. Jag tror att det är viktigt att hitta sin egen strategi och hålla sig till den. Sen om det är att äga 50 bolag, kanske en del amerikanska kvartalsutdelare och få utdelningar varje vecka eller enbart ha H&M och SHB och ta utdelningen på våren är skitsamma. Bara man är trygg med det själv, varför måste något vara rätt eller fel?

Vad tycker ni?

Läs också:

6 kommentarer:

 1. Jag håller helt med dig, bara man hittar sin strategi och är nöjd och säker med den. Jag kör för tillfället nästan bara på utdelningar, och stoppar en mindre del i framtida värdeinvesteringar. Jag tror på dem som anser att vinsterna under de närmaste åren bara stiger marginellt eller till om med ligger stilla. Börserna är ju för tillfället ganska dyra och frågan är ju varifrån tillväxten (och stigande vinst) ska komma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentaren!

   Jag håller med dig att det är svårt att förutse framtida tillväxt och ibland kanske.man värderar den för högt? Med det att då försöker jag ändå investera i lite mer tillväxt utöver bra utdelning.

   Du verkar ha hittat en riktigt bra strategi som passar dig!

   Radera
 2. Haha H&M och SHB det låter som mig ;) Skulle själv gärna ha utdelning varje månad men egentligen spelar det inte så stor roll. Enda jag kan sakna är att få vänta så länge till nästa utdelning men är ju kul med lite större utdelning på en gång. Inget är varken rätt eller fel men många stora utdelningar skulle sitta bäst i det långa.loppet ;) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, kanske var det dig jag tänkte på när jag skrev det!? ;) du har rätt, det spelar egentligen ingen roll. Jag håller med om att många och stora utdelningar skulle sitta fint!

   Radera
 3. Tack för tipset om Flower Foods - kände inte till aktien innan! En utdelning på över 4 procent eller 1 procent per kvartal är ovanligt mycket för att vara en amerikansk aktie och bara det gör den mycket spännande att titta närmare på. Skriv gärna mer om aktien!

  Min standardinvändning mot de som kritiserar utdelningsinvestering är att de ofta är personer som dels sätter tvåsiffriga mål men också faktiskt har tid att följa börsen. Utdelningsinvesterare behöver i regel främst göra köpbeslut och kan lägga all energi på att fokusera på om en aktie är köpvärd eller inte. Även om man ibland måste vikta om eller sälja aktier som inte utvecklades som man hoppades behöver man åtminstone inte aktivt sitta och bevaka trender på samma sätt som en mer aktiv investerare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej utlandsutdelaren, tack för kommentaren!

   Ja kolla in Flowers Foods, jag gillar det jag lyckats snappa upp och historiken ser bra ut. Reder de bara ut de tillfälliga problemen så tror jag det blir en bra investering. Jag får se om jag kan få tid att skriva ett långre inlägg FLO.

   Ja precis, utdelningsinvestering kanske e lite slött men jag gillar det. Som säger försöker man hitta bolag och fokusera på inköpet för att behålla. :)

   Radera