onsdag 16 maj 2018

Utdelning från Investor in på kontot - 2018

Idag kom min utdelning från Investor in på kontot. Investor delar ut 12kr per aktie så det blev runt 3250kr. Pengarna investerades självklart i nya aktier direkt och med det är pengamaskinen större än vad den var igår. Jag köpte bland annat Resurs, Holmen och XACT Högutdelande, totalt ökade köpen mina utdelningar med 150 kronor årligen.
Totalt har jag 407 stycken aktier i Investor. Jag ser innehavet som en kassako som droppar stabila utdelningar och även stabila utdelningshöjningar. Investor är ett av mina större innehav och jag kan tänka mig att öka lite till framöver. Om man tittar tillbaka i tiden så har se det väldigt bra ut om man gillar utdelningar. År 2009 var utdelningen 4 kronor per aktie och sedan dess har Investor höjt utdelningen med 1 krona varje enskilt år i en snygg linje och i dagsläget delar de ut 12 kronor per aktie. Stabilt med andra ord.

Procentuellt har ju utdelningshöjningarna minskat och man kan ju hoppas att trenden bryts någonstans framöver till en höjning kring 1,2 kr/aktie eller mer för att den inte ska minska för mycket procentuellt sett. Samtidigt kan jag förstå att det är svårare att hitta samma lägen idag och att takten dras ner lite.

Har ni Investor i portföljen? Vad gör ni med dagens utdelning?Läs också:
Investor höjer utdelningen - Utdelning 2018
Utdelningsaktie: Investor A (INVE A)
Castellum - Utdelningshistorik och framtiden
Diös höjer utdelningen med 45%! - Utdelning 2018
Leva på utdelningar

8 kommentarer:

 1. Investor har HÖG substansrabatt. Det finns goda skäl till det, tvisten med skatteverket exempelvis. Samtidigt så är det ett välskött, effektivt och kompetent lett bolag.
  Vad gör man med utdelning? Återinvesterar enligt plan. Köper lite glass, det är varmt ute och jag har förtjänat lite glass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Redaktionen,

   Ja rabatten är helt ok! Ja glass är alltid en bra investering! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Skön utdelning från ett stabilt bolag. Är du 100 % investerad i aktier och aktiefonder? Eller har du även räntefonder eller dylikt till viss del?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Bombmattan,

   Yes, alltid skönt med utdelningar :). ja, jag är 100% investerad i aktiefonder och aktier!

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Känns gött med lite utdelning. Sitter själv med en hyfsat stor post i Investor i mitt bolag och där trillade det in en god summa idag. :)

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Aktiepappa,

   Ja, alltid gött med utdelning1 :) Härligt, bra grund med Investor.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Hej Frihetsmaskinen,

  Inte för att vara en sån, men Investor A delade upp deras totalutdelning i två omgångar. En idag på 8 kr/st, den andra utdelningen på resterande 4 kr/st kommer i november! Äger också Investor, riktigt fint investmentbolag att ha i portföljen. Ha en fortsatt trevlig dag!

  Vänliga hälsningar

  Assetsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Assetsa,

   Ja det har du rätt i, skrev fel där i inlägget! ;) Härligt, fint bolag! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera