fredag 13 januari 2017

1000 st Castellum i portföljen!

Idag köpte jag in några Castellum och såg sen en riktigt irriterande sak, jag hade ett totalt innehav på 999 st Castellum! Vafan!? Sjukt irriterande men tanke på att mitt mål det senaste året varit att komma upp i 1000 st. Så jag gjorde något jag aldrig gjort förut, jag köpte 1 (!!!!?!?!?!) Castellum. Detta endast för att snygga till siffran och komma upp i mitt målinnehav. Det är ju ett courtagemässigt självmord men ibland får man unna sig ett undantag.

Så.. Nu är jag lycklig ägare till 1000 st fina Castellumaktier! Innehavet närmar sig position nummer 1 över mina största innehav, men fortfarande hänger sig H&M kvar som största.

Lite fakta Castellum:

Kurs: 120kr
Direktavkastning: 3,53%
År med höjd utdelning i följd: 19 år
Utdelningstillväxt senaste 12 mån: 6,5%

Läs mer om mina tankar angående Castellum i inlägget: Utdelningsaktie: Castellum (Cast)

Vad tycker ni om Castellum?

10 kommentarer:

 1. Har själv Castellum och de verkar vara ett hyfsat tryggt innehav. Direktavkastningen är väl inget att hurra över men på sikt kanske den höjs. Köper inget mer förrän nästa börsnedgång...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Castellum är fin! :) Jag räknar med en häjning i vår och tror även dagens nivåer kan ge en ok Yoc på några års sikt. Fast det klart, man kan aldrig vara säker.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Inget litet innehav du har i Castellum :) Ser klart ut bättre med 1000 aktier. Jag är inte speciellt insatt i Castellum men det lilla jag hört om bolaget tyder på att det är ett seriöst och bra företag. Men framförallt är det populärt bland oss bloggare :) Utdelningshistoriken är riktigt bra. Får hoppas bolaget fortsätter prestera bra :) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nu har jag också ett 4-siffrigt innehav! ;)

   Ja det verkar populärt och jag tror på bolaget annars skulle jag inte investera så tungt i det.

   Tack!

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Grattis! Och så illa för courtage kan det väl inte vara? Du får ju minst 4,25 kronor extra i mars och sannolikt lite mer.

  Har också ökat men har en lång bit kvar till 1000 aktier. De är kanske Sveriges enda riktiga utdelningsaristokrat och en sådan vill man ha i portföljen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nej så illa är det inte men det känns fel att köpa för 120kr i ett köp :)

   Ja det är ett fint innehav och på sin väg mot sveriges första aristokrat!?

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. 1000 aktier i det kvalitetsbolaget är riktigt bra! Snyggt jobbat.

  SvaraRadera
 5. Courtagemässigt självmord är väl kanske att ta i;) Tycker den kronan lätt kan va värd det för att få till en så snygg jämn siffra. Mäktigt innehav! Blir trevliga slantar i mars det:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, ibland måste man unna sig lite snygga siffror ;)

   Ja mars serjag fram emot! Tack för kommentaren!

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera