fredag 17 februari 2017

Unilever upp 11% idag, snabba cash!

Idag rusade Unilever på nyheten att Kraft Heinz lagt ett bud på företaget. Jag köpte en liten post på 11st Unilever Plc för exakt 3 månader sedan och hade innan budet planerat att sälja då innehavet var så litet. När jag läste om budet så sålde jag direkt, +16% blev det, jag kommer även att få en utdelning på 3,37$ i mars.

Försäljningen är en del i min städning av portföljen, Jag vill få bort alla småinnehav. Jag får se vart jag lägger likviderna på måndag men troliga kandidater är Latour, Diös eller Axfood. Det gör då att dollarexponeringen viktas ner ett par procent.


Vad säger ni, smart eller dumsålt?

7 kommentarer:

 1. Hur kom det sig att du köpte från första början?

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar bolaget och tyckte värderingen var rätt rimlig. Det kändes som ett bra köp men jag vill öka om jag ska behålla den och så har det inte blivit. Med tanke på att den gått upp 16% och 11% senast idag kändes det ok att sälja av då det ändå var planerat.

   Med tanke på budet så kan det bli att aktien är volatil framöver. Även om den kan gå upp mer så blev det som sagt ett bra säljläge.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Som tilläg kan jag väl säga att en anledning att jag sålde också var att jag inte orkar hålla koll på allt kring ett ev bud. Det kan bli många olika varianter och då känns det lättare att bara sälja nu. Mycket möjligt dumsålt ;)

   Radera
 2. Härlig uppgång i Unilever :) Grattis till en fin vinst. Ibland känns en snabb vinst underbart. Jag valde ju själv Axfood idag. Aktien är inte billig men har en imponerande historik senaste åren. Utdelningstillväxten har varit bra och jag tror företaget kan fortsätta gå bra. Eftersom Axfood endast har 20 % av svenska marknaden borde de ha lättare att ta marknadsandelar av de andra. Det är framförallt Willys butikerna som imponerar mer på mig än förut. Ica aktien har dessutom gått bra på sistone så kanske Axfood kan ta ikapp lite fram till utdelningen? Hursomhelst ett innehav jag tänkt äga tillsvidare. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kändes bra med tanke på att försäljningen var planerad imnan dagens uppgång :).

   Snyggt! Axfood känns bra. Jag gillar investeringarna som gjorts. Ica kan nog bli bra på sikt också!

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Sålde också Unilever, köpte en post för något år sen som har lyst rött större delen av tiden. Och med de relativt låga direktavkastningen fick det bli sälj nu när vi passerade 0-strecket efter gårdagens uppgång.

  SvaraRadera
 4. Härligt! Det känns som ett bra läge om man ändå tänkt sälja! :) vad köper du istället?

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera