fredag 27 januari 2017

Atlas Copco höjer utdelningen med 8%

För en liten stund sen meddelade Atlas Copco som är mitt 4:e största innehav, att de höjer utdelningen från 6,30kr till 6,80kr. Utdelningshöjningen blir motsvarande 8% vilket känns helt ok. Jag har inte läst igenom rapporten men spontant känns det bra det jag sett på nyhetsnotiser.
Höjningen gör att min YOC i Atlas Copco ökar från 3,44% till 3,72%. Atlas levererade lite bättre än min prognos jag gjorde i november: du kan läsa prognosen om Atlas Copco här. Där sa jag att jag tror på en genomsnittlig utdelningsökning på 6% över en 10-årsperiod, vilket jag fortfarande gör.
I kronor och ören innebär det här att jag kommer få 130kr mer varje år, utan att ha gjort någonting. Det känns grymt med bolag som levererar stabila resultat så att vi aktieägare får mer pengar varje år.
Igår meddelade även Nordea och Tele2 utdelningshöjningar vilket gör att totalt 7 bolag i portföljen hunnit höja sina utdelningar i år.
Har ni Atlas Copco i portföljen eller planer på att ta in den? Var höjningen i linje med vad ni trodde?

4 kommentarer:

 1. Jag är rejält sugen på att köpa in Atlas i portföljen nu när de höjt utdelningen samtidigt som aktien backar. 2,6 procent YOC är dock för lågt så den ska nedåt i alla fall 3 procent (inklusive vårutdelning möjligen) innan jag köper. Grattis till fin YOC i riktigt bra aktie.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köp 2 aktier till att börja med då :) Nä, jag håller med om att dom är dyra men det blir lättare om man får in en fot att börja med. Trots det tycker jag också att Atlas Copco ligger på gränsen nu.

   Ja jag hade lite tur och köpte i dippen som var :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Härligt med utdelningsökning. Atlas Copco är verkligen ett fint bolag. Jag är i dagsläget nöjd med mitt innehav genom avanza Zero. Tyvärr är det A aktien som finns med i fonden. Skulle den gå ner en del i pris skulle jag kunna tänka mig B aktien till portföljen. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Atlas är fint! :)

   Om den dippar så fyller jag på lite till, men dit är det en bit kvar. Tack för kommentaren!

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera