fredag 5 januari 2018

De billigaste globalfonderna 2018 - Indexfonder

Jag har själv börjat byta ut mina indexfonder nu efter att de tydligare reglerna gjort att man lätt kan se totalavgiften som de olika fonderna tar. Jag börjar i det här inlägget att gå igenom globalfonderna. Det har visat sig att mitt tidigare val Länsförsäkringar Global Indexnära är långt ifrån det billigaste alternativet och jag kommer idag att byta ut de globalfonderna till det billigaste alternativet jag kunde hitta. (Uppdatering efter att det kommit fram att Länsförsäkringar rapporterat in fel avgift till Morningstar).
När det gäller de billigaste globala indexfonderna så är det billigaste alternativet jag kunnat hitta Swedbank Robur Access Global. Jag listar nedan övriga billiga globala indexfonder, jag tar endast med de med en avgift under 0,4%:

 • Swedbank Robur Access Global - Avgift 0,25% (billigast)
 • Skandia Global Exponering - 0,28%
 • DNB Global Indeks - 0,32%
 • SPP Aktiefond Global - 0,33%
 • Danske Invest Global Index - 0,34%
 • Länsförsäkringar global indexnära - 0,35%
 • Nordea Indexfond Global - 0,4%

Det är stor risk att jag missat någon fond så kommentera gärna om du vet någon global indexfond som har en avgift lägre än 0,40% så lägger jag till den. Jag tycker det är viktigt att inte betala mer än nödvändigt för sitt sparande då det gör skillnad på totalavkastningen så om du har en dyr indexfond skulle jag byta ut den redan idag. Det kostar inget och brukar ta ett par dagar med köp och sälj.

Vilka indexfonder har du i portföljen?Läs också:

22 kommentarer:

 1. Har bara en fond, Spiltan Aktiefond Investmentbolag, i min portfölj. Sen har jag ju givetvis andra fonder på andra ställen. Tyvärr är Spiltan en av de värsta syndarna när det gäller avgifterna. Den fonden är dock riktigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja aktieoutsidern,

   Yes, den fonden är grym, har den i min portfölj också! Inte hög avgift på den heller och har presterat bra, bra komplement eller att ha istället för investmentbolag.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) bindande stavning
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Jag har Länsförsäkringar Europa Indexnära: 0,34%
  DNB Global Indeks: 0,32%
  Spiltan Aktiefond Investmentbolag: 0,27%
  SPP Aktiefond USA: 0,22%

  Den enda fonden som sticker ut för mig är Didner & Gerge Aktiefond. Men där var jag redan vid köp medveten om prissättningen, men den har historiskt presterat så pass bra att jag trott att jag tjänar en hacka ändå.

  Inser emellertid att jag redan hade bra priser på mina indexfonder, så jag kommer inte behöva korrigera ändå. Vi får se om jag behåller Didner & Gerge, det finns likvärdiga och billigare alternativ. Men göra gärna en jämförelse på ovanstående fonder på en 10 års period så ser du varför jag valde den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja VÄL,

   Bra fonder och bra avgifter! jag har också ett pytteinnehav på typ 0,2% Didner & Gerge i portföljen men ska byta ut den mot Spiltan AI. Om man kollar grafen så har Spiltan presterat lite bättre.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Hej, jag är den mest lyckliga personen på jordens sida, efter 6 månaders sorg och sorg utan att vara med den jag älskar, försökte jag allt mitt bästa för att jag ska göra min älskare lycklig men det verkar aldrig träna bra det var som att jag gör allt förgäves men allt tack går till Dr Ogundu för att komma att förändra alla mina bekymmer och sorg till glädje. jag kände den stora mannen när jag läste ett underbart vittnesbörd om Dr Ogundu hur han har hjälpt många människor på deras relationsproblem, jag läste en tidning när jag såg stora vittnesbörd, liksom min besvär då bestämde jag mig för att inte slösa bort tiden eftersom jag har missade min älskare så mycket jag bestämde mig för att kontakta honom och dela allt mitt problem med honom som han berättade för mig att inte oroa sig för att han försäkrar mig om att inom 48 timmar allt skulle bli sorterat ut jag trodde Dr Ogundu så mycket på grund av hur han har varit hjälpa många människor, min pojkvän som lämnade mig för gott plötsligt svarade min text och skickade tillbaka mina samtal och bad mig att tacka honom, jag var så glad, är så tacksam mot Dr Ogundu för vad han har gjort för mig och jag lovar att vittna om hans godhet hela mitt liv. Om du passerar samma problem eller något slags problem kontaktar du den här fantastiska mannen på sin e-postadress: drogunduspellcaster@gmail.com

   1. Få din älskare eller man tillbaka
   2 Lotteri stavning
   3 Om du inte kan uppfylla din partner
   4 viktminskning stavning
   5 Skilsmässa stavning
   6 marknadsföring i kontor
   7 Få pengarna tillbaka
   8 Graviditet stava för att bli gravid baby
   9 kärleksspell
   10 äktenskapsengagemang och så många fler
   11 Pengar stava / lycka till stavning

   Radera
 3. Det rör sig om mindre skillnader över perioder ser jag. Kanske skall man byta ut Didner & Gerge mot någonting annat? Jag dubbelkollade mot Didner & Gerge men måste ha räknat fel? Deras årsavgift på exempelvis 50 000:-
  skulle bli enligt följande: 0.0124 x 50 000 kronor skulle alltså landa på 620 kronor i avgift? Såhär kan vi inte ha det, måste i så fall avyttra denna med en gång. När jag väl ställt den bredvid Spiltan så ser jag att den inte genererar tillräckligt över tid. Tack för att vi gick igenom tillsammans :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, den har en hög avgift och det kommer påverka ännu mer om vi får en lägre totalavkastning längre fram. Om vi t.ex. bara får 3% ett år så motsvarar avgiften nästan 50% av avkastningen och inget säger att Didner kommer att prestera lika bra framöver. Många av innehaven går att köpa direkt, mycket bank. Blir att sälja för mig med! :)

   Radera
 4. Enligt uppgift så är avgiften för länsförsäkringar global index 0,2% för de affärer som man gör internt, dvs om jag som LF-kund köper fonden via deras internetbank eller app. Men om jag väljer att göra köpet via t.ex. Avanza kostar det 0,35%. Jag är sedan tidigare kund hos LF och har min ISK där, därför behåller jag också dessa indexfonder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Intressant, det hade jag inte koll på. Blir ju som sagt problem om an inte är LF kund.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Min globala favoritfond är ändock SPP Global topp 100 med sina 0,79 %i produktavgift, dock ej ingen indexfond. En likaviktad fond som investerar i de 100 bästa bolagen i världen (enligt dem) (Y)

  Med vänlig hälsning Haugis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Haugis,

   Har ingen koll på den men ska kolla in den! Tack för tipset!

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 6. Jag är lite förvånad över hur många av er som föredrar fonder med avgifter på 0,20% eller mer. Fonden Swedbank Robur Access Global har drygt 60% Nordamerika (läs large cap USA) vilket kan fås för 0,07% på courtagefritt månadsspar på Nordnet (ETF IUSA).

  Själv vill jag ha de billigaste aktieindexfonderna som jag kan hitta, och det innebär än så länge enbart ETFer.

  Aktivt förvaltade fonder är ett dyrt roulettespel och när jag köper fonder så vill jag därför följa index så bra som möjligt till lägsta pris. Läs gärna John C. Bogle och ffa boken "The little book of common sense investing" om ni tror att aktivt förvaltade fonder är bätter än indexfonder.

  Efter nya EU-reglerna så har kartan ritats om men en bukett av ETFer som täcker in den globala världsekonomin (och påminner om Swdebanks fond ovan) behöver inte kosta mer än cirka 0,10%. Dyrast är emerging markets men stora kända fonder har ofta en ganska liten del av EM och prisjämförelsen talar tydligt till ETFernas fördel.

  Själv har jag en större andel EM i min ETF-bukett och betalar därför cirka 0,15% för min egen "världsfond" ungefär bestående av USA 35%, Emerging Markets 35%, EU 10%, UK 10% och Nordntets Norden-gratisfonder 10% (ej ETF).

  Genom att ha min "världsfond" som flera ETFer och några gratisfonder på courtagefritt månadsspar så får jag i min mening en lika bra världsfond som er andra, men till ett lägre pris.

  MVH /GI

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja GI,

   Bra tips där! Det krävs lite mer ansträngning dock och jag tror man behöver tänka till lite mer innan. Det är ett grymt bra sätt att spara på som du säger men det blir väl courtage vid sälj?

   Är man säker på att man ska behålla viktningen länge så är det bra.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 7. Jag är så exalterad att min man är tillbaka efter att han har lämnat mig för en annan kvinna. Min man och jag har varit gift i ca 7 år nu. Vi är lyckligtvis gift med två barn, en pojke och en tjej. 3 månader sedan började jag märka något konstigt beteende från honom och några veckor senare fick jag reda på att min man ser någon. Han började komma hem sent från jobbet, han bryr sig knappast om mig eller barnen, Ibland går han ut och kommer inte ens tillbaka hem i ungefär 2-3 dagar. Jag gjorde allt jag kunde för att rätta till detta problem men allt till ingen nytta. Jag blev mycket orolig och behövde hjälp. När jag surfar på internet en dag kom jag över en webbplats som föreslog att Dr OGUNDU kan hjälpa till att lösa äktenskapsproblem, återställa brutna relationer och så vidare. Så jag kände att jag borde ge det ett försök. Jag kontaktade honom och berättade för mina problem och han berättade för mig vad jag skulle göra och det gjorde jag och han gjorde en stavning för mig. 24 timmar senare kom min man till mig och ber om ursäkt för de fel han gjorde och lovar att aldrig göra det igen. Ända sedan dess har allt återgått till det normala. Jag och min familj lever tillsammans lyckligt igen. Allt tack till Dr OGUNDU. Om du har något problem kontakta honom och jag garanterar dig att han hjälper dig. Han kommer inte att göra dig besviken. Maila honom på: [drogunduspellcaster@gmail.com]
  1. Ta med din pojkvän tillbaka
  2. Ta med din man tillbaka
  3. Ta med din fru tillbaka
  4. Ta med din flickvän tillbaka
  5. Vinn lotteri
  6. Främjande på kontor
  7. hjälpa dig att bli gravid om du letar efter livmoderns frukt
  8. Fullständig bot av någon form av sjukdom
  9. äktenskapsengagemang och så många fler.

  SvaraRadera
 8. Hej, jag är Condilla Vincent Efter att ha varit i relation till Anthony i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom , Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavning som skulle kunna hjälpa mig att stava för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, Jag skickade stavningskanalen och han berättade att det inte var något problem att allt kommer att bli bra innan tre dagar att min ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen var det runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad över att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans glatt igen. Sedan dess lovade jag att någon jag vet vem har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom till den enda verkliga och kraftfulla stavningskontrollen som hjälpt mig med mitt eget problem. email: Sedan dess lovade jag att någon jag vet vem har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskontrollen som hjälpt mig med mitt eget problem. email: Sedan dess lovade jag att någon jag vet vem har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskontrollen som hjälpt mig med mitt eget problem. email: takutaegbedie@gmail.com du kan maila honom eller ringa +15715709537 om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

  1) Kärleksspel
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) stava stavning
  6) Breakup Spells
  7) Bevis en tidigare älskare
  8.) Du vill bli befordrad i din Office / Lottery Spell
  9) Vill du tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en permanent lösning
  via takutaegbedie@gmail.com eller ring +15715709537

  SvaraRadera
 9. Jag vill tacka DR OTOR för att få tillbaka min man till mig. Det hände att min man plötsligt förlorade intresse för mig och slutade komma hem efter arbete och det gjorde mig orolig. En vän av mig anslöt mig till den här stora stavningskanalen och det var i slutet av hela. Min man kom tillbaka till mig och frågade mig att förlåta honom. Du kan kontakta DR OTOR för snabba lösningar på dina problem (OTORPIAPIA@GMAIL.COM)
  (1) Om du vill ha din ex tillbaka.
  (2) Om du alltid har mardrömmar.
  (3) Du vill vara befordrad på kontoret.
  (4) Du vill att kvinnor / män ska springa för dig.
  (5) Om du vill ha ett barn.
  (6) Du vill vara rik.
  (7) Du vill binda din make att vara
  din för alltid.
  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (9) Växtskydd
  (10) Om du kan få möjlighet att behaga din fru
  Kön önskar på grund
  till låg erektion
  (11) HIV CURE

