fredag 22 september 2017

Flytta till fjällen?

Nu är hösten här, vintern närmar sig med stormsteg och suget efter skidåkning börjar komma trots att jag inte är läkt från skador än. Längtan börjar komma efter fjällen, tänk om man skulle flytta till fjällen? Jag funderar ständigt på det här med att optimera livet och frågan jag ställer mig ofta är: bor jag verkligen på rätt plats? Finns det kanske något ställe som passar bättre, så att man får ut mer av vardagen? Jag har tidigare funderat över det här i inlägget Drömmer mig bort - Flytta till Åre?Jag känner att vi har kommit en bit på vägen i ata optimera livet. Vi har dragit ner på onödiga utgifter, förhandlat räntor och elavtal, sett till att vi inte betalar mer än nödvändigt för de saker vi behöver, speciellt fasta kostnader. Det är kanske därför naturligt att man kommer till nästa steg, att man börjar fundera på om det är ett bra val att bo i en stad där man måste åka en lång väg för att göra det man vill. Är det kanske bättre att flytta till fjällen, då skulle man teoretiskt kunna åka skidor varje dag under hela vintern för samma pengar som det kostar att åka till fjällen 2 veckor. Det är en tanke som slagit mig mer än två gånger.


Det som får mig att tveka är egentligen att jag gillar både fjäll och vatten, ena dagen vill jag bo i fjällen andra dagen vid en varm strand. Tankarna i mitt huvud krigar och det blir oavgjort varje gång. Är det då bättre att jag bor som jag gör nu, i en storstad med bra utbud och bra kommunikationer vart än jag vill ta mig. Jag har tillgång till bussar, tåg och flyg som kan ta mig vart jag vill, men jag har det inte utanför dörren. Jag trivs där jag bor men är samtidigt frustrerad över att jag inte har allt det andra. Nu när man lyckats med att dra ner på kostnader och på så sätt kan leva på mindre så känns det på något sätt som slöseri på tid att inte använda den på bästa sätt. Hur kommer det då kännas när man är helt fri, en 2 veckors semester räcker inte långt när man har obegränsat med tid till förfogande.

Hur tänker ni kring såna här saker?Läs även:

10 kommentarer:

 1. Tack för en intressant och läsvärd blogg!
  Då kan jag rekommendera bloggen http://aktivadagar.com
  om en familj som gjort slag i saken och flyttat till Sälen.
  Mvh Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Tack för kommentaren och länken! Ska bli riktigt kul att sätta mig och läsa den bloggen! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Åh vad glad jag blir över att någon tipsar om mig och min blogg! Vi flyttade alltså till Sälen i vintras, dock är det möjligt att vi flyttar vidare till nåt större fjäll småningom men just nu passar Sälen oss perfekt. Sålde huset och gjorde oss av med en massa saker i samma veva. För att få mer frihet och energi till att göra mer av det vi vill. Nu ska jag titta runt lite mer på din intressanta blogg!

   Radera
  3. Hej Camilla,

   Vad kul att du kommer hit och kommenterar. Jag har hunnit kolla din blogg lite och den är otroligt inspirerande. Jqg rekommenderar verkligen att ni som ser det här går in och kollar bloggen aktivadagar.com

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Hej Frihetsmaskinen,
  Det är väl inget som hindrar dig/er att prova på både och? Jag menar att ni kan flytta till fjällen (eller hyra en stuga en säsong) och testa på hur det känns, väga för och nackdelar. Det handlar kanske i slutändan om att våga ta steget och prova något nytt och inte fastna i det som är "tillräckligt bra" om du förstår vad jag menar :) Jag har haft samma tankar och tänker att den dagen vi är fria måste vi också våga prova nya saker för att hitta det som passar oss bäst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Herr oberoende,

   Det ör väldigt sant som du säger att man borde prova, kanske hyra ut lägenheten och testa nån säsong. Frågan är om man vågar innan man uppnått friheten, efter känns det som att man måste våga? :)

   Radera
 3. De där tankarna känns väl igen. Vi trivs bra där vi bor men fjällen lockar ofta, det gör dock även skärgården då vi gillar kajakpaddling. Får se om vi kommer loss, känns som om vi bott fast oss 😃 Nu har vi varit på utflykt en bit upp i norge, där kan man få både fjäll och skärgård nära. Kanskekanske

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Erik,

   Ja fjällen är magiskt, skärgården likaså! Bott fast sig beskriver nog det vi känner också, samt rädslan att sakna storstaden. Norge skulle vara drömmen, det är så magiskt fint där. För egen del tror jag det skulle bli för dyrt tyvärr.

   Tack för kommentaren!

   Radera
 4. Problemet blir väl att man tvingas köpa och sälja så pass många fler långkalsonger än tidigare ;D Roligt inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du rätt i, men det kanske är kul det också! Fast sälja behöver man väl inte? :)

   Radera