måndag 9 januari 2017

Mina totala utdelningar 2016

Meningen är ju att mina investeringar år 2020  skall täcka mina fasta kostnader så att jag i princip kan sitta och rulla tummarna. Det kommer tyvärr att bli lite tråkigt så år 2023 är planen att sluta jobba helt, då jag förhoppningsvis får tillräckligt från utdelningarna för att täcka mitt ganska aktiva liv med resor etc. Jag har skrivit om det i inlägget: Om 4 år behöver jag aldrig jobba mer

Mina totala utdelningar 2016 blev 32.374kr. De 10 aktier som delat ut mest och stod för ca: 60% av utdelningarna i min portfölj var:

1. H&M
2. Klövern Pref
3. Castellum
4. Johnson & Johnson
5. Atlas Copco
6. Fortum
7. Akelius Pref
8. Handelsbanken
9. Omega Healthcare Investors
10. Industrivärden

Det här kommer att ändra sig i år då man kan se att mina största utdelare varit preffar och aktier med hög DA. Planen är att öka upp bla. Investor och Industrivärden. Jag vill även öka i Johnson & Johnson trots en hög dollarkurs.

Hur mycket fick ni i totala utdelningar 2016?

6 kommentarer:

 1. 700 kronor! Fast då har jag bara haft portföljen i ett halvår och merparten av investeringarna har varit i aktier som delat ut först i december eller senare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grymt! Då blir detta år ännu roligare! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Inte säker hur mycket det blev. 36000 kr från Handelsbanken sen några utdelningar till :) Hade aktierna på olika konton. Kommer bli lättare att se alla utdelningar i år när allt blir samlat hos Avanza. Vi får hoppas på många.fina utdelningar även detta år :) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra klump från SHB! Det ska bli kul att följa dig under året! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. 3500:- merparten från Opera, som sedan tvärdök, men gör inte så mkt då jag ju skall behålla dem i många år

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Känner tyvärr inte till Opera, får kolla upp det.

   Med vänlig hälsning / frihetsmaskinen

   Radera