  SvaraRadera
 10. ej tittare jag heter Victoria från USA. Jag blev gift för tio år sedan till den sötaste och omtänksamma mannen. vi var välsignade med två barn. Vi hade det bästa hemmet tills min man började bete sig obehagligt förra året. Det var då jag upptäckte att han såg en annan kvinna. vårt äktenskap flyttade från dåligt till värre tills han slutligen lämnade hemmet med barnen. Han tog bort mitt hem och lycka. Jag hade levt med sorg, avslag och smärta sedan dess. Min vän Kate försökte göra mig glad och stoppa mig från att bryta men jag kunde inte komma igenom förekomsten. Det var då min vän introducerade prinsessa olokun till mig, hon berättade att hon kunde lösa alla civil- och hälsoproblem. vi kontaktade henne online och jag berättade för min historia för henne. Resten är historia för att jag nu är tillbaka med min familj och lever lyckligt än någonsin tack vare prinsessan OLOKUN som gav mig tillbaka mitt hem, lycka och hopp. Du kan också kontakta henne för ditt civil- och hälsoproblem kontakta PRINCESS OLOKUN via e-postadressen: princessolokuntemplee@gmail.com eller om du har följande problem kan du också kontakta henne

  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Vinn lotteri
  8) bota alla typer av sjukdomar
  9) graviditetsstavning

  SvaraRadera
 11. Jag vill dela mitt vittnesbörd till er alla, jag gifte mig med min man för 2 år sedan börjar vi ha problem hemma, vi slutar sova på samma säng, kämpar för små saker han alltid kommer hem sent på kvällen, dricker för mycket alkohol och sömn med andra kvinnor. Jag har aldrig älskat någon man i mitt liv utom han. Han är mitt barns far och jag vill inte förlora honom eftersom vi har arbetat så hårt för att bli det vi är idag. För några månader sedan bestämde han sig för att leva mig och barnet. Som du vet kan ensam mamma vara svår ibland och så har jag ingen att vända sig till och jag var hjärtbredd. Jag ringde min mamma och förklarade allt för henne, min mamma berättade för Dr. OGUDU hur han hjälpte henne att lösa problemet mellan henne och min pappa, jag blev förvånad över det för att de har varit utan varandra i tre och ett halvt år och Det var som ett mirakel hur de kom tillbaka till varandra. Jag riktades till Dr OGUDU på hans email: [obuduyang@gmail.com]
  och förklara allt för honom så han lovade mig att inte oroa mig för att han kommer att göra en stavning för att få saker att komma tillbaka till hur det var. Mitt problem kommer att lösas inom två dagar. Så han kastade en stavning för mig och efter två dagar kom min kärlek tillbaka och bad mig att förlåta honom. Jag är så glad nu. så det är därför jag bestämde mig för att dela med mig av alla erfarenheter med varje knwoing, helt och hållet någon där ute skulle kunna gå igenom det rätt allt du behöver göra är att maila honom. e-postadress: [obuduyang@gmail.com] han lösningar för följande

  som:
  1) ÄLSKAR SPELL
  2) SUCCESS SPELL
  3) FÅ MY EX BACK SPELL
  4) hemmaplan
  5) PROMOTION SPELL
  6) SKYDDSPEL
  7) STOPP DIVORCE SPELL
  8) HUVUDFALL SPEL
  9) WAREWOLF / WITCHES SPELL
  10) IMMIGRATION SPELL
  11) POWER SPELL
  12) SEPERATION SPELL
  13) FÅ DIN BARN BACK SPELL
  14) Helande stavning som:

  HIV,
  CANCER,
  ASTMA,
  IMPOTENS,
  LOW SPERM COUNT,
  TORFTIGHET / infertilitet,

  Kontakta honom nu på: E-post obuduyang@gmail.com

  SvaraRadera
 12. Jag älskar min man så mycket vi var nöjda med två barn, en pojke och en tjej. 3 månader sedan började jag märka några konstiga förändringar från honom. några veckor senare fick jag reda på att min man ser någon annan. Han började komma hem sent från jobbet, han bryr sig knappast om mig eller barnen. Ibland går min man ut och kommer inte ens tillbaka hem några dagar. Jag gjorde allt jag kunde för att lösa detta problem men ingenting fungerade. Jag blev mycket orolig och behövde hjälp. Jag läste om Dr Goko-berättelser på en webbplats som föreslog att Dr Goko kan hjälpa till att lösa äktenskapsproblem, återställa brutna relationer och så vidare. Så kontaktade jag honom och jag sa till honom mina problem. Han fixade mitt äktenskap och han ger en lösning på mitt problem, nu är min man och jag tillbaka igen. allt fungerar bra i mitt äktenskap och jag är så glad att Dr Goko tar tillbaka min man till mig med framgång. om det finns något problem i ditt hem, hälsa, äktenskap / relation och mer skicka email till Dr.gokosspiritualcaster@gmail.com kan du ge honom en whatsapp chatt på +2348056398964

  SvaraRadera
 13. Det måste väl gå att ta bort dyngan ovan?
  Det tar ned intrycket...rejält!

  SvaraRadera
 14. Hej vackra vänner, jag är från Madrid, Min man skilde mig senast 2 år, han flyttade ut för att träffa en annan kvinna, jag grät varje natt när jag kommer ihåg min dotter frågar mig när är pappa tillbaka hemma, jag älskar min man så mycket och Vi har en tjejflicka på 9 år gammal. jag kontaktar så många stavar caster förra året ingen kunde ta tillbaka min man, de alla krävde för mycket pengar från mig, jag gav upp på kärlek stava tills förra veckan, jag gick för att besöka min vän hemma, sa jag till min vän allt som händer med mig och jag delar mitt hjärtesmärta mot min vän Michelle, introducerade hon mig till en kraftfull droduduwa från tropiska afrikanska nationer, som har en svart magisk kraft som utplånar varje ondska som förstör mitt äktenskap. Min man var under en ond stavning från en annan kvinna som gör att min man skiljer mig. Min man Anders kom tillbaka hem till mig bara igår och grät att han var ledsen för skilsmässa mig, han beklagade och sa att han inte hade rätt sinnen. Det är sant att min man var under en ond stavning från en annan kvinna för att hon hävdar att min man daterade hennes år tillbaka innan han blev gift med mig. Oduduwa hjälper mig att lösa mitt äktenskapsproblem. ikväll har jag och min man med vår dotter middag tillsammans i mormorhuset. Jag är väldigt glad och använder detta medium för att uppskatta Oduduwa Love Spell-krafter. Jag rekommenderar starkt Oduduwa Love spell caster, om du har liknande äktenskapsrelaterade problem skicka e-postmeddelande till Oduduwas personliga e-postadress via dr.oduduwaspellcaster@gmail.com,
  Oduduwa löser också problem som följande;
  - Ljusstearinljus Kärlek stavar för att ta tillbaka ex make / fru
  - Honey Spell för att sluta fuska och sluta ligga i ett förhållande
  - Fredkärlek Stavar för att komma tillbaka Stolt i ditt förhållande
  - Stava krafter om du vill föda din egen bebis
  - Vit magisk stavning för att stoppa skilsmässa / separationsstavning.
  - Stearinljus stavar till Pay-back pengar någon äger dig
  - Goog-luck spell charm.
  - stavning för att få snabb jobbpromotion på arbetsplatsen.
  - Examensframgång Stavning.
  - Traditionella örter och rötter för att bota cancersjukdomar och botemedel mot hiv / aids
  - Magic Spell Numbers för att vinna lotteri och magiska spell för att vinna spel
  Obs! Informationen är power..Magic spell Strömmen är verkliga och ingen borde tvivla Love spell krafter. Jag har en bra positiv avsikt att detta kommer att hjälpa någons äktenskapsförhållande idag.
  Oduduwa meddelande email: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera