fredag 16 december 2016

Tar en paus och lever livet i fjällen!

Jag får vänta med uppföljningen på mitt förra inlägg då jag drar iväg för lite skidåkning i de svenska fjällen. Det kommer bli väldigt kul att få en tidig premiär i år och jag hoppas på en fortsatt bra vinter.

I övrigt har jag legat ganska lågt med köpen då priserna rusat iväg. Jag har dock köpt en del SAS preffar då kursen i skrivande stund varit nere och vänt på 516kr. Risken i SAS preferensaktie är hög men med tanke på trolig inlösen 2018 på 525kr känns det helt ok. 9,5% avkastning om allt vill sig väl. Jag har ca: 1% av portföljen i SAS preferens nu.

Nä nu går bilen, ha en trevlig helg!

8 kommentarer:

 1. Ha det så kul nu. Mvh Slimis

  SvaraRadera
 2. Kör så det ryker och jag hoppas att du utnyttjar Skistars aktieägarrabatt :).

  https://aktiepappa.blogspot.se/2016/09/aktieagarformaner.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes körde hårt! :) Ingen skistarrabatt denna gång. Får kolla på om det kan vara värt att investera i 200 skistar framöver :).

   Radera
 3. Du ska ha en riktigt riktigt trevlig semester och kör för guds skull inte ihjäl dig i backarna (något brytet ben får du däremot räkna med).

  Tänkt på SAS Preff en del också. Är den också lika känslig till räntan eller är det bara preffar inom fastighet (alltså majoriteten av preffarna).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga brutna ben och jag lever! ;)

   Ang. SAS Pref tänkerjag såhär: Inlösen är i början på 2018 satt till 525kr. Kursen står i 506kr. Om inget dåligt sker för bolaget blir det en bra avkastning, risken är dock hög. Jag köpte fler senast idag, men som sagt man bör alltid göra sin egen analys. Allt kan hända.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera