tisdag 11 april 2017

Kört lite arbitrage i Handelsbanken och plockat hem lite vinst

Igår plockade jag hem lite vinst i Creades efter att jag tyckte att substanspremien var orimligt hög. Vinsten blev ca: 17% på knappt 1,5 månads ägande. Tyvärr köpte jag rätt få aktier men knappt 500kr i vinst blev det, bättre än inget alls.Jag har märkt att Creades är en sjukt volatil aktie och har börjat fundera om det är läge att försöka plocka lite småvinster i den. Det är inte ovanligt att kursen diffar 1-2% dagligen. Vad tror ni om det? Om man kollar veckodiagrammet nedan så ser man hur kursen hoppar upp och ner.
I övrigt lyckades jag med nöd och näppe göra ett arbitrage i Handelsbanken idag. Jag har skrivit om det förut här och här. Jag sålde 340st SHB A och köpte 340st SHB B. När jag sålt mina A aktier för 120,90kr/st så fick jag bara igenom köp på 7st B aktier för 120kr/st och blev tvungen att betala 120,10kr/st för resten. Det var nära att skita sig, aja det går inte alltid som man tänkt sig men det blev 68kr i vinst efter courtage iaf. Bättre än inget alls! ;)

Körde ni arbitrage i Handelsbanken idag?7 kommentarer:

 1. Grattis till fin försäljning och fin vinst i Handelsbanken :) Själv väntar jag in att A aktien ska bli billigare än B. Vilken courtage nivå kör du med? :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Slimis! :) jag kör avanza minicourtage, men skulle vilja ha lägre vid arbitrage då vinsten skulle bli betydligt bättre. Hur funkar nordea hittils? Kan man regga enbart aktiekonto över nätet eller måste man beaöka banken?

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Är du redan kund hos Nordea kan du regga över nätet. Annars måste du fylla i papper på kontoret. Tar ca 5-10 min. Var noga med att säg att du bara är intresserad av aktiehandel. Annars är risken att du får betala för deras vardagstjänster. När du får ditt konto på Nordea Investor måste du genomföra produktkunskap innan du får handla med aktier. Kan redan nu säga att jag är riktigt nöjd. Man märker skillnad att ha 0.06% courtage. På sikt lär det bli skillnad på resultatet. Framförallt kommer det bli bättre vinst att köra arbitrage i Handelsbanken aktien. Nackdelen att flytta från Avanza är att det kostar 39 kr per utländskt innehav. Kan bli en stor kostnad för den som äger mycket utländska aktier. Hursomhelst rekommenderar jag iallafall Nordea Investor :)
   Ha en trevlig dag.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Jodå , även jag passade på med lite arbritage idag. Jag köpte för 119,5 och sålde för 120,5 . Jag brukar däremot alltid handla b aktien först, blir lite mindre nervös väntan då ;).
  Mvh JFG

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Ja det ärju en bra idé! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Plockade också hem arbitragevinst i Handelsbanken i måndags. Har bara 22 aktier så det blev bara några kronor men ändå gratispengar...

  SvaraRadera