söndag 3 september 2017

Nu kan du välja vad som ska hända i historien om dig

Igår kollade jag på ett till avsnitt av Kalles sex liv, denna gång handlade det om ett par (velovelo) som säljer lägenheten och alla sina prylar för att cykla jorden runt under 4 år. Jag kan inte säga annat än att jag blev sjukt inspirerad. Vem har inte tänkt den tanken?
Vem har inte tänkt tanken att släppa konsumtionshetsen, släppa stressen, släppa kravet på att passa in och bara följa sin dröm, vad den än må vara. Men hur många gör det? Inte speciellt många. Vi är programmenerade sedan vi var små, genom uppväxt och skola. Vi är programmerade att passa in och göra som alla andra. Vi är lärda att jämföra oss med andra och följa strömmen eller leda den. Vi har fått lära oss vilka vägar man bör ta och vilka vi ska undvika. Framgång går att mäta och vi har fått lära oss hur vi visar vår egen framgång. Det är viktigt att andra ser vår framgång, vi ska visa den till varje pris, den framgång som alla andra vill ha.

Något som många vill är att bli sin bästa version av sig själva. Man hör inte lika ofta att man vill hitta sig själv. Hur blir man bäst om man inte vet vad det är man vill vara bäst på? Man kan omöjligt vara bäst på allt och varför måste man vara bäst när man kan vara lycklig? Det blir förvirrande när man börjar fundera på det och en spontan fråga i som dyker upp är om det inte räcker att bara vara lycklig? Det finns nog en tävlingsmänniska i oss alla men kan man någonsin bli nöjd om man alltid jämför sig med andra?
Det är bara vi själva som kan se till att vi hamnar där vi vill vara i livet, det är bara vi själva som kan ta de beslut som leder oss dit. Varför gör vi det då så mycket svårare genom att se på hur andra gör? Allas liv är olika historier och nu kan du välja vad som ska hända i historien om dig..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar