torsdag 18 oktober 2018

Utdelning Castellum 2019 - Den lär bli bra!

Igår kom Castellum med sin delårsrapport för tredje kvartalet 2018 och som vanligt levererade man bra siffror. Castellum har en grymt bra utdelningshistorik och utdelningen 2019 lär inte bli något undantag. Jag har hela året trott på en utdelning kring 5,8kr för nästa år och efter dagens rapport känns den siffran ännu mer rimlig. Castellum är mitt största innehav på 14% av portföljvärdet.


 • Förvaltningsresultatet ökade med 13%
 • Substansvärdet ökade med 18%
 • Belåningsgraden minskar till 46%
 • Räntetäckningsgraden ökar
 • Uthyrningsgraden har ökat till 93,1%Utdelningen för Castellum kommer att höjas för 21:a året i rad 2019


Återigen lämnar Castellum en bra rapport och vi lär se fram emot det 21:a året som Castellum höjer utdelningen. Om vi räknar med att årets förvaltningsresultat landar på en ökning med 13% så skulle Castellum kunna slå till med 6kr i utdelning 2019. Jag är dock lite försiktig i min gissning och säger 5,8kr som jag skulle vara riktigt nöjd med. En höjning till 5,8kr från dagens 5,3kr skulle innebära en höjning av utdelningen med 10%. För egen del då jag har 1362st aktier i Castellum, skulle denna höjning ge mig 681kr mer i utdelning per år. 


Jag har tidigare i år skrivit att jag trott på en tioprocentig höjning av utdelningen detta år och nu känns det ännu mer realistiskt. Man ökar förvaltningsresultatet kraftigt, ökar uthyrningsgraden och hyrorna samtidigt som belåningsgraden fortsätter att minska. Allt går åt rätt håll, precis som när de rapporterade senast. Jag känner mig trygg med Castellum och att de kommer fortsätta betala- och höja utdelningarna framöver. Här nedanför kan vi se vad VD Henrik Saxborn säger om kvartalet:

”För Castellums del kan vi summera ett nytt rekordkvartal - förvaltningsresultatet ökade med 13%. Det starka resultatet efter kvartal tre gör att jag nu känner mig ännu mer övertygad om att Castellum under 2018 kommer att kunna leverera i enlighet med det övergripande målet: en ökning av förvaltningsresultatet (och därmed utdelningen) med 10%”, säger Henrik Saxborn, vd. Ökar jag eller minskar i Castellum?


Gårdagens rapport gör mig än mer säker i min investering i Castellum, viktigt eftersom det är mitt största innehav. Då jag redan är tungt investerad i bolaget och inte har några likvider så har jag inte så stora möjligheter att öka i bolaget. Jag har dock lyckats skaka loss lite pengar och köpte ett par aktier för några veckor sedan. Jag är extremt långsiktig i innehavet och hoppas att jag kan nå mitt långsiktiga mål om 1500st aktier inom det närmaste året eller två.

Planen är helt enkelt att hålla kvar i innehavet och inkassera utdelningarna. Min förhoppning är en tillväxt på 6-7% och tillsammans med utdelningen ger det runt 10% per år. Att det ser ut att bli lite extra bra det här året är en bonus. I år höjde man utdelningen med 6% och förra året höjde man utdelningen med 18%. Nästa år tippar jag som sagt på en utdelningshöjning med 10%.

Läs mer om Castellum på Avanza *affiliatelänk
* Läs mer om affiliatelänkar här.

Vad tror ni att Castellum höjer utdelningen med nästa år?Läs fler blogginlägg:
Det är lätt att tjäna pengar när man är rik
Har backat 100.000kr den senaste tiden men fortsätter att jaga småpengar
Kan man tjäna pengar på paneler? - En uppdatering efter 2 månader

3 kommentarer:

 1. Jag tror också på att Castellum håller sig kring 10% ökning som de har kommunicerat, så tror på 5,80kr eller 5,85kr i utdelning. Det kommer att bli spännande att se olika bolags höjningar och om man gissar rätt. :-) /C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja C,

   Ja det kommer blir riktigt kul att se höjningarna nästa år! Vi verkar tro på samma då, får hoppas att det blir så! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Hej kära vänner, jag är glad att dela med dig mitt sanna livs vittnesbörd. vänligen läs och bli välsignad. Efter att ha varit i gift förhållande med Anderson i 4 år bröt han upp förhållandet med mig, jag gjorde allt för att få honom att älska, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt i mig, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en spell-caster-trollkarl som kunde hjälpa mig att göra en kärleksspell för att få min man tillbaka i kärlek. Jag är den typ av person som aldrig tänkt på stavning charms kunde fungera eftersom jag aldrig stavade förut hade jag inget annat val än att prova det, jag skickade e-postmeddelande till Oduduwa stavningskanalen och han sa att det inte fanns något problem att allting kommer att vara bra inom tre dagar att min före detta man kommer tillbaka till mig innan tre dagar med stavningsproceduren, instruerar Oduduwa mig hur man gör och vilka stavningsartiklar som krävs för att bli redo, jag gjorde som han sa och han lunch älskar att stava vid midnatt i hans tempel kastade han stavningen och överraskande nästa dag det var runt 11.05AM. Min ex make ringde mig på mobilen, jag var så förvånad över att jag svarade samtalet och allt han sa var vacker, snäll och söt att han var så ledsen för allt som han ville att jag skulle återvända till honom, han bekänner sin kärlek till mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans glatt igen. Sedan dess lovade jag att någon jag vet vem har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom till den enda verkliga och kraftfulla stavningskontrollen som hjälpt mig med mitt eget problem. email: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) du kan maila honom om du behöver hjälp med att få tillbaka förlorad kärlek eller restaurering av brutna hem, kärleksrelation, ditt äktenskap hem behöver rengöring och rening och alla andra eller annat fall i livet problem kan lösas direktmeddelande Dr.Oduduwa om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall som följer;
  1) Kärleksspel
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) stava stavning
  6) Break-up Spells
  7) Bevis en tidigare älskare
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  9) Vill du tillfredsställa din älskare
    Stava Charm för att vinna Lotto, Charm för att vinna Sportspel Bet.
  Kontakta den här Oduduwa-mannen om du har något problem för en permanent lösning
  via e-post: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera