lördag 4 februari 2017

Skriva inlägg för att locka läsare?

Senaste veckan verkar det ha blivit lite debatt kring att bloggar sägs anpassa rubriker och blogginlägg för att locka läsare. Själv tycker jag att alla inlägg är välkomna, vill man inte läsa så är det bara att skippa, inte svårare än så. Det skulle vara lite trist om folk började tänka igenom varje inlägg innan de postar för att man riskerar kritik pga rubriken eller för kort/lång text, ointressant innehåll osv.
För egen del så älskar jag att läsa inlägg som månadsrapporter, utdelningsmål och allmänt inlägg där jag kan följa bloggarens resa mot sina mål. Rubrikerna får gärna vara vad de vill så länge de beskriver inlägget. Kanske är det för att jag själv är i en liknande resa och då lättare kan relatera till det. Jag kan gilla att läsa djupgående analyser men det är inget jag i huvudsak söker i bloggarna. Enklare uppdateringar om utdelningshöjningar, kommentarer om rapporter osv. är något jag uppskattar, speciellt om man inte själv haft tid att just den dagen sätta sig in i det.

Jag vill iallafall säga till de bloggar jag följer och alla andra att jag uppskattar det ni skriver, jag uppskattar när ni nämner utdelningshöjningar och rapportkommentarer. Jag följer även med glädje hur era utdelningar utvecklas och de senaste köpen. Jag tycker att det är grymt inspirerande att läsa att du kommit närmre ditt mål. Ofta kan man hitta inspiration i sånt som vissa kanske tycker är kass. Alla är vi olika.

Angående reklam så har jag inte jättemycket att säga, jag kan inte komma på att jag stört mig på reklam på någon blogg hittils. Jag gillar däremot inte om man skulle ha dold reklam, sen hoppar jag gärna sponsrade inlägg, men det är jag.

Om det är något jag kan störa mig på så är det väl när folk ska vara för seriösa eller anse att vissa bloggar håller lägre kvalitet. Är en blogg bra så är den bra, har man en bra blogg så kommer besökarna. En bra blogg behöver nödvändigtvis inte vara bra skriven, mycket fakta, långa inlägg osv. det är upp till läsaren att avgöra tycker jag. En blogg utan det elitistiska tänket som ofta speglar större delen av samhället kan vara ett rätt skönt bryt. En blogg där man postar det som dyker upp spontant, skippar att korrekturläsa 17 gånger och ger läsaren en chans att vara med på riktigt. Det öppnar upp för diskussion och sköna kommentarer.

Slutord: Jag tror inte att någon i längden orkar skriva om något de inte tycker är kul eller intressant. Om nu någon skriver enbart för att locka klick och tjäna pengar (vilket jag antar inte är stora pengar) så lär de självsaneras med tiden.

Fortsätt gärna skriva som ni gör, jag läser gärna era inlägg. De bloggar som finns i min blogglista finns av en anledning och jag hoppas inte att alla ska börja bli seriösa och tråkiga nu ;).

Fred och kärlek!


>> Jag tycker Kaizenliv tog upp en bra och klassisk punk för ett par dagar sen i sitt senaste blogginlägg. Lägg energin på dig själv istället för att fokusera på saker du stör dig på. Det är lättare sagt än gjort, jag har ofta svårt själv, men det är ett bra mål att sträva efter.

18 kommentarer:

 1. Du har rätt Frihetsmaskinen. Det går ju bra att rösta med fötterna här. Sedan finns det de som har en annan riktning och annan läsargrupp och jag kan inte se att de ändrat sig speciellt mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Onkel Tom!

   Jag var tvungen att googla "rösta med fötterna" då jag aldrig hört just det uttrycket förut :). Allmänt så tror jag att man inte behöver fokusera så mycket på vad alla andra ska tycka och tänka utan skriva det man vill skriva för att man vill det.

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Gillar din blogg och gillar dina framtida mål. Tycker själv alla mina medbloggare skriver intressant men hinner inte alltid gå igenom allt som skrivs. Reklam är inget som stört mig heller. Kan någon intressant bloggare tjäna någon krona för att jag läser deras blogg är jag bara glad. Fortsatt lycka till. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Slimis!

   Jag gillar din blogg med och det känns som vi ligger rätt lika i vår resa även om vi lever olika liv. Det är grymt inspirerande att läsa dina inlägg.

   Jag håller med om reklamen så länge det inte är dold reklam eller inlägg som skrivs i rent reklamsyfte och man kan alltid välja att inte läsa om det skulle vara så.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Jag håller med dig! Om man nu störs sig på en blogg? Sluta läsa den då! Keep ut simple! ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, men mycket ska vara så seriöst nuförtiden ;).

   Tack för kommentaren / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Föll också in i raden och skrev ett inlägg.

  http://vardagsekonomi.blogspot.se/2017/02/skanka-bloggens-intakter-till.html?m=1

  Funderar på att börja med reklam för att skänka bort intäkterna. För övrigt tycker jag man ska köra sin egen stil och skriva vad man känner för. Annars dör väl lusten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tanke!

   Jag håller med, det skulle kanske kånnas trist att läsa om man märker att bloggaren anpassar sina inlägg istället för att skriva det den vill och känner för.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Precis så! Jag kunde inte ha sagt det bättre själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack InvesteringsnOOben! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 6. Snålgrisarnas inlägg editeras inte på något sätt för att "locka" läsare utan vi skriver helt enkelt det vi själva tycker är intressant, och sen är det ju självklart kul om någon läser det och gärna kommenterar. De som vill ha hårda ekonomiska fakta och tekniska analyser kanske ska läsa något annat, men är man sparsam och vill ha lite tips och kanske bara tycker det är kul att följa vår resa så är man välkommen att göra så :) Har inga planer på att börja med reklam...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde också säga att Snålgrisarna mer än gärna tar emot kritik gällande bloggen, både positiv och negativ. Kanske vill läsarna veta något som vi inte tänker på eller som är helt självklart för oss, bara hojta till då i kommentarerna!

   Radera
  2. Det låter bra Snålgrisen!

   Det är kul att följa männisjors resor genom blooggen. Jag tycker inte man ska begränsas och ingen annan kan säga vad som är rätt eller fel.

   Kör på! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 7. Tack så mycket för omnämnandet! Det jag tar upp i blogginlägget har hjälpt mig mycket och jag blir jätteglad om någon annan också kan finna inspiration i det.

  Som jag har kommenterat på några andra stället: på min blogg blir det i alla fall ingen reklam (om jag inte plötsligt över en natt skulle få tiotusentals läsare, då får jag fundera om, men det lär inte hända). Jag tror att man skjuter sig själv i foten med små störande reklambanners på sin lilla, lilla blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker du tog upp bra saker i ditt inlägg som är lätta att glömma ibland :).

   Alla ska göra som de själva vill, så blir det bra i slutändan. Fortsätt skriva grymma inlägg! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 8. To old for that shit!
  Skulle jag skriva av någon annan anledning än att jag själv tycker är vettiga/roliga/nyupptäckta så skulle jag inte skriva alls!
  Jag läser alla bloggare jag kommer över men sållar bort sådana som inte skriver någonting personligt utan bara radar upp senaste inköpen och stapla diagram på hög.
  Personen bakom bloggen är minst lika intressant som det som skrivs/redovisas.

  // Procentpanik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nicke! Jag håller med dig helt i att Pesonen bakom är det intressanta. Tack för bra kommentar!

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 9. Hej kära vänner, jag är glad att dela mitt fantastiska vittnesbörd ut här ...
  jag heter Katrina från Stockholm, min man skilde mig senast 2 år, han flyttade ut för att träffa en annan kvinna,
  jag grät eftersom jag älskar min man så mycket och vi har en flickvän tillsammans är hon 9 år gammal. Jag delar mitt hjärtesmärta mot en vän Mickie,
  hon introducerade mig till en kraftfull droduduwa från tropiska afrikanska land som har en svart magisk krafter som raderar varje ond spell som täcker och förstör äktenskapligt öde.
  Min man var under ond stavning från en annan kvinna som gör att min man skiljer mig. Min man kom tillbaka till mig bara igår och gråter att han är ledsen för skilsmässa mig, han beklagade och sa att han inte hade rätt sinnen. Det var sant att min man var under en ond stavning från en annan kvinna för att hon hävdar att min man daterade henne innan hon blev gift med mig. dr.oduduwaspellcaster@gmail.com hjälper mig att lösa mitt äktenskapsproblem. ikväll ha äter middag med min man. Jag är väldigt glad.
  Om du har liknande äktenskapliga problem, vänligen kontakta den här mannen för hjälp och du kommer också att vara lycklig äntligen.
  Oduduwa löser också problem som;
  - Voodoo stava till Cure sjukdom och läka blodinfektioner från kroppen.
  - Snabbåterställ din hälsa
  - Ta tillbaka ex love spell
  - du vill föda din egen bebis
  - Du vill gifta dig med en uppriktig man.
  - Stava för att återvända tillit i ett förhållande.
  - Sluta skilt och Stopp Separation Stava lunch.
  - Stava för att vinna tillbaka Trust?
  - Stava för att stoppa tredje part från att störa ditt förhållande.
  - Goog-luck stavning.
    Kontakta honom nu .. dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
   ..information är makt .. kopia och vidarebefordra. du kan bara spara ett äktenskap.
  kontakta e-postadress: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera