lördag 10 juni 2017

Varför jag fortsätter att köpa aktier

Det är dyrt, börsen är övervärderad men jag fortsätter att köpa ändå. Varför gör jag det om alla säger att den ska ner? Eller upp.. eller..
Om någon du älskar och någon som behandlat dig väl i alla år. Någon som kanske gjort något misstag men kommit tillbaka och bevisat sig vara dig lojal på riktigt. Någon som berikat ditt liv och gör det bättre. Någon som inte är perfekt men perfekt ändå. Ska du lämna den personen bara för att andra tycker det eller ska du gå på din egen känsla och hålla kvar i det du tror på?

Aja, vafan.. kanske konstig liknelse.. skitsamma.. Jag håller iaf kvar i mina aktier och fortsätter att fylla på. Utdelningarna fortsätter att ticka in och så gör även återinvesteringen. Om börsen backar så får jag mer utdelning nästa år, om den inte gör det så har jag mer på kontot.

10 kommentarer:

 1. Hahaha! Första stycken var en härlig läsning.

  Även jag fortsätter att köpa, men har tagit paus i en del innehav (som jag inte säljer, men inte vill köpa mer av just nu - vilket är något av en paradox, jag vet).

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! :)

   Jag förstår dig, jag har pausat köp i ganska många innehav också men som jag behåller.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Håller definitivt kvar i mina aktier. Blir dock alltmer likvid och ökar i mindre utsträckning. Huvudanledningen är att de aktier som är rimligt värderade har jag redan ökat väldigt mycket i de senaste månaderna. Anledningen till att jag inte ökar lika mycket har därför att göra med att jag inte vill få en alltför skev portföljbalans och de preffar/kvartalsutdelare som jag vill skala upp i har just nu alltför hög kursrisk. Visst kan jag öka i de tryggare kärninnehaven men ser det som att jag lika gärna kan invänta ytterligare bekräftelser genom nya rapporter innan dess.

  Tar därför tillfället i akt att bygga upp en lite större likvid. Det är dock inte så dramatiskt som det låter eftersom jag har 96,5 procent i aktier och att passa på att öka likviden till 5 procent är då ganska rimligt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår dig, mycket har blivit dyrare senaste tiden. Själv ökar jag ganska mycket i preffar med direktavkastning runt 7% för tillfället, hög risk jag vet men så är jag ;).

   5% låter inte så farligt, själv är jag nog runt 1% likvid just nu :).

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Jag säljer allt och väntar på bättre tider...

  ..eller så gör jag som jag verkligen gör och fyller på i ur och skur :)

  Tycker att din liknelse var suverän och slänger med den i mitt vekobrev :D

  SvaraRadera
 4. Kul liknelse, och för vissa aktier är det kanske inte är långt ifrån för mig...
  Nåväl, som jag skrivit om så köpte jag aktier i förra veckan, men har lite torrt krut kvar, ifall det blir en liten dipp

  SvaraRadera
  Svar
  1. Torrt krut är nice! Jag önskar jag hade lite också ;)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Hej Frihetsmaskinen.

  Varför får jag en känsla av att du delvis tänkte på H&M när du skrev inlägget... Jag har gjort precis som du. Konsekvent köpt mer i mina olika innehav oavsett börsstatus. Med ungefär samma inställning som du och flera andra som kommenterat. Jag tror på mina bolag tillräckligt mycket för att tanka vidare. Det är inte börsen, börsanalytiker eller börspsykologi som styr mina köp och sälj. Utan min tro på vad bolaget kommer prestera över tid.

  Mvh,

  Atlas Investo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, faktiskt så fanns inte HM med i tanken vilket det kanske borde ha gjort. Där har jag ju gjort tvärtom när jag började sälja av för en tid sedan. Jag håller ju trots allt fast i bolaget även om mim tro på det har sagt emot. Innerst inne finns det en känsla av att HM kan få det fortsatt tufft och den har jag haft wett tag.

   Vi går se hur det går för HM framöver :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera