måndag 25 september 2017

Lediga måndagar är så skönt!

Jag vet att jag har skrivit om det här förut men det går inte att säga för många gånger, lediga måndagar är bäst. Alla är på jobbet och det är lugnt och skönt överallt. Idag har jag inte så överraskande tagit en långfrukost i solen och ska snart äta lunch och sen ta en promenad tror jag.

Jag älskar att vara ledig, jag älskar att jobba halvtid, jag är övertygad om att jag skulle älska livet som helt ekonomiskt fri. Vissa säger att de aldrig skulle vilja ha ett liv utan jobb men jag är nog inte en utan dom. Jag gillar att göra saker jag gillar, tyvärr får man inte betalt för allt man gillar att göra, iaf inte mer än vad det kostar och att göra hobbys till en inkomstkälla kan döda vilket intresse som helst. Det vet jag av tidigare erfarenhet. Jag vill leva ett liv med frihet att göra vad jag vill, när jag vill.
Mitt mål i livet är inte att bli rik, mitt mål är inte att bli framgångsrik eller ha mycket prylar. Jag vill inte leva på beröm och uppmärksamhet från andra, jag vill leva exakt så som jag känner för dagen. Jag säger som John Lennon, när jag blir stor ska jag bli lycklig. Alla har rätt att göra vad de vill med sin tid, alla har rätt att drömma om vad de vill och alla har olika drömmar och mål.. Mitt mål är att vara lycklig, det andra är bara ett sätt att ta sig dit och vara där.Livet är inte vad någon säger åt en att det där. Livet är vad vi vill att det ska vara, det är det vi mår bra av och inte vad andra mår bra av. Jag mår verkligen mycket bättre av en långfrukost och D-vitamin av solen än tidig väckning och instängd i en karriärskuvös. Det är bara jag, lyssna inte på mig, utan lyssna på dina egna tankar, det är då du blir lycklig!

Vad gör dig lycklig idag?Läs även:

7 kommentarer:

 1. Jag blir just idag lite lycklig av att läsa dina ord om frihet så tack för det:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul qtt höra, tack själv! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Låter härligt!
  Vad säger arbetsgivaren om att jobba deltid. Har man inte bara rätt till det om man har barn och upp till en viss ålder? Min chef hade absolut inte uppskattat om jag jobba heltid, då de flesta vill ha en konsult 100% eller inte alls. Svårt att sälja nån som jobbar 75% om ett projekt ska vara färdigt en viss tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, det är grymt! Jag kör eget, så bestämmer själv ;).

   Jag vet ju inte hur det funkar i din bransch men själv valde jag faktiskt bransch så att jag skulle kunna styra vilka dagar jag jobbar. Det hade inte funkat inom det jag jobbade med innan.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Själv körde jag ledig tisdag och har ägnat hela dagen åt börsen. Gått igenom PPM och tjänstepension samt tradat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och för den delen blir det ledig onsdag med, glömde nästan det. Ut på roadtripp och låta dottern provrida.

   Radera
  2. Kul, det verkar gå bra! :) Hur går det med tradingen?

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera