söndag 1 januari 2017

Skidsemester - En bra investering

Hoppas att alla haft ett bra nyår! Efter att ha firat jul och nyår så bestämde vi att köra en till visit till fjällen, så nu är vi tillbaka i snön. Det blir alltså en veckas skidåkning som får starta det nya året. Att vara ute i naturen och snön och speciellt att åka skidor är något bland det bästa jag vet. Den avslappnande känslan man uppnår är grym och att grilla en korv eller ta en kaffe mitt i backen är underbart.

Skidåkning och att åka till fjällen upfattas av många som väldigt dyra sysselsättningar men jag kan faktiskt inte helt hålla med där. Visst kostar det pengar, men som med allt annat så blir det vad man gör det till. Vi har absolut inte höga löner men är trots det iväg på vår andra skidsemester denna säsong. Vi har även bokat in 2 till de kommande månaderna och förhoppningsvis blir det fler under detta år.

För er som inte varit iväg på en skidresa så rekommenderar jag att testa det. För hälsan, välmåendet och livsglädjen är jag säker på att det blir en bra investering på sikt. Om 10 år kommer jag säkert tänka tillbaka på det här och tänka, varför gjorde jag det inte fler gånger. Den bästa dagen att åka på en resa är för 10 år sen, den näst bästa är idag! Eller nåt sånt.

Unnar vi sparbloggare oss för lite semester? Är jag slösaktig för att jag unnar mig flera skidresor?

10 kommentarer:

 1. Själv har jag aldrig haft något intresse av skidor. Så det har aldrig blivit någon skidsemester. Jag är inte för att resa så mycket överhuvudtaget då jag i princip alltid har hemlängtan efter en vecka. Jag tycker du gör rätt i att kosta på dig skidresor om det ger dig livsglädje för pengarna. Jag tar sällan semester och sen man fick småbarn har det blivit lite svårare att bara åka iväg. God fortsättning Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla är vi ju olika och du verkar hittat din grej så då är det ju det man ska göra, vi har ju alla olika intressen :)

   Tog själv mindre semester förut när jag jobbade mer, men det känns som ju mer semester man tar ju mer vill man ha. Iaf för min del. Skidåkningen är ungefär hälften av upplevelsen, resten är naturen, lugnet och själva upplevelsen man får i fjällen.

   Ha det bäst!

   Radera
 2. Med Skistars aktieägarrabatt blir skidresan till Sälen, Åre, Trysil eller Hemsedal 15 % billigare. Allt som krävs är 200 aktier. Det är en bra investering med. Ca 3 % utdelning ger Skistar med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet! ;) jag har funderat på det ett tag men det har inte blivit av. Ofta köper jag resor/gör bokningar på kampanjpriser eller på andra ställen där rabatten inte hade hjälpt. Men det kan helt klart bli aktuellt framöver.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Jag tror man unnar sig lite för lite ibland. Håller helt med att man måste göra saker som ger en glädje och som motiverar att vara lite snål på andra delar i ens vardag. Kör på! Mvh Kneg till Deg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ibland kan man känna att man fokuserar lite för mycket på sparande och framtiden. För egen del tycker jag att det kan vara viktigt att släppa det och våga "bränna" lite pengar på det som gör en lycklig eller att testa saker så man inte kommer på att man missat massa när man blir gammal.

   Tack för peppen!

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Inte är du slösaktig. Slösar gör man när man strökör bil för att man är lat eller inte tar med sig matlåda :)

  Res medan du kan och vill! Du kommer aldrig få tillbaka tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, nu känns det mycket bättre! ;) Jag håller med, tiden är det viktigaste vi har.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Hej!

  Hur mycket erhöll du i form av utdelningar under 2016? :-)

  Mvh
  Framtida Frihet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Framtida Frihet!

   Jag kommer skriva ett inlägg om det nu i dagarna :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera