måndag 4 juni 2018

Månadsrapport och utdelningar under maj - 2018

Då var det dags att summera maj månad. Vädret har varit på topp och det har gjort att även humöret varit på topp med många dagar utomhus med promenader, grillkvällar, bad och mtb-turer. Så som vädret har varit i maj gör det otroligt lätt att vilja vara ledig varje dag. jag och sambon har haft det grymt roligt tillsammans och inte haft några som helst problem att fylla dagarna med olika aktiviteter. Jag har även passat på att återigen sänka elkostnaden så nu har vi ännu lägre elkostnad, vilket gör att vi kan spara ännu mer pengar framöver.
Utdelningarna under maj summerades till 8.607kr. Det är faktiskt mindre än vad jag trodde men det beror nog främst på att en del utdelningar kom in tidigare än förväntat i mars (11.526kr) samt att jag sålt av några Akelius Pref.

Jag har ju som mål att få in 9.200kr i snitt varje månad den dagen jag slutar att jobba helt så tyvärr kan jag inte bocka av frihetskvot2 för maj, vilket jag trodde jag skulle kunna. Men ändå, 8.607kr är grymt bra ju! Trots att jag inte klarade att komma upp i målet så kan jag konstatera när jag jämfört med månadens utgifter att jag faktiskt klarat av att leva på utdelningarna under maj månad, det känns grymt!
Igår åt jag en 88:an glass i solen. Glass på sommaren är underbart och jag gillar både 88:an, Nogger och Sandwich. Om jag räknar på vad utdelningarna gett mig i maj under min vakna tid (16h/dygn) så är det 18kr/h. Som av en slump kostar alla nämnda glassar 17kr/st. Det gör att jag skulle kunnat äta en glass varje timme av min vakna tid, helt gratis. Nu ska jag självklart inte göra det, men det är kul att se vad mycket utdelningarna ger efter lite ränta på ränta.

Jag har skrivit 19st blogginlägg under månaden och jag är väldigt glad för alla som läser och kommenterar, det värmer verkligen och gör det mycket roligare att fortsätta att skriva. De mest lästa blogginläggen under månaden var:

Några blogginlägg har fått fler kommentarer än andra vilket är riktigt kul. De mest kommenterade blogginläggen under månaden är:

Vi är nu inne i juni månad och den månad som har lägst aktivitet när det gäller utdelningarna för min egen del. Det jag kommer att försöka satsa på är att bunkra upp lite pengar inför semestern och njuta av det hittills fortsatta varma vädret. Det kommer bli svårt att putta in några större summor i portföljen men den får fortsätta att jobba på för sig själv och i höst kommer det lite bättre utdelningsmånader som leder till bättre återinvesteringar. Om jag kan så puttar jag in några tusenlappar, men det visar sig om det är möjligt.

När det gäller portföljen så har jag den senaste tiden sålt av en del preferensaktier och bland annat tagit in lite småbolagsfonder. Jag gillar preferensaktier men valde att sälja av lite då de stack iväg lite under ett par dagar, bland annat Corem vid 330kr. Mitt stora mål i år kommer jag att stämma av den 5:e september och om allt går enligt plan så kommer jag då endast att ha 2 år kvar innan mina utdelningar täcker alla fasta kostnader. Det innebär att jag i princip aldrig behöver jobba mer i hela mitt liv för att täcka de fasta kostnaderna jag har idag.


Hur såg era utdelningar ut under maj?

5 kommentarer:

 1. Hej, jag är den mest lyckliga personen på jordens sida, efter 6 månaders sorg och sorg utan att vara med den jag älskar, försökte jag allt mitt bästa för att jag ska göra min älskare lycklig men det verkar aldrig träna bra det var som att jag gör allt förgäves men allt tack går till Dr Ogundu för att komma att förändra alla mina bekymmer och sorg till glädje. jag kände den stora mannen när jag läste ett underbart vittnesbörd om Dr Ogundu hur han har hjälpt många människor på deras relationsproblem, jag läste en tidning när jag såg stora vittnesbörd, liksom min besvär då bestämde jag mig för att inte slösa bort tiden eftersom jag har missade min älskare så mycket jag bestämde mig för att kontakta honom och dela allt mitt problem med honom som han berättade för mig att inte oroa sig för att han försäkrar mig om att inom 48 timmar allt skulle bli sorterat ut jag trodde Dr Ogundu så mycket på grund av hur han har varit hjälpa många människor, min pojkvän som lämnade mig för gott plötsligt svarade min text och skickade tillbaka mina samtal och bad mig att tacka honom, jag var så glad, är så tacksam mot Dr Ogundu för vad han har gjort för mig och jag lovar att vittna om hans godhet hela mitt liv. Om du passerar samma problem eller något slags problem kontaktar du den här fantastiska mannen på sin e-postadress: drogunduspellcaster@gmail.com

  1. Få din älskare eller man tillbaka
  2 Lotteri stavning
  3 Om du inte kan uppfylla din partner
  4 viktminskning stavning
  5 Skilsmässa stavning
  6 marknadsföring i kontor
  7 Få pengarna tillbaka
  8 Graviditet stava för att bli gravid baby
  9 kärleksspell
  10 äktenskapsengagemang och så många fler
  11 Pengar stava / lycka till stavning

  SvaraRadera
 2. Hej Frihetsmaskinen. Hur ligger portföljen till i värde nuförtiden? :)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Slimis,

   Det kommer en uppdatering om portföljens status i veckan! :) Hur ser det ut själv?

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Ok ser fram emot en uppdatering :) Ligger på ca 1 570 000 kr i skrivande stund. Framförallt har det vart ett högt månadssparande som har höjt portföljens värde den senaste tiden. Nu framöver kommer H&M och Handelsbankens utveckling avgöra mycket hur portföljen går då båda dessa innehav väger tungt. Hoppas på att H&Ms rapport kan vara skaplig. I så fall borde inte 1.6 miljoner vara alldeles för långt bort :)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 4. Jag läser några vittnesmål om en kärleksspellare som heter DR IMOSE om hur han har hjälpt massor av människor att ta tillbaka sina ex-älskare inom 24 timmar. Med vänliga hälsningar tänkte jag bara om det var riktigt och om den här mannen verkligen kunde hjälpa till med att ta tillbaka min älskare som jag älskar så mycket. Jag bestämde mig för att kontakta honom för att jag älskar min pojkvän väldigt mycket och vi har varit ifrån varandra i ett par månader jag saknade honom verkligen så mycket, jag har försökt alla andra sätt att få honom tillbaka men jag kunde inte. Jag kontaktade DR IMOSE och han berättade att min ex kommer tillbaka till mig de närmaste 48 timmarna, DR IMOSE släppte honom för att veta hur mycket jag älskade och ville ha honom. Och öppnade ögonen för att visa hur mycket vi har delat ihop. Min ex är nu tillbaka till mig igen. När jag skriver detta vittnesbörd just nu är jag den lyckligaste tjejen på jorden, och jag och min pojkvän lever ett lyckligt liv och vår kärlek är nu starkare än hur det var innan vår uppbrott. Allt tack går till DR IMOSE för det alltför stora arbetet han har gjort för mig genom att hjälpa mig att komma tillbaka med min ex pojkvän. Jag skulle vilja släppa DR IMOSE-mailadressen och hoppas du ser detta vittnesbörd och kontaktar honom om du har en älskare som du verkligen vill ha tillbaka så illa, hans Email: imosesolutiontemple@gmail.com. ring eller Whatsapp honom på +1-(619)-830-4690

  SvaraRadera