måndag 11 september 2017

Sålt lite Atlas copco, köpt lite Investor

Idag stack börsen iväg med lite blå siffror och jag passade på att sälja lite Atlas Copco då portföljandelen blivit lite för stor. Jag sålde bara en väldigt liten del med drygt 60% vinst utan inräknade utdelningar.
Anledningen att jag sålde var som sagt för att jämna ut portföljen lite och vikta ner innehavet. Jag tror fortfarande på Atlas Copco vilket jag skrev om här för ett knappt år sedan. Däremot känner jag att värderingen är hög samtidigt som dollarn tappat något, timingen känns därmed ok för att vikta ner lite. Det är som sagt en marginell förändring jag gjort och i dagsläget väger Atlas Copco 5,4% av portföljen om jag inte räknar det jag har genom Investor.

Istället köpte jag Investor för pengarna och fick ju därmed tillbaka lite Atlas. Tanken är att framöver omfördela så att mer kapital ligger i investmentbolagen. Min långsiktiga plan är ju att spendera mindre tid att tänka på aktierna, även om jag inte tror att det kommer bli så.

Hur ser ni på Atlas Copcos värdering i dagsläget, gjorde jag rätt?Läs även:

4 kommentarer:

 1. Skulle själv hellre satsat på Investor just för den höga värderingen av Atlas Copcos aktie. Du får ju även en stor del Atlas Copco med substansrabatt i Investor samt bättre riskspridning. Lyssnade på Nordea podden igår. De hade sålt av hela sitt innehav i Atlas Copco och köpt H&M för pengarna. Om deras köpt och sälj blir en bra affär på sikt får vi se. Men måste medge att Atlas Copcos aktie har presterat riktigt bra den senaste tiden. Kan vara svårt det där med att sälja bra bolag med hög värdering. Ibland har man tur och kan köpa tillbaka aktien betydligt billigare så småningom. Detta hände ju mig själv vad det gäller H&M. Men det finns ju även bolag man har sålt av som är betydlig dyrare i dagsläget. i dagsläget handlas Atlas Copcos aktie till nästan pe 30. När H&M stod i den värderingen kostade den över 360 kr. Ska ju till att bolagen med dessa värderingar presterar riktigt bra framöver för att orka fortsätta stiga. Jag har dock ingen vidare koll på Atlas Copco så jag vet inte om de förtjänar dagens värdering. Kul att du har fått en bra avkastning på innehavet och lycka till hur du än gör. Själv brukar jag göra det som känns bäst för stunden. Oftast har det blivit bra men ibland gör man felsteg.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Slimis!

   Ja det är främst substansrabatten som lockar i kombination med hög värdering i Atlas givetvis. Ja det är svårt att sälja av ett så fint bolag, som tur var hade andelen blivit för stor vilket fick försvara försäljningen ;)

   Tack för kommentaren!

   Radera
 2. Jag köpte mitt första innehav i bolaget under samma period som du, enligt grafen. Men jag gick tyvärr ut alldeles för tidigt, sedan dess har jag väntat på ännu ett ingångsläge men känner lite som du att förväntningarna är väldigt höga idag.

  Jag håller ögonen på att öka mitt innehav i Investor men även Skanska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ungtsparande!

   Ja tyvärr är det nog vanligare att man säljer för tidigt än för sent, då kan det vara bra att vikta ner pö om pö. Lycka till och hoppas du får en chans att kliva in!

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera