måndag 23 januari 2017

Öresund höjer utdelningen med 5,5%

Öresund är ett mikroskopiskt innehav i min portfölj. Jag har 10st aktier i min Avanzaportfölj och 12st aktier på Nordnet. Aktierna på Nordet ligger +78% (exkl. utdelningar) och de på Avanza +31% (exkl. Utdelningar), snittet inkl. utdelningar hamnar väl på +58% ungefär.

I fredags meddelade Öresund att man höjer utdelningen från 4,50kr/aktie till 4,75kr per aktie, en höjning på ca: 5,5% alltså. Öresund blir alltså det 4:e bolaget i min portfölj som har meddelat en höjning av utdelningen och då är vi fortfarande bara i januari.

I och med att jag har en ganska stor del preffar i portföljen så siktar jag på ett snitt kring 5% utdelningshöjning per år. Då är det ganska viktigt att mina bolag med tillväxt levererar och Öresunds höjning på  5,5% får ju ses som lite klent om jag ska klara ett snitt på 5%.

Hur många procent vill ni att era utdelningar skall höjas i snitt per år?

Läs även:
Utdelning och utdelningshöjning Realty Income (O) samt W.P. Carey (WPC)
Omega Healthcare (OHI) höger utdelningen igen

4 kommentarer:

 1. Hejsan,

  Tack för intressant blogg. När du räknar på utdelningshöjningar, räknar du då på utbetalade utdelningar ett visst år jämfört med året innan, eller räknar du på det som bolaget kallar t.ex. "2015 års utdelningar" (som ju ibland betalas ut året efter, eller delvis, dvs. "2015 års utdelning" kan komma kvartal 1-3).. Detta gäller väl främst för t.ex. amerikanska aktier som delar ut flera gånger per år och där jag upplever det som ibland lite svårt att bedöma vad man ska räkna "utdelningshöjningen" på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas jag förstod rätt men ska försöka förklara hur jag gör.

   Om svensk aktie x delar ut 5kr i maj 2016 och sedan betalar ut 6kr i maj 2017 så ser jag det som en höjning på 20%.

   På utländska aktier som kan höja och delar ut flera gånger per år så räknar jag den senaste utdelningen året innan mot den senaste utdelningen för gällande år.

   Hoppas det gick att förstå ;)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Jag har också en del preffar i portföljen och siktar som du på 5% utdelningshöjning per år. De senaste tre åren har jag haft en höjning på 4% (2016), 8% (2015) och 6% (2014)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej MfN!

   Intressant, du verkar hålla det rätt bra! Snyggt jobbat! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera