onsdag 10 januari 2018

Fel avgift på Länsförsäkringar Global Indexnära - Den rätta är 0,25%

I ett tidigare inlägg skrev jag om mitt byte från Länsförsäkringar Global Indexnära eftersom uppdateringen av avgiften på Avanza visade 0,35% i avgift, vilket var betydligt dyrare än Swedbanks alternativ.Nu visar det sig dock att Länsförsäkringar har rapporterat in fel uppgifter till Morningstar där Avanza hämtar sina uppgifter så den rätt avgiften är fortfarande samma som innan, dvs 0,25%. Det är samma avgift som Swedbank Robur Access Global har och det är inte längre ett lika självklart byte. Undrar hur många kunder Länsförsäkringar tappade på det här? En till sak att beakta är att LF lagt in en klausul i deras villkor vilket ger dem en möjlighet att ta ut en köp- och säljavgift på 2%.
Det har varit ganska mycket diskussion de senaste tiden om detta och man kan ju tycka att någon borde ha reagerat på det och rättat till det eller åtminstone gå ut med de rätta uppgifterna eftersom många verkar ha bytt bort fonden. Problemet blir väl att få tillbaka kunderna nu eftersom det egentligen inte finns någon anledning, det måste kännas rätt surt.

Har ni bytt fonden mot något annat och kommer ni byta tillbaka nu?


Läs tidigare inlägg:
Har fyllt på lite Latour - Bättre utdelningstillväxt
Hur räkna ut courtage på Avanza?
Så här startade jag mitt företag - Tips och idéer
Leva på 5 miljoner
Sluta jobba vid 40

25 kommentarer:

 1. Hej

  Jo anledning finns det fortfarande men inte för att de är något dyrare i totalkostnad. De får fortfarande ta ut 2 % i inlösensavgift och de har smugit tillbaka den avgiften efter att i höstas tagit bort den när Petrusko låg på dem så jag byter ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja AVL,

   Yes jag vet, har inte hunnit lägga in det i inlägget än. Som du säger är det en grej som kan väga över till Roburs fördel och med samma avgift finns det ingen anledning att byta tillbaka.

   Tack för kommentaren! :)

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) bindande stavning
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Jag bytte faktiskt igår... Dock var min huvudanledning just den smygavgift på 2% dom har möjlighet att ta ut och inte själva förvaltningsavgiften. Dock såg jag besparingen på förvaltningsavgiften som ett plus så det va ju lite surt att så inte var fallet...

  Jäkla märklig tavla att skicka in fel uppgifter till Morningstar, speciellt när dom är åt det negativa hållet...

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Pengarna,

   Ja riktigt konstigt gjort, det verkar som ganska många bytt nu från LF och det borde dom förlora en del på.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Pengaregn ^^ autospell, vill skriva pengarna ;)

   Radera
 3. Intressant. Men framförallt intressant hur LF kan vara så loja med att rapportera in rätt avgift. Det säger nog något om hur extremt dåligt konkurrensen måste fungera om man gör ett sådant misstag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Ja undra vad det beror på, tycker också att det är ett konstigt misstag faktiskt.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Hej! Har du någon bra mall för kassabok som man kan ta del av?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Nyfiken,

   Tyvärr använder jag mig inte av kassabok eller någon direkt budget utan sätter mål på kapitalutvecklingen och ser till att nå dit. Jag är ledsen.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Jag sålde samtliga mina fonder för att köpa aktier istället. Om de har undanhållit en så väsentlig sak som den totala förvaltningskostnaden så börjar man ju undra vad mer de undanhåller?

  Mvh Ekorren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Ekorren,

   Ja, om man diversifierat tillräckligt så är det ju ett bra alternativ utan avgifter. Ja det är svårt sånt där och ibland är det något finstilt man missar.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 6. Tack för infon! Jag har tittat över mina fonder och tänkt göra några byten. Har även varit in på LF för att byta, men då har det varit nåt strul med sidan så det har inte blivit av. Får se över mina fondval igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Aktieoutsidern,

   Ok, ja det är jobbigt att det ska vara otydligt men allt verkar bli bättre och gå åt rätt håll iaf.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 7. Jag har bytt och går inte tillbaka. Bra att många har flyttat sitt kapital, det ska man ha om man har sådana smygklausuler. Sen är det otroligt slarvigt att skicka in fel avgift.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja C,

   Ja det verkar som många gör samma val så de lär ju fundera över det framöver kan man tycka.

   Tack för kommentaren, Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 8. Jag har också bytt från LF till SwedB's alternativ. Kommer inte gå tillbaka till LF, hela grejen med 2% avgift är långt värre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym,

   Ja det verkar vara många som gör exakt samma sak, övenjag har bytt till Swedbank.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 9. Om man nu just har gjort bytt från LF till Swedbanks, hur vet man att man inte har blivit utsatt för denna 2% avgift. Jag menar, den finns väl där just för tillfällen som massförsäljningar, och det är ju precis vad det är om alla byter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Riktigt bra fråga, det får vi ta reda på. Jag får se om jag har tid att kolla det eller om någon annan kanske vet? Bra fråga!

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Hej!

   Lyckades du hitta något svar på denna fråga?
   Jag står just nu i valet om att göra ett byte..

   Hälsningar Frilans

   Radera
 10. LF ska inte komma med 2% i säljavgift som de kan ta om de känner för det. Varför skall jag som kund ens gå med på det? De har ju tappat rejält och Swedbanks dito har ökat med från 4122 ägare till 5818 ägare. Förmögenheten från 3,88 miljarder sek till 4,05 miljarder sek. Rätt intressant om jag ska säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Prius,

   Jag håller med. Riktigt intressanta siffror du plockat fram, det borde ju vara betydande kan man tycka.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 11. Svinhugg går igen, så jag har precis flyttat 124 000 :- från Länsförsäkringar i både premie- och tjänstepension! Nu har jag inga som helst affärer med dem.

  Det var fan värt flyttavgiften för tjänstepensionen - a man´s gotta have some fucking principles :-)

  Mvh
  Newman

  SvaraRadera
 12. Hur får du din EX LOVER BACK.
  Jag vill dela mitt vittnesbörd med alla, jag heter Victoria Desmond från USA, efter 4 års äktenskap med min man lämnade han mig för en annan kvinna som ledde mig till frustration. Jag gjorde allt jag kunde för att få honom tillbaka men ingen använde tills en gammal vän av min berättade en utspelning av Dr.jaja på internet som hjälpt henne i ett liknande problem, jag tvivlade först om det men jag bestämde mig för att prova. Jag kontaktade doktorn (jajaspellcastertemple@gmail.com.com) han hjälpte mig att stava mina
  make och inom 48 timmar kom min man tillbaka till mig igen. Jag kan inte sluta tacka JAJA. Kontakta den här fantastiska stavningskontrollen för något av dina problem, han kan erbjuda en varaktig lösning på alla dina problem:
  (1) Breakup and Love Spells
  (2) Ta tillbaka din ex eller förlorad kärlek
  (3) Avsluta skilsmässa eller skilsmässa stavning
  (4) Äktenskapsroller
  (5) Graviditet och stavning av barnbarn
  (6) Business Spell
  (7) Ta bort sjukdom från din kroppssömning
  (8) Du vill att kvinnor / män ska springa efter dig
  (9) Lotteri vinnande nummer
  10) Du vill vara rik och berömd
  11) Du vill vara befordrad på ditt kontor
  Kontakta den här stora mannen via: jajaspellcastertemple@gmail.com

  SvaraRadera