fredag 3 april 2020

Refunder omdöme, recension & kompiskod! (Rabattkod)

Nu är det dags för en recension och omdöme av Refunder. Refunder verkar populär även hos andra och har över 500.000 användare. Jag har använt Refunder i mer än ett års tid nu och jag tänkte det var dags att gå igenom vad jag tycker och bjuda på en kompiskod.

Refunder är en cashbacksida där du får tillbaka bonus på de köp du gör i butiker som är kopplade till Refunder. Jag gillar verkligen konceptet och har använt det en del och tjänat/sparat en hel del pengar på det.
Refunder kompiskod / Startbonus


Innan vi går vidare till själva recensionen tänkte jag bjuda på en kompiskod som ger dig 50kr startbonus på Refunder. För att få dina pengar behöver du bara registrera dig via länken nedanför så får du pengarna direkt efter du gjort ett köp i någon butik för 100kr.


OBS! Genom att använda min länk får både du och jag en bonus, Win-Win alltså! :). Du kan sen på samma sätt värva en vän och tjäna pengar själv!
Refunder recension & Omdöme


Ok, dags att recensera Refunder. Är Refunder bra eller dåligt? Jag gillar verkligen sidan, de är seriösa och betalar alltid ut bonus utan några problem. Om du vill veta mer om vad cashback är för något kan du läsa mitt inlägg Vad är cashback?

Det jag gillar med Refunder är att de har bra butiker anslutna till sig, de passar i alla fall mig bra. Det vi har utnyttjat mest är rabatter vid hotellbokningar och cykelrelaterade köp. Det är ju dyra saker så det har blivit en hel del pengar sparade genom cashback.

Är det gratis?


Yes, det är 100% gratis att öppna ett konto och använda Refunder så det är bara att testa och se om du gillar det.

Du får cashback även vid rabatt


Något som är bra är att du får cashback även om du köper saker på rea eller redan rabatterade varor och tjänster. Det gör att du får "dubbel rabatt" på vissa saker och sparar ännu mer pengar.

Det enda du behöver tänka på är att göra dina köp antingen via Refunder hemsida eller Refunders app. Du kan också ladda ner Rufunder-knappen, då registreras dina köp automatiskt om hemsidan du handlar på är ansluten. Det går inte att registrera köp i efterhand (efterregistrera köp) om du missar det här.

Det är lätt och går snabbt att ta ut pengar


Något jag verkligen gillar är att det är enkelt och går snabbt att plocka ut pengar. Du kan ta ut pengar antingen via Trustly eller PayPal. Jag använder alltid trustly och då överförs pengarna i samma sekund till mitt bankkonto.

Refunder, bra eller dåligt?


Så.. vad blir min slutsats? Jag tycker som sagt att det är bra. Om du på allvar vill börja spara lite pengar från alla håll så underlättar Refunder.

Om du tycker att en 50-lapp eller 100-lapp här och det är helt meningslös att lägga ner tid på så är Rerfunder inget för dig. Men som sagt, på sikt blir även det pengar.

Vilka butiker är anslutna till Refunder?


Det är över 1000 nätbutiker som är anslutna till Refunder så det finns mycket att välja på. För min egen del så gillar jag verkligen att vi lyckats med lite "större" köp som gett bra cashback tillbaka. Det är köp vi ändå hade gjort.

Här nedanför kan du se några av butikerna som är anslutna till Refunder. Om du vill se alla så är det bara att gå in på hemsidan och kolla.
 • Hotels.com
 • H&M
 • Lyko
 • Apoteket Hjärtat
 • Åhlens
 • Matsmart
 • Apoteket
 • Cdon
 • Adlibris
 • Ellos
 • Kronans Apotek
 • Fyndiq
 • Gina Triqot

Det finns som sagt över 1000 butiker och det uppdateras löpande så det bästa är att gå in själv och titta vilka som är med just nu. För att utnyttja kampanjerna måste du ha ett konto.

Passa på att köpa billig handsprit?


Refunder har flera apotek anslutna till sig och om du är ute efter handsprit nu i Coronatider kan du passa på att håva in lite cashback på de köp du gör. De apotek som du får cashback hos är:

 • Apohem
 • Apotek Hjärtat
 • Apoteket
 • Kronans apotek
 • Apotek 365
 • MEDS
Hur mycket får man tillbaka på Refunder?


Refunder ger tillbaka antingen en procentuell del av köpet du gör eller en fast summa. Oftast får du mellan 3-7% tillbaka i cashback på dina köp och om du t.ex. byter elbolag kan du få 500kr i fast cashback och även få en rabatt utöver det.

Om du t.ex. köper en tröja för 400kr så kanske du får 6% i cashback, det betyder att du får tillbaka 24kr på ditt Refunderkonto. Det finna också aktuella kampanjer som ger ytterligare cashback / högre cashback än vanligt.

Hur tjänar- / sparar man pengar på Refunder?


Det finns 3 sätt att tjäna-/spara pengar på Refunder och det är genom att utnyttja rabatter och få cashback, att utnyttja aktuella kampanjer och få riktigt hög cashback eller att värva kompisar.
 • Få cashback & rabatt på dina köp (3-7%)
 • Utnyttja kampanjer (flera hundra kronor per köp, i vissa fall räcker det med en registrering utan köp)
 • Värva kompisar / Värva en vän (50kr per kompis)Hur mycket har jag tjänat på Refunder?


Jag och tjejen har två konton som vi delar på och gör våra gemensamma köp. De köpen vi fått tillbaka mest cashback på är hotellbokningar och cykelrelaterade köp.

Jag har även fått en del cashback via värvningar och totalt ligger cashbacken vi fått från Refunder på drygt 6.700kr sedan vi började med det. Jag tycker det är riktigt bra och om man ser det som en liten bricka mot det ekonomiska friheten är det grymt bra.

Refunder - ett pyramidspel?


Något som jag hört är att Refunder skulle vara någon form av pyramidspel och det stämmer inte alls. Om vi bara tänker logiskt så finns det ingen koppling alls. Refunder ger tillbaka en cashback till användarna men det är ju företagen som betalar den.

Anledningen till att de gör det är ju för att sälja mer och en förhoppning om att du blir en återkommande kund. Det är alltså lite samma sak som att de betalar för reklam eller för att någon skickar kunder till dom.

Det här är ju perfekt för oss som vill spara pengar eftersom vi kan utnyttja det till vår fördel och få saker ännu billigare.

Utnyttja Refunder rätt och bli en vinnare


Som alltid gäller det att inte köpa onödiga prylar som man aldrig hade köpt annars. Men om du köper en väska genom Refunder som du ändå tänkt köpa så kan du kanske få tillbaka en femtiolapp som du annars inte hade fått.

Sätt det i perspektiv och om du gör det vid alla dina linande köp, det är då det bli pengar på sikt. Om du dessutom investerar dina pengar i aktier så startar du en snöboll som stärker din ekonomi.

Att spara 50kr kan kännas betydelselöst i sig men att spara 50kr om och om igen och få det till en vana kommer att ge en enorm effekt i ditt liv. det är så jag har tänkt och det har gjort att jag idag är ekonomiskt fri och inte jobbar alls. Utan det tänket hade det aldrig fungerat.

Använder ni Refunder?

6 kommentarer:

 1. Jag använder refunder och tycker också att det är smidigt. Det blir lite pengar som jag inte hade fått annars.

  /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja M,

   Grymt, jag känner exakt samma, ett verktyg bland flera för att handla billigare och få tillbaka pegar :).

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Zalando har väll aldrig varit med i Refunder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu får du gärna ta bort min kommentar :O)

   Radera
  2. Tja Anonym,

   De var det tidigare men verkar inte vara det nu, fixat nu! ;) Det bästa är som sagt att gå in på Refunder och kolla eftersom det uppdateras hela tiden.

   Tack för kommentaren! Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Hej Frihetsmaskinen!
  Toppenbra med cashback.

  Jag använder mig av dem så ofta jag kan. Shoppar ju inte så mycket men när det ska handlas så är det via en cashbacksida.

  Med hjälp av cashback är mitt projekt GratisPengen, där jag samlar cashback och pengar från panelundersökningar, nu uppe i över 15 000kr.

  Lycka till med cashback samlandet!

  Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera