tisdag 16 oktober 2018

Kan man tjäna pengar på paneler? - En uppdatering efter 2 månader

Nu har jag hållit på med panelundersökningarna i 2 månader och jag tänkte att det var dags för en uppdatering om hur det går. Jag är med i 7 stycken paneler och alla de går att hitta i mitt inlägg om att tjäna pengar på nätet. Jag har inte anmält mig till några nya eftersom jag tycker att jag i dagsläget får tillräckligt många att svara på men kommer troligtvis att ta in några fler framöver.
Kan man tjäna pengar på paneler?


Ja man kan tjäna pengar på paneler. Efter att jag kört två månader med panelerna nu så kan jag konstatera att man kan tjäna pengar på paneler. Jag har efter två månaders panelundersökningar dragit in 1090kr på de sju stycken kontona jag har. Det innebär en snittintjäning på 545kr i månaden. Inga stora pengar som jag sagt tidigare men det är pengar in i kassan. Pengar som ger ett skönt kassaflöde till aktiesparandet, en trygghet om man ska starta eget, eller som extra tillskott när man slutat jobba och ska leva på utdelningarna.

För att göra det enklar och snabbare så använder jag OpinionAPP för panelerna. Det är en app som samlar alla paneler på ett ställe vilket sparar massor av tid och gör att timlönen blir bättre.

 • Hittills inkasserat på paneler: 1090kr
 • Månadsintjäning: 545kr

Jag ser panelundersökningarna som en liten extrainkomst alltså och tycker hittills att den låga ersättningen är värt tiden det tar att svara på undersökningarna. Timersättningen varierar men jag kan ganska säkert säga att den ligger på 30-40kr i timmen för min egen del. Det är en låg ersättning men det vägs upp av det faktum att jag kan jobba med panelerna vart- och när jag vill samt att jag inte har någon restid för att ta mig till jobb. Den stora vinsten ser jag den dagen jag slutar att jobba helt. Jag kan leva med att få 40kr i timmen om jag kan vara i skidbacken- eller på en strand och samtidigt komplettera det med några hundra från utdelningar varje dag. La dolce vita!
Komplettera panelerna med andra inkomster


Jag har utöver panelerna startat två stycken cashback-konton. De jag har valt att använda är Refunder och MyBonus. När jag registrerade mig på dessa sidor fick jag möjligheten till en grym startbonus på 50kr på varje sida. Genom att använda mina värvningslänkar här nedanför kan du också utnyttja det erbjudandet.

 • My Bonus - Använd min inbjudningslänk så får du 50kr i bonus. Jag får 10% av den totala återbäringen du får under ett år, självklart påverkar det inte din återbäring. Du kan värva andra och får samma deal.

Det här är ett riktigt bra sätt att spara pengar när man handlar på nätet. Jag har inte riktigt förstått vilka butiker som var kopplade till dessa två cashbacksidor innan men har nu insett att det är flera av de butiker jag redan handlar hos. Man får alltså tillbaka en liten del av det man handlar för, vilket är grymt bra.


Det andra som är grymt bra är att om du registrerar dig och värvar vänner eller andra personer så får du bonus genom det precis på samma sätt som jag får ovanför. Jag har Genom Refunder lyckats tjäna in en värvningsbonus på 50kr som är redo att plockas ut samt 250kr som inväntar godkännande. Total bonus genom Refunder är hittills 300kr alltså. Genom MyBonus har jag fått in 110kr i bonus och kan i dagsläget plocka ut 60kr. Jag inväntar även mina egna startbonusar på totalt 100kr. I dagsläget har jag alltså 110kr att hämta ut i bonus men inom kort kommer det totalt att finnas 410kr att plocka ut i bonus. Grymt alltså! Jag rekommenderar starkt att registrera sig på de här cashbacksidorna, det är ändå helt gratis.

 • 110kr redo att plockas ut från cashbacksidorna.
 • Totalt 410kr från cashbacksidorna.
Framtiden för panelerna?


Jag sa tidigare att jag trodde att inkomsterna från panelerna skulle minska framöver men det känns mer som att de planat ut lite. Jag har inte alls varit lika aktiv de senaste veckorna som i början så att inkomsten från dom har minskat beror främst på mig själv. Jag ser inga problem med att man fortsatt skulle kunna tjäna 4-500kr i månaden och har hört flera andra säga samma sak.

Genom att fortsätta med panelerna och investera pengarna jag får bygger jag mina passiva inkomster allt starkare. Jag kommer närmre friheten men kassaflödet från panelerna gör även att tryggheten ökar vilket gör det lättare att ta steget när jag väl är där. Att hitta cashbacksidorna är ännu ett steg i rätt riktning eftersom man sparar ännu mer pengar på inköp man ändå skulle ha gjort. Tillsammans med att spara pengar på de fasta kostnaderna minskar mina kostnader för varje dag som går och ju mer jag jobbar på det. Samtidigt ökar mina passiva inkomster från utdelningar och möjligheterna till extrajobb från panelerna. Tillslut kommer linjerna att korsas och det är då jag går från deltidsarbete till friheten!

Jag blir mer och mer övertygad om att det absolut är en möjlighet att sluta jobba och leva i frihet trots de senaste dagarnas skriverier i tidningarna och alla negativa nyhetsinslag. Jag kommer aldrig låta några forskare slå ned mina drömmar, jag tror på friheten och att det går att leva på utdelningarna. Ingen ska få krossa min dröm utan jag kör på i samma spår jag gjort de senaste åren och hur det än går kommer jag bli en vinnare. Jag skulle aldrig vilja leva med att aldrig ha försökt att nå mina drömmar.

Kör ni med paneler eller cashbacksidor? Hur går det för er?

22 kommentarer:

 1. Tja Jarno,

  Nej panelundersökningarna är innan skatt och den beror ju lite på vad man tjänar, hur upplägget är etc. Cashbacken är vad jag förstår skattefri, men ska dubbelkolla det framöver.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 2. Inget men nu får vi 4091 i utdelningar :) Lalalalalala.....

  5,61 timmen just nu.. tata!

  Med inneboende efter skatt + utdelningar är det nu 9991 månaden som tickar in :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Mrs Doubtfire,

   Härligt, är det för oktober månad? :)

   Oj, det är magiskt ju! Nästa 10k i månaden. Känner att jag ska kolla över möjligheten att hyra ut ett rum :).

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Alla månader. Fast nu köpte jag nyss nåt mer så nu ökas det på igen. Köper nya saker nu 1-2 ggr/v.

   Ja, orkar man bara med inneboende så :) Man behöver ju inte vara hemma så mkt alt hitta nån som veckpopendlar eller jobbar väldigt mkt.

   Radera
  3. Snyggt! :) Det bästa med att köpa aktier, man får mer pengar ju mer man köper ;).

   Ja jag får fundera på det där. Om man reser mer sen kan det ju vara en bra idé.


   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Har testat paneler men upplevde det som sjukt tråkigt. Svarar du "rätt" eller klickar du bara igenom dem fortast möjligt. Brukar ju vara extremt många frågor kring t.ex. 30 olika varumärken man ska gradera på en 10 punkters skala vad man tycker samt kategorier för om man aldrig hört talas om dem/vet ej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Snålgrisen,

   I början var det mer allmänna frågor men nu passar de mina intressen bättre så jag tycker det är rätt kul :). Jag svarar på alla frågor.

   När var senast du testade panelundersökningar och vilka paneler körde du? Använde du opinionapp?

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Hej Frihetsmaskinen!

  Jag köper värdet av att få lite småinkomster via panelerna när du väl är fri, eller på resande fot. Men jag tycker det är lite konstigt att du som egenföretagare väljer att göra panelerna. Du borde bara på att fakturera någon timme extra i månaden dra in liknande summor som du gör på panelerna.

  Känns lite "gå över ån för att hämta vatten"

  Ingen som helst kritik! Jag är bara nyfiken hur du resonerar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Ingen fara, jag förstår precis hur du tänker :). Självklart är det att gå över ån efter vatten men jag gör det helt enkelt för att det är kul som ett experiment och värdet jag ser i det är just den dagen jag slutar att jobba. Panelerna binder mig inte p någon plats vilket mitt företag gör. När jag sen inte har övrig inkomst utöver utdelningarna så blir även skatten lägre.

   Det kan låter dumt att hålla på med panelerna men så länge det känns kul och motiverande så kör jag på. Om jag tröttnar så slutar jag bara :).

   Tack för kommentaren! Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Det här med paneler/cashback mm är en helt ny värld för mig. Det blir till att återvända till detta inlägg när jag hittar tid . Då ska jag testa dina inbjudningslänkar och se vad det tar mig :). Många bäckar små bygger en grym penga maskin i framtiden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Permanentexit,

   Ja gör det! :) Jag håller med. alla inkomster blir stora tillsammans och det är framförallt nice den dagen man slutar att jobba!

   Tack för kommentaren1 :) Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 6. Jag kan tipsa om cashbacker också, enligt min upplevelse betalar de lite bättre än refunder. Det finns en värvningslänk i min blogg med standard "Vi båda får x om du handlar för y" :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för återkoppling. Jag lägger allt detta på min "ToDo list" att kolla in framöver, mäktar inte med det just nu. Man är ju inte fri än och kan ägna sig åt finansbloggar mm :) Har ett vanligt arbete att sköta några år till, men inte många :). Jag kanske får skriva ett blogginlägg själv om detta så småningom och länka hit till din sida

   Radera
  2. Tja F,

   Bra tips, får kolla upp det! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 7. Bra jobbat!
  Rullar på här också panelerna och cashbacksidorna har totalt gett mig 3 000 kr nu. Det är inte fy skam. Kan inte säga att det tagit så mycket tid heller.
  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja PB,

   Snyggt jobbat! Helt ok tidsfördriv om man har några minuter över :).

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 8. Min största oro kring paneler är hur de använder min metadata? Tveksamt om jag tycker det är värt besväret/risken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Utlandsutdelaren,

   Ja känner man så är det väl bättre att skippa. Själv är jag inte så orolig av mig när jag inte ser någon anledning till det, ser inte riktigt risken. Alla uppgifter är anonyma och om man vill ha tag i dom så går det enklare på andra sätt :).

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 9. Hej.
  Tack för inspirationen. Har dragit in 530:- på panel. Skapade faktiskt ett extra ISK konto för att lägga in all sidoinkomst. Kul att se vad det kan växa på några år :)

  SvaraRadera
 10. Hej kära vänner, jag är glad att dela med dig mitt sanna livs vittnesbörd. vänligen läs och bli välsignad. Efter att ha varit i gift förhållande med Anderson i 4 år bröt han upp förhållandet med mig, jag gjorde allt för att få honom att älska, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt i mig, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en spell-caster-trollkarl som kunde hjälpa mig att göra en kärleksspell för att få min man tillbaka i kärlek. Jag är den typ av person som aldrig tänkt på stavning charms kunde fungera eftersom jag aldrig stavade förut hade jag inget annat val än att prova det, jag skickade e-postmeddelande till Oduduwa stavningskanalen och han sa att det inte fanns något problem att allting kommer att vara bra inom tre dagar att min före detta man kommer tillbaka till mig innan tre dagar med stavningsproceduren, instruerar Oduduwa mig hur man gör och vilka stavningsartiklar som krävs för att bli redo, jag gjorde som han sa och han lunch älskar att stava vid midnatt i hans tempel kastade han stavningen och överraskande nästa dag det var runt 11.05AM. Min ex make ringde mig på mobilen, jag var så förvånad över att jag svarade samtalet och allt han sa var vacker, snäll och söt att han var så ledsen för allt som han ville att jag skulle återvända till honom, han bekänner sin kärlek till mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans glatt igen. Sedan dess lovade jag att någon jag vet vem har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom till den enda verkliga och kraftfulla stavningskontrollen som hjälpt mig med mitt eget problem. email: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) du kan maila honom om du behöver hjälp med att få tillbaka förlorad kärlek eller restaurering av brutna hem, kärleksrelation, ditt äktenskap hem behöver rengöring och rening och alla andra eller annat fall i livet problem kan lösas direktmeddelande Dr.Oduduwa om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall som följer;
  1) Kärleksspel
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) stava stavning
  6) Break-up Spells
  7) Bevis en tidigare älskare
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  9) Vill du tillfredsställa din älskare
    Stava Charm för att vinna Lotto, Charm för att vinna Sportspel Bet.
  Kontakta den här Oduduwa-mannen om du har något problem för en permanent lösning
  via e-post: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera