måndag 19 juni 2017

Hur känns långhelger när man är ekonomiskt fri?

Det är ju ungefär 5 år sedan jag sa upp mig från mitt heltidsarbete och har sedan dess inte jobbat heltid mer än under tillfälliga veckolånga perioder. Annars jobbar jag mestadels 3 dagar och är ledig 4 dagar, under vissa perioder kan det som sagt bli mer under ett par veckor. Jag kan ju omöjligt veta hur det känns när man är helt fri men jag vet iaf hur det känns att ha långhelg varje vecka.
I början när allt var nytt så var ju känslan grym, man försökte utnyttja dagarna till max och se till att göra saker hela tiden. Med tanke på att det gått 5 år nu så har det självklart ändrats, tempot har blivit lugnare och utan att tänka på det så kan jag verkligen uppskatta att sitta och äta frukost i 3 timmar på balkongen, eller att bara vara några timmar. Det ger en skön kontrast till allt annat man gör och mitt forna jag hade sett på mitt nu med helt andra och frågande ögon. Jag tror det är lätt att försöka sträva mot att alltid göra, utvecklas och ta till vara på allt till den grad att man kanske tillslut inte mår bra av det. Nu känner jag mig glad över att inte känna stress om jag är hemma en hel dag, jag har ändå rätt mycket aktiviteter runt omkring mig så ut kommer jag oavsett om jag vill det eller inte.

Hur känns då långhelger när man är fri? En långhelg för mig är oftast som vilken vanlig helg som helst så självklart är det lite annorlunda mot förut. Den största skillnaden är väl egentligen att det oftast händer mer eftersom vännerna också är lediga, samtidigt känns det skönt att det inte är så varje helg. Som helt fri kan jag tänka mig att långhelger blir som hektiska perioder då man ska umgås och hitta på saker medan det kanske är tvärtom för en person som jobbar heltid eller mer?


Hur ser ni på långhelger, vad brukar ni göra?
5 kommentarer:

 1. Tyvärr är jag så upptagen under veckor och terminer att långhelger blir en chans att ta igen studier. Om studietakten är lite lägre blir det att storstäda. Den här sommaren är jag mer ledig än jag varit på flera år och då försöker jag ägna tid åt träning och att träffa vänner som jag inte sett på länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter tufft! Bara att passa på att ta igen dig nu då. Jag känner igen det från när jag jobbade mycket under flera års tid, helgerna eller rättare sagt när man väl fick en helg ledigt så hade man fullt upp.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Eftersom jag lever själv gör jag som jag vill.
  Funderar på aktier, läser bloggar och lyssnar på poddar ingår, och funderar på min stora portfölj som jag redovisar. Blir förstås även träffa vänner och familj/släkt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att glra vad mansjäöv kånner för, så gör jag också typ. Det gäller att inte fastna för mycket i portföljen bara ;).

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera