onsdag 18 januari 2017

Höjer Castellum utdelningen med 8% eller mer imorgon?

Vid 13-tiden imorgon kommer Castellum (mitt näst största innehav) med sitt årsbokslut. Jag förväntar mig en fin utdelningshöjning från dagens 4,25kr/aktie. Köpet med Norrporten verkar ha gått bra och frågan är bara hur de väljer att göra med utdelningen. Kommer de kräma på med en tioprocentare eller blir det lite lägre?


Min  gissning är att de höjer nuvarande utdelning (justerat för de nyemitterade aktierna) på 4,25kr till 4,60kr. Chansen finns ju att de höjer ännu mer, men då får det bli en positiv överraskning. En höjning från 4,25kr till 4,60kr skulle innebära att utdelningen höjs 8% vilket jag helt klart är nöjd med.

Vad tror ni att Castellum väljer att dela ut i år?

6 kommentarer:

 1. Jag delar Petruskos inställning och hoppas på 5 kr ;)

  Med vänlig hälsning Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yey! :) Jag det tar jag gärna, men jag kommer få ångest att jag inte köpt fler då ;)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Ångrar själv redan att jag inte köpte fler ;) Mvh Slimis

   Radera
  3. Haha, ja shit! 5 kronor, bra tippat! Jag hann köpa 4st till imorse så det känns ju lite bättre iaf :)

   Radera
 2. Jag tror också på en mer försiktig höjning till 4,60 kronor. Skulle förstås glädjas med 5 kronor men köper inte att 4,60 kronor skulle vara en sänkning eftersom man har emitterat mer aktier sedan sist varför 4,60 kronor per aktie är mer totalt sett än det vore med ett lägre antal aktier till samma värde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har vi en liknande förväntning du och jag :)

   Jag håller med dig att 4,60 bör ses som en höjning. Vi som var med i nyemissionen fick ju en teckningsrätt per innehavd aktie. Sen kunde vi köpa en ny aktie för 77 kr + 2 teckningsrätter. kursen låg runt 115-120kr vid det tillfället. De emitterade aktierna såldes alltså med 33-35% rabatt för det med teckningsrätter, det har ju gjort att man fått fler aktier. Om man inte haft kapital har man kunnat sälja teckningsrätterna och ändå i slutändan stått med fler aktier utan att skjuta till kapital.

   "Företrädesrätt 1:2. För varje innehavd aktie i Castellum erhålls en (1) teckningsrätt. Två (2) teckningsrätter berättigar till teckning av en (1) ny aktie. Härutöver erbjuds möjlighet för investerare att teckna aktier utan stöd av teckningsrätter."

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera