torsdag 8 juni 2017

Nytt mål slaget! Samt utdelningar i april och maj

Jag tänkte att det var dags att redovisa utdelningarna som kommit in under april och maj. Både april och maj är två starka utdelningsmånader och summerar jag ihop båda månaderna så landar dom på 20.492kr! Maj var starkast med 12.118kr och ledde till att jag tog ett utdelningsmål, men även april var stark med 8.374kr.


Utdelningar april 2017 - 8.374krUtdelningar maj 2017 - 12.118krUtdelningarna i maj gjorde att jag klarade ett av mina utdelningsmål vilket är minst 9.200kr i utdelningar under maj månad. Det känns riktigt kul att veta att jag utan problem kan leva en hel månad på mina utdelningar som trillar in samma månad! April ligger inte långt efter och jag räknar med att klara detta mål för april nästa år.

Om jag räknar på de faktiska kostnader som jag haft under mars, april och maj så har jag faktiskt nästan helt levt på mina utdelningar. Det är bara april månad som jag gick över med 11 kronor. Då har jag trots det varit på skidresor och andra saker dessa månader, samt tagit ett par öl i stan osv. Här nedan är en diagram på mina utdelningar och kostnader.Nu är det bara att mata vidare mot nästa mål vilket är 60.000kr i utdelningar per år och 1,5 miljon i aktiekapital. Vilket är ditt nästa mål att klara av?Kanske kan även detta vara intressant:

13 kommentarer:

 1. Härligt att det knallar på :-) Mitt nästa mål är även det 1,5 miljon i kapital. Just utdelningar ligger jag lite sämre till då jag för tillfället ligger med en del likvida medel utanför börsen. Men med tiden kommer även utdelningarna öka. Fortsatt lycka till mot 1,5 nu :D

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Slimis! :)

   Ja det blir att kämpa på mot 1,5 nu, sjölv är min plan att gå in riktigt hårt och maxa mot 60k/1,5kk nu för att sen ta det lite lugnt fram till hösten och låta utdelningarna står för investeringarna ;).

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Grattis, bra jobbat! Mitt nästa mål är att cykla mer, särskilt de där småresorna som görs helt i onödan för att fylla på mjölk. Eller chips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack MC!

   Bra mål, jag har lite samma och har faktiskt börja cykla rätt mycket den senaste tiden. det märks framförallt i plånboken :).

   Med vänlig hälsning / frihetsmaskinen

   Radera
 3. Grymt jobbat!👍🏻 Hur kommer det sig att du har flera innehav i samma bolag?

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Pengaregn :)

   Bra fråga som fick mig att skriva ett inlägg för att besvara det, det kommer upp alldeles strax :)

   Tack för bra fråga och kommentar!

   Radera
 4. Bra jobbat! Mitt nästa mål är att nå 3.000 kr/mån i utdelningar på rullande 12 månader (t o m maj är de 2.507 kr/mån) vilket kommer att nås i augusti eller september i år.

  Det innebär att min största enskilda kostnadspost på 2.936 kr/mån (bostadsrättsavgift) helt täcks av utdelningar.

  Dock är mina totala utgifter ca 15.000 kr, så "bara" kommer att täckas av utdelningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...så "bara" 20% av mina utgifter kommer att täckas av mina utdelningar.

   Radera
  2. Tack Utdelningssmålänningen!

   Det är ett riktigt bra mål, när man når de summorna rullar det på ganska snabbt sen :).

   20% är rätt skönt att låta utdelningarna ta hand om :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Härliga siffror att se. Grattis :)

  SvaraRadera
 6. Grattis! Tycker tabellen med utdelningar ser konstig ut, tre poster med samma aktie för Skanska? Ligger de i olika sparkonton?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen!

   Bra fråga och kommentar! Din och Pengaregns fråga fick mig att skriva ett inlägg om det, jag postar det alldeles strax :).

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera